ΤΟΠΙΚΑ

Διπλή αναφορά κατά σύμβασης του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ

διπλή-αναφορά-κατά-σύμβασης-του-δοεπα-627343

Από τους «Δρόμους Συνεργασίας» και την «Επιλογή Ευθύνης» που ζητούν αναστολή της απόφασης

Διπλό «χτύπημα» από «Δρόμους Συνεργασίας» και «Επιλογή Ευθύνης», κατά της απευθείας ανάθεσης από το ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, του «σχεδιασμού της επικοινωνιακής στρατηγικής για την προβολή των δραστηριοτήτων του Ν.Π.Δ.Δ. Βόλου», στην Αλίκη Στεφάνου, έναντι 9.500 ευρώ.

Οι δύο δημοτικές παρατάξεις, προσφεύγουν με ξεχωριστές αναφορές προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας και κοινοποίηση στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης.

Σύμφωνα με τη δημοτική σύμβουλο των Δρόμων Συνεργασίας, Φωτεινή Κοκκινάκη, «η σύμβαση στερείται και νομιμότητας, καθώς η συγκεκριμένη δαπάνη αφορά σε εργασία και όχι σε προμήθεια που ανάγεται στο πλαίσιο των καθηκόντων του υπηρετούντος προσωπικού της Επιχείρησης, δεν προβλέπεται από διάταξη της κείμενης νομοθεσίας, ούτε εξυπηρετεί, ως λειτουργική, τους σκοπούς της Επιχείρησης, δεν προηγήθηκε απολύτως καμία δημοσιότητα ώστε να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από περισσότερες ομοειδείς επιχειρήσεις και να επιλεγεί η ποιοτικά και οικονομικά προσφορότερη, ξεπερνά δε, το προσήκον μέτρο, αντιβαίνοντας στην αρχή της οικονομικότητας, στην οποία υπόκεινται οι δημοσιονομικές δαπάνες».

Σύμφωνα επίσης με την κ. Κοκκινάκη, «έχει παρέλθει η έναρξη της προγραμματικής χρονιάς, και επομένως, δεν υπάρχει ανάγκη, είτε διαφήμισης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ για την προσέλκυση παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, στο Ωδείο στους αθλητικούς χώρους κλπ, που εξάλλου, συγκεντρώνουν κάθε χρόνο μεγαλύτερο αριθμό παιδιών από αυτόν που μπορούν να εξυπηρετήσουν, είτε οποιασδήποτε άλλης δομής».

Ο Ν. Στόικος

«Πέραν της ηθικής και πολιτικής πλευράς της υπόθεσης, θεωρώ πως η συγκεκριμένη απόφαση στερείται και νομιμότητας», τονίζει εξάλλου στη δική του αναφορά, την οποία κοινοποιεί και στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο δημοτικός σύμβουλος κ.Νίκος Στόικος, εκ μέρους της δημοτικής παράταξης Επιλογή Ευθύνης. Ο κ. Στόϊκος παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία για την εν λόγω απόφαση, προκειμένου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να έχει τη δυνατότητα να ασκήσει αυτεπάγγελτο έλεγχο νομιμότητας, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 226 του Ν. 3852/2010. Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνει, μετά τη λύση του Δημοτικού Ραδιοφώνου, εντάχθηκαν στο προσωπικό του Δήμου πέντε (5) δημοσιογράφοι, εκ των οποίων οι τέσσερις (4) προσφέρουν σήμερα τις υπηρεσίες τους στο Δήμο Βόλου. Στα υπηρεσιακά καθήκοντα των δημοσιογράφων αυτών περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός και η διαχείριση της προβολής και επικοινωνίας των δραστηριοτήτων του Δήμου, ενώ, επιπλέον αυτών, ο Δήμαρχος Βόλου έχει προσλάβει δύο (2) Ειδικούς Συνεργάτες σε θέματα Τύπου, ΜΜΕ και δημοσίων σχέσεων, µε πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Και καταλήγει: «Σε ένα Δήμο με εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα, δεν είναι αποδεκτό να δαπανώνται χρήματα για προβολή, και μάλιστα από τον δημοτικό φορέα που καταστατικός σκοπός του είναι η παροχή κοινωνικού έργου στον τομέα της εκπαίδευσης των παιδιών, του πολιτισμού και του αθλητισμού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου