ΤΟΠΙΚΑ

Μπλοκάρουν το δρόμο για τα φορτηγά

μπλοκάρουν-το-δρόμο-για-τα-φορτηγά-851206

Σε αποκλεισμό της κεντρικότερης οδικής αρτηρίας που διασχίζει τη συνοικία τους, την οδό Αγίου Δημητρίου, προχωρούν την επόμενη εβδομάδα οι κάτοικοι της Νέας Δημητριάδος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην αποπεράτωση του περιφερειακού, στο κομμάτι από τη Γορίτσα μέχρι και την Αγριά, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα, μετά την παράδοση του περιφερειακού στο κομμάτι από Λαρίσης μέχρι Γορίτσα, η διάχυση της κυκλοφορίας να γίνεται από δρόμους της συνοικίας, που κρίνονται ότι δεν έχουν τα κατάλληλα γεωμετρικά χαρακτηριστικά και ως εκ τούτου ελλοχεύουν κινδύνους για πεζούς και οδηγούς.

Ήδη το Συνοικιακό Συμβούλιο της Νέας Δημητριάδος μέσα στην εβδομάδα οριστικοποιεί την ακριβή ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της επόμενης εβδομάδος και η οποία, όπως λέει ο Πρόεδρος του Συνοικιακού Συμβουλίου της περιοχής κ. Γιώργος Μπατζιάκας , θα είναι η πρώτη από μία σειρά κινητοποιήσεων που στοχεύουν στην άσκηση « πίεσης» προς τους τοπικούς φορείς και σε όλους τους εμπλεκόμενους της κεντρικής διοίκησης, καθώς διαπιστώνεται ότι το έργο για τη σύνδεση της Γορίτσας μέχρι και την Αγριά καρκινοβατεί και πάλι, με αποτέλεσμα να θεωρείται βέβαιο ότι το έργο δεν θα είναι έτοιμο στα αρχικά του χρονοδιαγράμματα, καθώς συνεχίζει να υπάρχει και η εκκρεμότητα με την απαλλοτρίωση των εκτάσεων στην περιοχή της Αγριάς.
Η κινητοποίηση της επόμενης εβδομάδος, σύμφωνα με τον κ. Μπατζιάκα, θα γίνει για δύο περίπου ώρες, στη διασταύρωση των οδών Αγίου Δημητρίου και Απόλλωνος και για την καλύτερη προβολή των θέσεων του Συνοικιακού Συμβουλίου και τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, θα κυκλοφορήσουν αφίσες και φέιγ βολάν που θα ενημερώνουν τους κατοίκους για τα αιτήματα των κατοίκων.
Ο Πρόεδρος του Συνοικιακού Συμβουλίου της Νέας Δημητριάδος σημειώνει ότι η θέση του Σ.Σ. είναι όπως η κυκλοφορία των φορτηγών από το Βόλο προς την Αγριά και για όσο διάστημα παραμένει σε εκκρεμότητα το τμήμα του περιφερειακού από Γορίτσα μέχρι Αγριά, αυτά μπορούν να ακολουθούν τη διαδρομή : περιφερειακός – οδός Ελύτη- παρόχθιος της Φιλιππίδου και Πολυμέρη στο ύψος της γέφυρας του Αναύρου στην είσοδο της Νέας Δημητριάδας.
Ο πρόεδρος του Συνοικιακού Συμβουλίου της Νέας Δημητριάδος σημειώνει ακόμη ότι η επιστολή των κατοίκων της οδού Αλκίππης που είδε χθες το φως της δημοσιότητας και με τη οποία ζητούν τη μονοδρόμηση, ως καθόδου του συγκεκριμένου δρόμου, θα μπορούσε να υιοθετηθεί μόνον ως δρόμος ανόδου των φορτηγών που κινούνται από την Αγριά προς το Βόλο και τη Νέα Ιωνία, μέσω του περιφερειακού.
Σχολιάζοντας τις παραπάνω αντιδράσεις ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου κ. Γιώργος Δανηλόπουλος, σημειώνει ότι οι κάτοικοι έχουν δίκαιο από τη στιγμή που υπάρχει παρέκκλιση από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση του περιφερειακού και στο τμήμα από Γορίτσα μέχρι Αγριά. Ωστόσο από την άλλη σπεύδει να υπογραμμίσει ότι πολλά από τα αιτήματα που διατυπώνονται είναι και υπερβολικά, καθώς εν πολλοίς υπεισέρχεται και το στοιχείο της προσωπικής διευκόλυνσης και όχι αυτό που επιτάσσει το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον. . Στην πολεοδομία, λέει ο κ. Δανηλόπουλος, ισχύει ο γενικός κανόνας ότι ένας νέος δρόμος ενώνει και αναδιατάσσει τις κυκλοφορικές ροές έτσι όπως αυτές τις γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Είναι αντιληπτό το δικαίωμα του καθένα να ζητά να μην περνά από τη γειτονιά του η βαριά κυκλοφορία, ωστόσο ορισμένοι, όπως σημειώνει με νόημα ο κ. Δανηλόπουλος, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι κάποτε στη Νέα Δημητριάδα …έσβηνε η πόλη, ενώ τώρα που έγινε ο περιφερειακός από εκεί ξεκινά η πόλη…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου