ΤΟΠΙΚΑ

Το ΣΔΟΕ «ξετίναξε» λογιστές

το-σδοε-ξετίναξε-λογιστές-851206

Έφοδο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) είχαμε την περασμένη εβδομάδα σε δεκάδες λογιστικά γραφεία του Βόλου και της Νέας Ιωνίας. Οι έλεγχοι έγιναν από άντρες της ΥΠΕΕ Λάρισας, ενώ αντίστοιχοι έλεγχοι έγιναν το ίδιο διάστημα και στη γειτονική πόλη από άντρες της ΥΠΕΕ του Βόλου.
Οι έλεγχοι έγιναν μετά από εντολή της κεντρικής διοίκησης της ΥΠΕΕ και ήταν στοχευμένοι καθώς έγιναν σε μία εποχή όπου στα λογιστικά γραφεία έχουν συσσωρευτεί οι συμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις μισθωτών και συνταξιούχων, οι προθεσμίες των οποίων, για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2008, έληξαν την περασμένη εβδομάδα.
Οι δηλώσεις αυτές, κατά πάγια πρακτική οι λογιστές τις κρατούν στα γραφεία τους για μερικές εβδομάδες και στη συνέχεια σε συνεργασία με τους εφοριακούς τις καταθέτουν μαζικά στις ΔΟΥ για τον πρώτο έλεγχο, πριν την αποστολή τους στο Κεντρική Υπηρεσία Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών για την τελική εκκαθάριση του αναλογούντος, χρεωστικού ή πιστωτικού, φόρου.
Οι έλεγχοι που έγιναν αφορούσαν αν για τις δηλώσεις που συμπληρώθηκαν από τους λογιστές έχουν κοπεί οι σχετικές αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, αν έχει αποδοθεί από τους λογιστές ο ΦΠΑ των πελατών τους κ.α
Οι έλεγχοι την πρώτη μέρα έγιναν σε λογιστικά γραφεία του Βόλου που περικλείονται σε κεντρικούς δρόμους πέριξ του εμπορικού κέντρου, καθώς η αρχική πληροφορία ότι είχε δοθεί, από τα κεντρικά εντολή και για ελέγχους σε λογιστικά γραφεία που γειτνιάζουν με Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, δεν επιβεβαιώθηκε από εκπροσώπους του Συλλόγου Λογιστών Μαγνησίας. που δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για την ασυνήθιστη αυτή « επίσκεψη» της ΥΠΕΕ στα γραφεία τους . Τη δεύτερη μέρα παρουσίας τους στο Πολεοδομικό Συγκρότημα οι άντρες της ΥΠΕΕ την ανάλωσαν σε ελέγχους σε λογιστικά γραφεία της Νέας Ιωνίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου