ΤΟΠΙΚΑ

Σύγκρουση με συμφέροντα

σύγκρουση-με-συμφέροντα-851206

Χαρακτήρα δημοψηφίσματος έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στην επικείμενη μάχη των Ευρωεκλογών, λέγοντας ότι η απάντηση σε αυτό το δημοψήφισμα είναι “ψηφίζω ΠΑΣΟΚ”. Από το Πεδίον του Άρεως και την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος, έδωσε σύνθημα “πανστρατιάς”, κάνοντας λόγο για “προσκλητήριο δημοκρατίας”.

Σε μια ομιλία που περιελάμβανε εκτενείς αναφορές στα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη, αρκετή δόση κριτικής στον κ. Καραμανλή και την κυβέρνησή του, εμπλουτισμένη με “αριστερή” φρασεολογία, ο Γιώργος Παπανδρέου περιέγραψε αναλυτικά το όραμά του για την Ελλάδα, δηλώνοντας έτοιμος να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα και με τη διαφθορά που διαλύει την Ελλάδα.

“Θα συγκρουστώ και μαζί θα νικήσουμε”, είπε.

Έκανε έκκληση συμμετοχής στις κάλπες, μιλώντας για κάποιους που προπαγανδίζουν την αποχή: “Οι λίγοι, οι ισχυροί, οι ημέτεροι, που πολύ θα ήθελαν τους αφήσουμε στην ησυχία τους. Εμείς λέμε ότι με τη συμμετοχή παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας”. Συμπλήρωσε ότι “η αποχή είναι ψήφος ανοχής στον κατήφορο. Για αυτό την Κυριακή, κάνουμε την αμφισβήτηση συμμετοχή, την απογοήτευση δημιουργία, την άρνηση δύναμη αλλαγής”, τονίζοντας και πάλι ότι “την Κυριακή αλλάζουμε για να μην βουλιάξουμε”.

Υπογράμμισε ότι “την Κυριακή, η οργή και η αγανάκτηση για την κυβέρνηση των μεγάλων συμφερόντων, για την κυβέρνηση της απογραφής και της παραγραφής, γίνεται ψήφος ελπίδας, γίνεται ψήφος στο ΠΑΣΟΚ”. Πρόσθεσε ότι “όσο καλές και αν είναι οι δημοσκοπήσεις αυτό που μετράει είναι η ψήφος την Κυριακή. Γιατί μόνο η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ πονάει. Πονάει τις δυνάμεις της ανομίας, της ατιμωρησίας και της πελατειακής σπατάλης των χρημάτων του ελληνικού λαού. Γιατί μόνο η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, δίνει κυβερνητική προοπτική”.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε άνοιγμα στους ψηφοφόρους της ΝΔ, οι οποίοι, όπως είπε, νιώθουν προδομένοι και απογοητευμένοι, λέγοντας: “Εμείς δεν τους βάζουμε απέναντί μας. Τους θέλουμε κοντά μας. Τους θέλουμε μαζί μας, Ο αγώνας μας είναι και δικός τους. Γιατί η πατρίδα έχει δικαίωμα στο μέλλον. Γιατί τη βαρβαρότητα που ζούμε όλοι, την ζουν κι αυτοί. Εμείς ενώνουμε και δεν πολώνουμε”.

Η Ευρώπη που θέλουν οι Σοσιαλιστές

Περιγράφοντας την Ευρώπη που διεκδικούν οι σοσιαλιστές, μίλησε για μία Ευρώπη που θα αναθεωρήσει το Σύμφωνο Σταθερότητας, θα ανοίγει δυνατότητες σε μεγαλύτερες δημόσιες επενδύσεις στην παιδεία, στο κράτος πρόνοιας στην πράσινη ανάπτυξη. Και πρόσθεσε:

-Διεκδικούμε ένα Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Κοινωνικής Προόδου, που εγγυάται την ποιότητα στην κοινωνική πολιτική, την εκπαίδευση, τη δημόσια υγεία και ασφάλιση, για κάθε χώρα της Ευρώπης.

-Διεκδικούμε ευρωπαϊκές επενδύσεις για την «πράσινη ανάπτυξη» για να δημιουργήσουμε δέκα εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη μέχρι το 2020.

-Απαιτούμε μια πολιτική που θα βάλει τέλος στους φορολογικούς παράδεισους. -Ζητάμε την ενίσχυση της διαφάνειας στη διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων. Την ενίσχυση της πρόσβασης των μικρομεσαίων στις πιστώσεις.

-Διεκδικούμε μια Ευρωπαϊκή Χάρτα ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων και τη διασφάλιση και των συνόρων μας.

-Διεκδικούμε ένα παράλληλο Σύμφωνο Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, με το Σύμφωνο του Μάαστριχτ.

-Διεκδικούμε να αναδείξουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ρυθμιστικό πόλο στην παγκόσμια σκακιέρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου