ΤΟΠΙΚΑ

Μονοκατοικία στο Διμήνι καταστράφηκε από φωτιά

μονοκατοικία-στο-διμήνι-καταστράφηκ-624298

Η ηλικιωμένη γυναίκα βγήκε την τελευταία στιγμή από το σπίτι

Πανικός στο Διμήνι. Μονοκατοικία τυλιγόταν στις φλόγες χθες στις 12.25 το μεσημέρι. Οι γείτονες είδαν σοκαρισμένοι την ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια του σπιτιού, που εκείνη την ώρα βρισκόταν μόνη στο σπίτι, να βγαίνει έξω κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, καθώς πίσω της ορθώνονταν πύρινες φλόγες και τα τζάμια από τα παράθυρα έσπαζαν από την υπερθέρμανση.

Αμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και επί τόπου έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα και ένα βοηθητικό. Οχτώ συνολικά πυροσβέστες έδιναν γενναία μάχη με τις πύρινες φλόγες και τελικά κατάφεραν η φωτιά που είχε λάβει ήδη μεγάλες διαστάσεις όταν έφτασαν στο σημείο, να σβηστεί.

Δυστυχώς, η πυρκαγιά άφησε πίσω της καταστροφικό έργο. Η κουζίνα, το σαλόνι, δύο υπνοδωμάτια έγιναν παρανάλωμα του πυρός δίχως ακόμη να είναι γνωστό ούτε το σημείο από το οποίο ξεκίνησε η φωτιά.

Η ηλικιωμένη γυναίκα ήταν σοκαρισμένη. Δεν μπορούσε, όπως αναφέρθηκε, να εξηγήσει τι είχε συμβεί. Γειτόνισσα είπε ότι ήταν ευτύχημα το γεγονός που σώθηκε. «Είδαμε τις φλόγες να τυλίγουν το σπίτι και τρομάξαμε. Δεν ξέραμε αν η γυναίκα ήταν μέσα. Ευτυχώς, που εκείνη την ώρα, που αντιληφθήκαμε τη φωτιά, την είδαμε να βγαίνει έξω. Ο σύζυγός μου έτρεξε και τη βοήθησε να κατέβει στην αυλή από τα σκαλοπάτια» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου συλλέγει κάθε χρήσιμο στοιχείο προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της εκδήλωσης της φωτιάς, όμως τα στοιχεία που έχει στα χέρια του σύμφωνα με πληροφορίες είναι λίγα, καθώς οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι μεγάλες.

Οπως αναφέρθηκε, τα ταβάνια έπεσαν, δωμάτια καταστράφηκαν ολοσχερώς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά προκάλεσε ζημιές ύψους 80.000 ευρώ. Ευτυχώς οι πυροσβέστες πρόλαβαν και διέσωσαν περιουσιακά στοιχεία ύψους 40.000 ευρώ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου