ΤΟΠΙΚΑ

Απογοήτευση στη Ν. Δημοκρατία

απογοήτευση-στη-ν-δημοκρατία-851206

Χαμένη της εκλογικής αναμέτρησης βγήκε η Ν. Δ. με το ποσοστό της να είναι το χαμηλότερο των τελευταίων ετών. Μιλώντας για το αποτέλεσμα, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας της Ν.Δ. κ. Πέτρος Μπατζιάκας παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις, που θα πρέπει να αναλυθούν άμεσα, ωστόσο δήλωσε πως οι Ευρωεκλογές δεν είναι εθνικές εκλογές.

Δύσκολη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Πέτρος Μπατζιάκας την εκλογική αναμέτρηση, μιας και διεξήχθη σύμφωνα με τον ίδιο σε αντίξοες συνθήκες, μέσα σε κλίμα σκανδαλολογίας, κινδυνολογίας και λαϊκισμού. «Οι πολίτες στείλανε τα μηνύματα κι η Ν.Δ. πρέπει να τα πάρει και να τα αξιολογήσει. Συνεχίζουμε το έργο το κυβερνητικό. Έχουμε υποχρέωση να βγάλουμε την χώρα από την οικονομική κρίση, τη διεθνή κρίση, με τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις. Έχουμε υποχρέωση να σταθούμε στα προβλήματα των πολιτών και να δουλέψουμε πάνω σ’ αυτά». Ο ίδιος επεσήμανε πως οι Ευρωεκλογές δεν είναι εθνικές εκλογές, δόθηκε όμως η δυνατότητα στους πολίτες να στείλουν τους καλύτερους, προκειμένου να διεκδικήσουν τα οικονομικά και εθνικά συμφέροντα της χώρας. Παράλληλα ο κ. Μπατζιάκας παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις, τα οποία πρέπει να αξιολογηθούν, να βελτιωθούν και να προχωρήσει το κόμμα μπροστά. «Τις επόμενες ημέρες θα πρέπει και τοπικά και πανελλαδικά η Νέα Δημοκρατία να αξιολογήσει τα λάθη και να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα. Σίγουρα είναι μια διαφορετική ημέρα για τη Ν. Δ.», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Ε. της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος ταυτόχρονα σχολίασε και το μεγάλο ποσοστό της αποχής, λέγοντας πως «κυριάρχησε η αποχή κι αυτό είναι ένα ζητούμενο, άρα ένα ακόμη μήνυμα που έρχεται από τις εκλογές είναι και η κρίση του πολιτικού μας συστήματος και πρέπει να το δούμε κι αυτό». Ο κ. Μπατζιάκας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους φίλους και τις φίλες της Νέας Δημοκρατίας, που στήριξαν το κόμμα και επεσήμανε πως η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το έργο της.
Στο εκλογικό γραφείο του κόμματος τα πράγματα ήταν μουδιασμένα μετά τα πρώτα exit polls, ενώ όσοι το επισκέφθηκαν μιλούσαν κυρίως για την αποχή, αλλά και σχολίαζαν τα ποσοστά. Όμως όλοι ανέμεναν τα τελικά αποτελέσματα και σε πανελλαδικό και σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου να δουν πού κυμάνθηκε η διαφορά και να εξετάσουν τα ποσοστά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου