ΤΟΠΙΚΑ

Ραντεβού με το Δήμαρχο για το παζάρι

ραντεβού-με-το-δήμαρχο-για-το-παζάρι-627036

Θα ζητήσουν οι έμποροι που αντιδρούν στην αναβίωση του «αναχρονιστικού θεσμού»

«Φρένο» στην παραδοσιακή εμποροπανήγυρη που ετοιμάζεται να αναβιώσει φέτος το καλοκαίρι ο Δήμος Βόλου, θα επιχειρήσουν να πατήσουν οι έμποροι. Θα ζητήσουν ραντεβού με το Δήμαρχο Βόλου, Αχ. Μπέο για να του διαμηνύσουν ότι η τοπική αγορά δεν αντέχει να χάσει ούτε ευρώ και ότι το παζάρι θα αποτελέσει ένα ακόμη πλήγμα για την αγορά του Βόλου.

Χθες, ο Εμπορικός Σύλλογος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΑΝΕΒΟ, Ανδρέα Ζέρβα, ο οποίος τους ενημέρωσε για το σχεδιασμό που υπάρχει από τη δημοτική αρχή, στόχος της οποίας είναι η λειτουργία της εμποροπανήγυρης χωρίς όμως να γίνονται εκπτώσεις σε ζητήματα νομιμότητας.

Οι έμποροι ζήτησαν από τον κ. Ζέρβα να σταματήσει κάθε σχεδιασμός για την αναβίωση του παζαριού. «Η τοπική αγορά δεν αντέχει άλλο πλήγμα. Δεν αντέχει να φύγει ούτε ευρώ εκτός πόλης σε επιχειρηματίες εκτός Βόλου. Αλλωστε ο θεσμός είναι αναχρονιστικός και δεν πρόκειται να προσφέρει κάτι. Εμείς όμως -για να μιλήσουμε με όρους παζαριού- βρισκόμαστε στο γύρο του θανάτου», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Β., Κ. Τσέλιος.

Ο ίδιος απέρριψε και τα σενάρια περί συμμετοχής των ίδιων των εμπόρων στο παζάρι. «Ουσιαστικά καλούμαστε να στήσουμε μια παράγκα στο παζάρι. Να δημιουργήσουμε ένα υποκατάστημα για δέκα ημέρες. Κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό», ανέφερε ο κ. Τσέλιος.

Οπως τόνισε, τις ανησυχίες του εμπορικού κόσμου, θα μεταφέρει απευθείας στο Δήμαρχο Βόλου, με τον οποίο θα επιδιώξει ραντεβού.

Υπενθυμίζεται ότι στα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι η αναβίωση του θεσμού για φέτος στο χώρο όπου διεξαγόταν και παλιότερα στο Διμήνι.

Κατ’ αρχήν θα διασφαλιστεί η νομιμότητα της λειτουργίας του. Ολοι όσοι θα θελήσουν να συμμετέχουν θα πρέπει να καταθέσουν φορολογικές ενημερότητες ενώ θα υποχρεωθούν να εγκαταστήσουν ταμειακές μηχανές.

Στα πλάνα της ΑΝΕΒΟ είναι η λειτουργία μέρος του παζαριού σε στεγασμένο χώρο, ενώ θα απευθυνθεί προσκλητήριο συμμετοχής και στον εμπορικό κόσμο της πόλης.

Παράλληλα, προβλέπεται και συναυλιακός χώρος και χώρος εκδηλώσεων, εκτός από τα κλασικά τμήματα (εμπορικό, λούνα παρκ, εστίαση).

Επί τάπητος έχει πέσει πρόταση προκειμένου τόσο στο άνοιγμα της αυλαίας όσο και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου να δώσουν το μουσικό παρών στο παζάρι, ενισχύοντας την επισκεψιμότητα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2012, το παζάρι του Βόλου, κατέβασε… ρολά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου