ΤΟΠΙΚΑ

Μυστηριώδης πνιγμός 22χρονου Βολιώτη στο «κορδόνι»

μυστηριώδης-πνιγμός-22χρονου-βολιώτη-σ-629784

Μυστηριώδης πνιγμός 22χρονου Βολιώτη στο «κορδόνι»

Πνιγμένος στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το φάρο, στο τέλος από το «κορδόνι», ανασύρθηκε με τη βοήθεια δύτη, χθες στις 8.30 το βράδυ, ο 22χρονος Βολιώτης Χρήστος Εσερμπέκογλου με τα επιτακτικά ερωτήματα για τις συνθήκες πτώσης του στη θάλασσα, ενώ βρισκόταν με παρέα στο λιμάνι, να καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου και να διερευνώνται με τη λήψη καταθέσεων μέχρι αργά το βράδυ.

Σοκ στην παραλία του Βόλου. Φιλικό πρόσωπο του νεαρού ζήτησε βοήθεια από το Λιμενικό. Στο Λιμεναρχείο Βόλου σήμανε συναγερμός, και άμεσα πλωτό σκάφος έπλευσε στο «κορδόνι». Επειδή εκεί το βάθος στη θαλάσσια περιοχή είναι μεγάλο (περίπου 10 μέτρα), ζητήθηκε βοήθεια από δύτη.

Δυστυχώς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβλήθηκαν, όταν ανασύρθηκε ο άτυχος νεαρός από το νερό, δεν είχε τις αισθήσεις του.

Οι λιμενικοί τον μετέφεραν με πλωτό σκάφος στην παραλία. Ο 22χρονος παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε τυπικά ο θάνατός του

Επί τόπου ειδοποιήθηκαν και αναμένονταν οι γονείς του άτυχου νέου. Οι λιμενικοί συνέχιζαν όλη τη νύχτα την έρευνα για τη διαπίστωση των ακριβών αιτιών, που είχαν σαν αποτέλεσμα ο νεαρός Βολιώτης να βρεθεί στη θάλασσα, ακόμη και αυτή της εγκληματικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νεαρός βρισκόταν στο φάρο με παρέα, ίσως και πολυμελή, νωρίς το απόγευμα. Σίγουρα πάντως την ώρα του μοιραίου εκτιμάται ότι δεν ήταν μόνος. Το γεγονός αυτό σχηματίζει αναπάντητα ερωτήματα, πως ο νεαρός βρέθηκε στη θάλασσα χωρίς κανένας να τον εμποδίσει.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου συνεχίζει την προανάκριση, ενώ έχει παραγγείλει τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, για τα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου νεαρού.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου