ΤΟΠΙΚΑ

Στην… κατάψυξη πάλι το «Μουρτζούκου»

στην-κατάψυξη-πάλι-το-μουρτζούκου-626590

Εχουν ειδοποιήσει εδώ και μέρες τον προμηθευτή για πετρέλαιο αλλά το αίτημά τους… αγνοήθηκε

Στο ίδιο έργο θεατές οι διοικητικοί υπάλληλοι στο κτίριο Μουρτζούκου, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Οι δεξαμενές πετρελαίου άδειασαν και τις τελευταίες ημέρες, οπότε και ο υδράργυρος κινείται οριακά πάνω από το μηδέν, οι ίδιοι ξεπαγιάζουν. Δεν είναι η πρώτη φορά φέτος… Οι υπάλληλοι καλούνται να ασκήσουν τα καθήκοντά τους φορώντας μπουφάν, σκουφιά και γάντια. Οι εικόνες είναι τριτοκοσμικές.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ενας μειοδότης ασυνεπής στις υποχρεώσεις του και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη να… παρακαλά για τα αυτονόητα, αφήνουν τους εργαζόμενους του 8όροφου «γυάλινου πύργου» να δοκιμάζουν τις αντοχές τους σε συνθήκες παγωνιάς.

Οπως έγινε γνωστό, τις τελευταίες ημέρες, οι δεξαμενές πετρελαίου άδειασαν. Ο ιδιώτης ειδοποιήθηκε να προμηθεύσει με πετρέλαιο τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, φέρεται όμως να αγνόησε το αίτημα, δίνοντας προτεραιότητα σε ιδιώτες πελάτες του.

Αποτέλεσμα; Για πολλοστή φορά από τότε που ξεκίνησε ο χειμώνας και η κάθοδος της θερμοκρασίας, οι υπάλληλοι να ξεπαγιάζουν.

Οπως είναι γνωστό, η προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης γίνεται με το… σταγονόμετρο. Οι ποσότητες πετρελαίου που μπαίνουν στη δεξαμενή είναι συγκεκριμένες και περιορισμένες και ίσα που επαρκούν για λίγες ημέρες. Παρά την οικονομία που γίνεται, με το καλοριφέρ να ανάβει μόλις για λίγες ώρες, ίσα για να… σπάσει η παγωνιά, το πετρέλαιο δεν επαρκεί παρά για συγκεκριμένες ημέρες.

Κι όταν η δεξαμενή στερεύει, σε ένα κτίριο που δεν έχει καλή μόνωση, τότε επιστρατεύονται γάντια, μπουφάν και σκούφοι, αλλά και αερόθερμα που τοποθετούνται σε συγκεκριμένα κλειστά γραφεία τα οποία επισκέπτονται εναλλάξ οι υπάλληλοι για να ζεσταθούν για λίγα λεπτά.

Ο προμηθευτής έχει ειδοποιηθεί εδώ και μέρες να πάει πετρέλαιο στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας. Πετρέλαιο όμως δεν μπήκε στη δεξαμενή. Χθες, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Δοδοντσάκης, αναγκάστηκε να απευθυνθεί για μία ακόμη φορά στην αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη προκειμένου να δώσει λύση.

«Ο προμηθευτής απάντησε ότι δεν έχει ούτε σταγόνα πετρελαίου και δεσμεύτηκε να κάνει την προμήθεια αύριο (σ.σ. σήμερα) το πρωί. Αυτό όμως δεν είναι σύστημα. Ο συγκεκριμένος προμηθευτής πληρώνεται στην ώρα του και θα πρέπει να κάνει σωστά τη δουλειά του. Δεν είμαι κακοπληρωτής απέναντί του», σημείωσε σε αυστηρό τόνο η κ. Κολυνδρίνη.

Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά, οι διαγωνισμοί για την προμήθεια πετρελαίου βγαίνουν κάθε χρόνο άγονοι. Ο συγκεκριμένος είναι ο μοναδικός μειοδότης που καταθέτει προσφορά. Ομως φέρεται να μην είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του και τα προβλήματα να επαναλαμβάνονται διαρκώς.

Από την Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας θα εξεταστεί το ενδεχόμενο ακόμη και αναζήτησης προμηθευτή εκτός νομού εάν κριθεί αναγκαίο, προκειμένου η προμήθεια πετρελαίου να γίνεται στην ώρα της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου