ΤΟΠΙΚΑ

Δημιουργικές θεατρικές δράσεις για μαθητές

δημιουργικές-θεατρικές-δράσεις-για-μ-851206

Το 21ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς ανοίγουν τον κύκλο των εκδηλώσεων της Ερασιτεχνικής Δημιουργίας – Ιούνιος 2009 του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Ιωνίας. Πρόκειται για έναν θεσμό που μετράει πάνω από είκοσι χρόνια και στόχος των εμπνευστών είναι να αναδειχθούν οι δεξιότητες και καλλιτεχνικές ευαισθησίες των παιδιών. Το 21ο δημοτικό σχολείο συμμετέχει με το θεατρικό έργο «Το Ποτάμι Που Θύμωσε» αγνώστου συγγραφέα που ανεβάζουν στην σκηνή οι μαθητές και οι μαθήτριες της «Στ. τάξης» με υπεύθυνη δασκάλα την κ. Αγλαΐα Βαλασσά σήμερα Τρίτη 9 Ιουνίου στις 9.00 το βράδυ στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας.
Η υπόθεση του έργου αναπτύσσεται σε ένα ποτάμι με γάργαρα και καθαρά νερά, με πλατάνια και ιτιές να του κρατούν συντροφιά με τη σκιά τους, σε όλο του το ταξίδι. Με πουλιά και ζώα να πίνουν το νερό του. Με ανθρώπους να ποτίζουν τα περιβόλια και τους κήπους τους. Σε όλο το ταξίδι ως τη θάλασσα τραγουδούσε. Το ποτάμι περνούσε και από μια πόλη. Πόσο όμορφη την έκανε! Αν την έβλεπες από ψηλά ήταν σαν να την έπαιρνε στην αγκαλιά του. Κι όπως κυλούσε το ποτάμι, κυλούσε και ο χρόνος. Οι άνθρωποι όμως χρόνο με το χρόνο άλλαζαν. Άλλαζαν συνήθειες, συμπεριφορά, άλλαζαν τον τρόπο με τον οποίο έφτιαχναν τα σπίτια τους, τον τρόπο που καλλιεργούσαν τα χωράφια τους, τον τρόπο που σκεφτόταν… Το ποτάμι όμως εκεί. Έδινε ό,τι του ζητούσαν. Ώσπου μια μέρα… θύμωσε, στέρεψε, οι άνθρωποι άρχισαν να υποφέρουν και τότε ανέλαβαν δράση τα παιδιά. Και το θαύμα έγινε…
Αμέσως μετά το πέρας της παράστασης, στη σκηνή θα ανεβούν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς και Άλλης Μεριάς. Οι μικροί μαθητές της Α΄ Τάξης θα παρουσιάσουν το οικολογικό παραμύθι «Τρέχει τρέχει τρέχει το νερό…». Το παραμύθι βασίζεται σε κείμενα της εκπαιδευτικού της Α΄ Τάξης κυρίας Γεροστάθη Ζωής και γράφτηκε για τις ανάγκες του προγράμματος «Μαθαίνω τον κύκλο του νερού». Το πρόγραμμα έγινε στο σχολείο στα πλαίσια της Ευέλικτης ζώνης και η συμμετοχή των μικρών μαθητών ήταν ενθουσιώδης. Σταγόνες ταξιδιάρες, νεράιδες μαγικές, χαρούμενα ψαράκια κολυμπούν και χαίρονται τα διάφανα νερά του ρυακιού όμως ξαφνικά κάτι αλλάζει. Η συνέχεια επί σκηνής. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου