Σημαντική η ενότητα στην οικογένεια

Τελευταία ενημέρωση: 2015-03-09, 21:19:55
Από την χθεσινή εκδήλωση στο συνεδριακό της Μητρόπολης
Σημαντική η ενότητα στην οικογένεια

Υπογράμμισε ο κ. Ιγνάτιος μιλώντας σε εκδήλωση για τους γονείς στο Συνεδριακό Κέντρο

Ανοικτή εκδήλωση διοργάνωσε χθές η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος για τα μέλη των Ενοριακών Σχολών Γονέων και τους γονείς των μελών των Κατηχητικών Σχολείων της Τοπικής Εκκλησίας στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Ιγνατίου.

Κύριος ομιλητής ήταν ο κ. Δημήτριος Καραγιάννης, Παιδοψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής, Δρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Επιστημονικός Δ/ντής του Ψυχοθεραπευτικού και Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου «ΑΝΤΙΣΤΙΞΗ», ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Συγκατανεύοντας στον έρωτα, συγκατανεύουμε στη ζωή».

Μετά την εισήγηση του κ Καραγιάννη, ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των γονέων και του ομιλητού.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος απευθυνόμενος προς τους παρευρισκομένους, εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για το ποσοστό συμμετοχής των γονέων στην πρόσκληση της Μητροπόλεως και ευχαρίστησε τους γονείς, για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην Εκκλησία και στα κατηχητικά της σχολεία. Τόνισε δε, ότι το σημαντικότερο από όλα είναι να παραμείνει ενωμένο το ζευγάρι, να υπάρχει ενότητα στην οικογένεια, ενώ σημείωσε το διακριτικό ρόλο που πρέπει να έχει ο πνευματικός σε μια οικογένεια.

 «…Στο μυστήριο του γάμου το Αγιο Πνεύμα ήρθε να σφραγίσει την κατ’ οίκον εκκλησία και να σας κάνει υπεύθυνους για όλα. Μην μεταφέρετε σε άλλους τις ευθύνες. Μην δέχεστε άλλοι να σας κάνουν τις ευθύνες. Οι ευθύνες μας ως πνευματικοί είναι να σας κρατούμε ζωντανό το Αγιο Πνεύμα. Εσείς έχετε τον αποφασιστικό ρόλο και λόγο. Και αλίμονο αν ποτέ εμείς οι πνευματικοί ήμασταν η αφορμή εσείς να μην χαίρεστε. Θα δώσουμε λόγο στο Θεό για σας. Κρατήστε ζωντανή τη σχέση σας με πολύ χαρά. Να χαίρεστε αυτό που ο Θεός σας έδωσε και κανείς δεν μπορεί να σας το στερήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κοινό γεύμα στο εστιατόριο του Συνεδριακού Κέντρου.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί, ότι το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας κοινή Σύναξη Ιερέων και Πρεσβυτέρων, που σκοπό είχε την ενδυνάμωση του θεσμού της Ιερατικής Οικογένειας. 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
9
=