ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει ο δρόμος για νέες εκπαιδευτικές δομές

ανοίγει-ο-δρόμος-για-νέες-εκπαιδευτικ-633427

Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο, Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού και ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής

Τις πύλες του με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα ανοίξει το Σεπτέμβριο του 2015 το ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής στο Βόλο. Η λειτουργία του ΙΕΚ και οι ειδικότητες που θα το στελεχώσουν αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βόλου, Γεωργία Τοκαλή Μποντού με τον Διευθυντή Διοικητικού και Οικονομικού Τομέα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης, Παναγιώτη Καπούλα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης διασφαλίστηκε επίσης η συνέχιση των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης που με επιτυχία υλοποιούνται από το Δήμο Βόλου.

Παράλληλα με το ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής που μπαίνει στην τελική ευθεία πριν υποδεχθεί τους πρώτους μαθητές του, ανοίγει ο δρόμος και για νέες εκπαιδευτικές δομές σε επίπεδο Δήμου Βόλου.

Στη συνάντηση της κ. Τοκαλή – Μποντού με το Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δημήτρη Ζέρβα, συζητήθηκε η προοπτική λειτουργίας Πειραματικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στο Βόλο καθώς και η διερεύνηση της προοπτικής λειτουργίας Σχολών Εμπορικού Ναυτικού, που αποτελεί αίτημα του Ναυτικού Τομέα του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

Τέλος, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων.

Οσον αφορά στα αποτελέσματα της ημερίδας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, στην οποία η Αντιδήμαρχος παρευρέθηκε με την προϊσταμένη Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Βόλου, Κατερίνα Ρηγούλια, θα κοινοποιηθούν από την κ. Μποντού στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου