ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Νεκροταφεία αυτοκινήτων
Σίγουρα καλοπροαίρετος ο φίλος αναγνώστης που μας τηλεφώνησε χθες και αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Βόλου, κατέθεσε και τα παράπονά του. Τα παλιά αυτοκίνητα είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα από τη στιγμή που οι πρώην ιδιοκτήτες τους τα έχουν παρατήσει όπου τους βολεύει. Άλλωστε οι νεοέλληνες μετράμε την ευζωία μας με το μήκος και το μοντέλο του αυτοκινήτου μας. Εν πάση περιπτώσει, στη γωνία των οδών Πυράσου και Αγχιάλου στα Παλιά και τέρμα Καρτάλη και Ψυχάρη υπάρχουν κουφάρια αυτοκινήτων. Ας φροντίσει η υπηρεσία για την απόσυρσή τους. Μάλιστα ο φίλος της στήλης επισήμανε ότι και σε άλλες περιοχές εντοπίζεται το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Χ.Μ.

Ακόμη κολυμπάει
Πριν ένα μήνα είχαμε γράψει, δημοσιεύοντας και σχετική φωτογραφία, για το καρότσι του σούπερ- μάρκετ το οποίο… κολυμπάει στο θαλάσσιο χώρο μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Αφού απέκτησε εμπειρία ως χειμερινός κολυμβητής, μένει να διαπιστώσουμε και τις επιδόσεις του στα θερινά μακροβούτια.
Χ.Μ.

Δικαιολογημένα τα παράπονα
Φίλος αναγνώστης , επί σειρά ετών μετανάστης στις Η.Π.Α, μας έλεγε χθες από τηλεφώνου – έμπλεος οργής- τη δική του άποψη για το θέμα της μίας και μοναδικής ενδοκρινολόγου του Νοσοκομείου Βόλου, η οποία άποψη, συμπυκνώνεται στο εξής ερώτημα: «Καλά η γιατρός που ταλαιπωρείται λόγω όγκου εργασίας , όλοι εμείς που πάσχουμε από σοβαρές ασθένειες και είναι αδύνατον να δούμε τη γιατρό σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, έχουμε άδικο να φωνάζουμε;»
Αν είχατε άδικο, αγαπητέ φίλε, δεν θα γινόταν θέμα. Αν και πρέπει να καταγράψουμε στα θετικά την άμεση αντίδραση της διοικητού του Νοσοκομείου κ. Μαρίας Καρρά.
Χ.Μ.

Οι αυτοψίες στις οικοδομές
Ήταν ένα θέμα που απασχολούσε και παλιότερα τον τοπικό Τύπο και αναπόφευκτα επανέρχεται και με τη νέα Δημοτική Αρχή το ερώτημα πολλών συμπολιτών για εντατικοποίηση των ελέγχων και των αυτοψιών στις οικοδομές , όπως και αυστηρή εφαρμογή του νέου Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου. Παράπονα δικαιολογημένα από Βολιώτες που θέλουν να δουν εκ του αποτελέσματος τη νέα φιλοσοφία προσέγγισης αυτών των σοβαρών ζητημάτων από τη νέα Δημοτική Αρχή…
Α.Τ.

Το κτίριο της Νομαρχίας
Πολλοί συμπολίτες που είδαν στον Τύπο τη σχετική είδηση που δημοσιοποιήθηκε για τα νέα Διοικητήρια που δημοπρατούνται σε ολόκληρη τη χώρα, ερωτούν να μάθουν αν θα υπάρξει ανάλογη κινητικότητα και από τη Ν.Α. Μαγνησίας για τη δημιουργία νέου και σύγχρονου Διοικητηρίου. Γιατί το σημερινό, άστα να πάνε, όπως λένε…
Α.Τ.

Ξηλωμένες πλάκες
Βομβαρδισμένος δρόμος η Ρήγα Φεραίου… όπου έχουν ξηλωθεί οι πλακοστρώσεις στον πεζόδρομο στη δυτική πλευρά της πόλης λόγω των εργασιών για το φυσικό αέριο.
Οι εργασίες βέβαια ολοκληρώθηκαν, ο δρόμος όμως παραμένει στα κακά του χάλια, μάλιστα όσοι θυμούνταν την παρέμβαση που έγινε όταν σχεδιάστηκε αυτός ο δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, πονάνε πραγματικά, διότι είναι κρίμα να καταστρέφεται κάτι τόσο εύκολα.
Πάντως η κυκλοφορία σε όλες τις καθέτους της Ρήγα Φεραίου και όπου έχουν παραμείνει λακκούβες και ξηλωμένες πλάκες, όσο και κατά μήκος του πεζόδρομου γίνεται μετ΄εμποδίων.
Β.Κ

Προσοχή από τους πωλητές
Πολύ φιλότιμες πραγματικά οι προσπάθειες των συνεργείων της Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, όμως θα πρέπει να γίνουν πιο υπεύθυνοι οι πωλητές των λαϊκών αγορών, διότι δεν είναι δυνατόν μετά από κάθε λαϊκή ο δρόμος να μοιάζει… βομβαρδισμένος με χαρτόκουτα και νάιλον σακούλες.
Προχθές στη Γιάννη Δήμου στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση προκειμένου να καθαριστεί η Γιάννη Δήμου και αρκετοί κάθετοι δρόμοι.
Β.Κ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου