ΤΟΠΙΚΑ

Προβληματισμός για καθυστερήσεις στους Μεσογειακούς

προβληματισμός-για-καθυστερήσεις-στ-851206

Την ερχόμενη Τρίτη 16 Ιουνίου με το άνοιγμα του Α΄ Θερινού Τμήματος της Βουλής εισάγεται από το Υπουργείο Πολιτισμού στη Βουλή προς ψήφιση το πολυπόθητο Σχέδιο Νόμου για την Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων, ενώ την επόμενη μέρα -Τετάρτη 17 Ιουνίου- έχει κληθεί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για να καταθέσει τις απόψεις του για το νομοσχέδιο ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης, ο οποίος έκανε σχετικές δηλώσεις προσερχόμενος την Κυριακή στο Καρτάλειο διδακτήριο για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα για τις Ευρωεκλογές.

Η ψήφιση και η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του νομοσχεδίου για την Οργανωτική Επιτροπή αναμένεται ως μάννα εξ ουρανού από τους τοπικούς φορείς, αφού υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην προετοιμασία των έργων υποδομής για τους Αγώνες. Είναι χαρακτηριστικό, όπως λένε στο Δήμο Βόλου, πως στη συνάντηση που έγινε τον περασμένο χειμώνα στο Βόλο με αντιπροσωπεία της ΔΕΜΑ, στο ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ, πέντε από τα έργα που συζητήθηκαν προέβλεπαν ότι θα υπάρχουν έτοιμες μελέτες μέχρι το Μάρτιο. Είμαστε ήδη στον Ιούνιο και δεν έχουμε ακόμη τίποτα, λένε χαρακτηριστικά…
Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο, τόνισε ο κ. Βούλγαρης, ο Δήμος κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί από την πλευρά του. Προς το σκοπό αυτό προχωρούν μία σειρά από διαδικαστικά και οργανωτικά θέματα, καθώς και όλα όσα έχουν να κάνουν με το συντονισμό των ενεργειών που αφορούν στην πλέον ευπρόσωπη παρουσία του Βόλου και της Λάρισας στη Διαρκή Συνέλευση της ΔΕΜΑ, που συγκαλείται το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου στην Πεσκάρα.
Ειδικότερα το πρόγραμμα της αντιπροσωπείας από τις δύο συνδιοργανώτριες πόλεις των Αγώνων του 2013 έχει ως εξής:
– Στις 23 Ιουνίου η βολιώτικη αντιπροσωπεία θα είναι παρούσα στη Γενική Συνέλευση της Διαρκούς Συνέλευσης των Μεσογειακών Αγώνων, όπου θα γίνει η παρουσίαση της Διοργάνωσης του 2013.
– Στις 25 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο της Πεσκάρα η ενημέρωση της ΔΕΜΑ για τη διοργάνωση του 2013.
– Στις 26 Ιουνίου η βολιώτικη αντιπροσωπεία θα είναι παρούσα στην έναρξη των XVI Μεσογειακών Αγώνων που ξεκινούν στην Πεσκάρα.
– Στις 3 Ιουλίου ο Δήμος Βόλου θα δεξιωθεί τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και της ΔΕΜΑ σε παραλιακό κέντρο της Πεσκάρα.
– Στις 5 Ιουλίου ο Δήμος Βόλου θα παραλάβει την σημαία των Αγώνων.
Ακόμη αρχές Σεπτεμβρίου θα είναι απολύτως έτοιμες οι εγκαταστάσεις στο κτίριο Σπήρερ, προκειμένου να λειτουργεί απρόσκοπτα η Οργανωτική Επιτροπή με τη νέα νομική της μορφή, για να λειτουργήσουν και οι πρώτες Διευθύνσεις, που θα είναι όπως είπε αυτές των Οικονομικών, της Νομικής Υποστήριξης, των Χορηγιών κ.α.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου