ΤΟΠΙΚΑ

Αφιέρωμα στην Ανατολική Ρωμυλία

αφιέρωμα-στην-ανατολική-ρωμυλία-851206

“Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Χορών και Δρώμενων Ανατολικής Ρωμυλίας” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας με πρωτοβουλία της Εταιρείας Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας (ΕΚΠΟΛ ΝΑΜ), του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ν. Ιωνίας (ΠΟΔΝΙ) και του Συλλόγου Καταγόμενων Εξ Ανατολικής Ρωμυλίας Ν. Μαγνησίας. Στόχος αυτού του πανθεσσαλικού ανταμώματος είναι η ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος αυτής της μεγάλης πολιτισμικής ομάδας των καταγόμενων από την Ανατολική Ρωμυλία, η σύνδεση με τις ρίζες μας, η διατήρηση και αναβίωση ηθών και εθίμων, η υπενθύμιση στις νέες γενεές στοιχείων κουλτούρας που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ζωής.
Οι εμπνευστές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας κάνουν λόγο για “ένα γλέντι στους ρυθμούς της γκάιντας και του ακορντεόν, που θα στηθεί για κάθε συμπολίτη μας κι επισκέπτη στον τόπο μας, μέρος των εκδηλώσεων «Ερασιτεχνικής Δημιουργίας» του ΠΟΔΝΙ και των θερινών εκδηλώσεων της ΕΚΠΟΛ, στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι Σύλλογοι Ανατολικής Ρωμυλίας στη Θεσσαλία”. Συγκεκριμένα ενώνουν τις παραδοσιακές τους δυνάμεις οι: Σύλλογος Καταγόμενων Εξ Ανατολικής Ρωμυλίας Νομού Μαγνησίας, Σύλλογος Γυναικών Νέου Μοναστηρίου Φθιώτιδας,
Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ν. Αγχιάλου, Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Διάπλαση» Ριζόμυλου Βόλου, Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης Λάρισας, Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Ανατολική Ρωμυλία» Μεγάλου Μοναστηρίου, Πολιτιστικός Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος» Αναύρας Καρδίτσας, Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Ανατολική Ρωμυλία» Ευξεινούπολης Μαγνησίας καθώς και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Θρακών Ν. Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου