ΤΟΠΙΚΑ

O Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

o-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Αγριώτες… όνομα και πράγμα!
Αγανακτισμένος ήταν χθες ο αντιδήμαρχος Αγριάς Μπάμπης Ζάχος, ο οποίος μας έλεγε «εδώ είναι Αγριώτες όνομα και πράγμα»! Αφορμή ήταν τηλέφωνο κατοίκου της περιοχής, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα καθώς εδώ και δύο μήνες έχει καεί η λάμπα από το στύλο έξω από το σπίτι του και ο δήμος δεν πήγε να την αλλάξει. «Εγώ πού να ξέρω ότι κάηκε η λάμπα; Να μυρίσω τα νύχια μου; Αν δεν πάρουν τηλέφωνο, πώς να πάει αρμόδια υπηρεσία;», αναρωτιόταν χθες ο κ. Ζάχος και ξεφυσούσε…
Α.Φ.

Το μαντρί
Βαρείς χαρακτηρισμούς αντάλλαξαν για άλλη μια φορά στο Δήμο Νέας Αγχιάλου πλειοψηφία και μειοψηφίες για τις αναπροσαρμογές των τελών ύδρευσης. Μάλιστα η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ευαγγελία Κρίκου χαρακτήρισε μαντρωμένους τους συμβούλους της πλειοψηφίας, δηλώνοντας ουσιαστικά πως συμφωνούν δεν συμφωνούν, ακολουθούν πιστά τον κ. Καραπατάκη!
Α.Φ.

Από νωρίς…
…Ξεκίνησε, λέει ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Θεολόγος Διαμαντένιας, ο κ. Καραπατάκης την προεκλογική περίοδο και μάλιστα προτρέπει όλους τους δημότες να ζητήσουν ό,τι θέλουν, καθώς «ο δήμαρχος δεν υπολογίζει στο βωμό της εκλογής ούτε κανόνες ούτε την οικονομική κατάσταση του δήμου». Προλαβαίνουμε να μεταφέρουμε τα δικαιώματά μας;
Α.Φ.

Επεσαν τα πνεύματα;
Προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να σταματήσουν τα σενάρια για τις σχέσεις Μαβίδη – Καουνά έκανε ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας.
Τουλάχιστον εμείς αυτό καταλάβαμε, όταν ερωτηθείς χθες να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Καουνά μετά την ομάδα πλειοψηφίας για απουσία δημάρχου από την ομάδα, ο κ. Μαβίδης περιορίστηκε να πει πως δεν υπάρχει κανένα θέμα και εκείνο που προέχει πάνω από όλα και από τις κριτικές αλλά και από τις προσωπικές τοποθετήσεις του καθενός είναι τι θα πούνε στον κόσμο στις επόμενες εκλογές…
Με τα άγχη του ο καθένας, πάντως ο κ. Καουνάς επίσης δεν θέλησε να ανακινήσει το θέμα, τουλάχιστον όχι πριν τις εκλογές, οπότε για το δεύτερο γύρο θα χρειαστεί να κάνετε λίγο υπομονή!
Α.Φ.

Κανένα θέμα…
…Πάντως δεν υφίσταται ούτε και με τους συμβούλους της πλειοψηφίας που πρόσκεινται στην αριστερά, οι οποίοι αποχώρησαν από την αίθουσα -διακριτικά πάντα- στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της Νέας Ιωνίας στη διάρκεια συζήτησης του θέματος του Κοιμητηρίου. Κακός κόσμος, εκεί να μαλώσει ο άνθρωπος χωρίς να το θέλει! Αφού το είπε ο Δήμαρχος πως είναι δημοκρατικός ο δρόμος που έχει πάρει η δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας…οπότε όποιος θέλει κάνει και λέει ό,τι θέλει!
Α.Φ.

“Ψυχαγωγία”
Καλά, χάνει τη μπάλα κανείς, εάν ακούσει τα τηλεοπτικά σποτάκια πολιτικών φορέων, που δεν εκπροσωπούνται στην ελληνική Βουλή, αλλά ευελπιστούν να μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη. Από διαβεβαιώσεις για την Μακεδονία… ότι θα παραμείνει ελληνική (λες και δεν είναι) μέχρι και Κάτμαν σε τρελά κέφια έχει το μενού… Το γεγονός ότι το ΕΣΡ έχει επιβάλει στα κανάλια ότι όλα τα σποτάκια προβάλλονται… έχει δημιουργήσει τελικά -ειδικά στη μεταμεσονύχτια ζώνη της T.V.- απίστευτο αλαλούμ. Να έχεις όρεξη να τους ακούς… και να ψυχαγωγήσαι δεόντως…
Β.Κ

Αδιακρίτως
Μέχρι παραμονή Ευρωεκλογών μοιράζουν χρήμα… Από σήμερα ανακοινώθηκε ότι αρχίζει η καταβολή σε 500.000 οικογένειες του ΟΓΑ του πολυτεκνικού επιδόματος .
Τώρα μην μου πείτε ότι έπιασε ο πόνος τον ΟΓΑ και σκέφτηκε να μην αφήσει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος χωρίς ευρώ… τους πολύτεκνους αγρότες. Είπαμε, τα δίνει όλα η κυβέρνηση… προκειμένου να κλείσει την ψαλίδα… Είναι σαν τα τριχίλιαρα που μοίραζαν το 2007 στον Πύργο της Ηλείας… αδιακρίτως…
Β.Κ

Χρειάζεται ψυχραιμία
Ενα από τα πιο σοβαρά στελέχη των Οικολόγων –Πράσινων, ο Γ. Βυθούλκας, παραιτήθηκε από το κόμμα, διαφωνώντας με τις θέσεις του Μ. Τρεμόπουλου στα εθνικά θέματα. Ο γνωστός στη Μαγνησία καθηγητής Γιώργος Βυθούλκας, που πήρε το Εναλλακτικό Βραβείο Νόμπελ για την Υγεία το 1996, σε επιστολή του τονίζει ότι “το 2004 ήμουν υποψήφιος (τελευταίος κατά σειρά, τιμής ένεκεν) στο ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων μετά από παρότρυνση των Γερμανών-Πράσινων, οι οποίοι με έφεραν σε επαφή με το ελληνικό κόμμα των Οικολόγων. Σήμερα, το Μάιο του 2009 και λίγο πριν από τις Ευρωεκλογές, θέλω να καταστήσω σαφές με αυτήν την επιστολή μου ότι όχι μόνο δεν στηρίζω το κόμμα των Οικολόγων με επικεφαλής τον κύριο Τρεμόπουλο, αλλά και είμαι κάθετα αντίθετος στις θέσεις του για τα εθνικά μας θέματα.” Έτσι είναι, έχουν και οι μικροί τα προβλήματά τους… ειδικά όταν φουσκώνουν τα μυαλά τους και νομίζουν ότι θα κληθούν σύντομα να κυβερνήσουν τον τόπο. Χρειάζεται ψυχραιμία σε αυτά… τα μονοπάτια.
Β.Κ

Πράξεις
και όχι δηλώσεις
Είμαι άνθρωπος των πράξεων και όχι των δηλώσεων. Η απάντηση είναι του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας Γιώργου Δανηλόπουλου σε χθεσινό σχόλιο μας ότι είναι φειδωλός σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ για θέματα της αρμοδιότητάς του. Αν κρίνουμε από την πλειάδα των θεμάτων που εισάγει προς έγκριση και συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Τετάρτης, τότε μάλλον έχει δίκαιο…
Α.Τ.

Κουτσοί στραβοί
…Πάντως το τι βλέπουν καθημερινά οι υπάλληλοι στην Πολεοδομία δεν περιγράφεται. Χθες για παράδειγμα μία ηλικιωμένη συμπολίτισσα ζητούσε παρακλητικά από τον Αντιδήμαρχο να την προστατεύσει η Δημοτική Αρχή, γιατί ένιωθε ότι κάποιοι ξένοι την… καταδιώκουν!!!
Βλέπετε το κτίριο της Πολεοδομίας είναι στην καρδιά της πόλης, οπότε κουτσοί – στραβοί, όλοι για τον Άγιο Παντελεήμονα. Θυμίζουμε ότι προ ετών, επί Αντιδημαρχίας Τάσου Στρατηγόπουλου, όταν έγινε απόπειρα να μεταφερθεί η υπηρεσία στο κτίριο Σπήρερ, η προσπάθειά του έπεσε στο κενό, μετά από αντιδράσεις των ίδιων των εργαζομένων…
Α.Τ.

Δύσκολα
θα περάσει…
Το θέμα για την αντιπλημμυρική θωράκιση των συνοικιών Αγίων Αναργύρων και Παλαιών εισάγεται στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Τετάρτης στο Βόλο, μετά την προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμος Βόλου με τη ΔΕΥΑΜΒ , καθώς η τελευταία, όπως και οι υπόλοιπες ΔΕΥΑ, δεν είναι δικαιούχοι από τη σχετική προκήρυξη του σχετικού μέτρου του ΕΣΠΑ. Πάντως κάποιες Κασσάνδρες λένε ότι και έτσι πολύ δύσκολα θα εγκριθεί η πρόταση της ΔΕΥΑΜΒ, καθώς η μελέτη αποτελεί ουσιαστικά έργο ομβρίων με την τοποθέτηση δύο τεράστιων αγωγών μέσα στο ποτάμι για την αποφόρτιση του χειμάρρου. Και έργα ομβρίων, όπως λένε, δεν χρηματοδοτούνται από το συγκεκριμένο μέτρο. Να δούμε αν θα δικαιωθούν τα… παπαγαλάκια που είναι και της μόδας.
Α.Τ.

Απορίες
Κοιτάξτε να δείτε που έχει φαν κλαμπ και ο Φώτης ο Λαμπρινίδης, με φίλους και αναγνώστες να ζητούν να τους λύσουμε την περιέργεια και να δικαιολογήσουμε την παρουσία του στην περιοδεία Τσίπρα στη Νέα Ιωνία το περασμένο Σάββατο. Ο πρώην Αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας λογικό είναι να περιμένει τις πολιτικές εξελίξεις των επόμενων μηνών και ιδιαίτερα πώς θα διαμορφωθεί το πολιτικό τοπίο μετά τις εθνικές εκλογές, όπως και πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ πριν και μετά τις εθνικές εκλογές. Ανάλογα με τις εξελίξεις θα κινηθεί ο πρώην Αντιδήμαρχος και για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Το ίδιο περιμένουν φυσικά και άλλοι που είναι υποψήφιοι υπό… αναμονή, πριν δημοσιοποιήσουν το οποιοδήποτε ενδιαφέρον τους…
Α.Τ.

Αφήνει αιχμές…
Αιχμές για σκοπιμότητες αφήνει ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού τα μηχανήματα του οποίου κατασχέθηκαν προχθές το μεσημέρι στο πάρκο κεραιών στο «Πυργάκι». Προς επίρρωση των ισχυρισμών του σημειώνει ότι η Επιτροπή Επικοινωνιών Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ( Ε.Ε.Τ.Τ) παραβίασε τον οικίσκο με τα μηχανήματα χωρίς προηγούμενη έγγραφη ειδοποίηση της διεύθυνσης του ραδιοφωνικού σταθμού που έχει ΑΦΜ και διεύθυνση με την επωνυμία «Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Μαγνησίας» και ότι η ονομασία του σταθμού, όπως διευκρινίζει, είναι LOVE RADIO 105,5 και όχι LOVE RADIO που είναι η επωνυμία του μουσικού σταθμού των Αθηνών. Ακόμη, απαντώντας σε σχετικές αιτιάσεις, ο ιδιοκτήτης σημειώνει ότι ο σταθμός εκπέμπει συνεχώς από το 1997 και έχει δικό του μουσικό πρόγραμμα όλο το πρωί. Για όλα τα παραπάνω, καταλήγει ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού, διατηρώ, όπως λέει, βάσιμες επιφυλάξεις ότι κάποιοι υψηλά ιστάμενοι είχαν τους δικούς τους λόγους γι΄ αυτή την πρωτοφανή και εκφοβιστική ενέργεια λίγες μόλις μέρες μάλιστα πριν από τις Ευρωεκλογές.
Α.Τ.

Διαψεύδει
το αξίωμα
Ρωτήσαμε τη δημοτική σύμβουλο Σούλα Μπαρτζώκα αν ανήκει στο επικοινωνιακό επιτελείο του δημάρχου. Η απάντησή της ήταν εξαιρετικά απλή: «είμαι μια δημοτική σύμβουλος που απλά φροντίζω να κάνω τη δουλειά μου και όσα μού εντέλει ο δήμαρχος. Τα περί επικοινωνιακών επιτελείων δεν με αφορούν». Να και μία δημοτική σύμβουλος που δεν επιδιώκει παραπανίσια αξιώματα από αυτά που της δόθηκαν.
Χ.Μ

Υπόγειες
συγκρούσεις
Φαινομενικά στις Ευρωεκλογές λίγοι δίνουν σημασία, αφού και το αποτέλεσμά τους έχει κριθεί και η σημασία τους είναι συγκεκριμένη. Όμως με αφορμή τις Ευρωεκλογές τοπικά στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων έβγαλαν μαχαίρια. Υπογείως βεβαίως για να μη προκαλούν. Παρά τις Ευρωεκλογές ορισμένοι εξακολουθούν να έχουν σταθερά προσανατολισμένο το βλέμμα τους στις Εθνικές και στις τοπικές εκλογές. Ορισμένοι μάλιστα έχουν χάσει τον ύπνο τους, σκεπτόμενοι ότι μπορεί και να μην είναι υποψήφιοι. Περισσότερο τους ενδιαφέρει να είναι υποψήφιοι, παρά να κερδίσουν την οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση.
Χ.Μ

Καπνός…
Το κτίριο Καπνού όπως πληροφορούμαστε είναι έτοιμο να κατασκευαστεί σύμφωνα με το σύστημα μελέτη-κατασκευή. Η προκήρυξη δημοσιεύεται οσονούπω και ήδη οι τοπικοί κατασκευαστές… βρίσκονται σε θέση μάχης. Σημειώνουμε ότι το σύστημα είχε επιλεγεί επί Νομαρχίας Γιάννη Πρίντζου, δεν προχώρησε, και μετά το νέο σχεδιασμό από τη ΝΑΜ είναι έτοιμη η δημοπράτησή του.
Δ.Χ.

Βανδή
Η παρατήρηση ανήκει σε αναγνώστη. Επαιζαν στα μεγάφωνα Δέσποινα Βανδή στο εκλογικό κέντρο της Ν.Δ. πριν την ομιλία του κ. Αβραμόπουλου και, όπως θυμήθηκε ο αναγνώστης, η εν λόγω αοιδός είναι σύζυγος του πρώην προέδρου της ΑΕΚ κ. Ντέμη Νικολαΐδη, που φλέρταρε με το Ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ!!!
Δ.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου