ΤΟΠΙΚΑ

8.000 ξένοι τουρίστες στο Βόλο

8-000-ξένοι-τουρίστες-στο-βόλο-634979

Εντυπωσιακός ο απολογισμός αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στη διάρκεια του χειμώνα

Υπερβαίνουν τους 8.000 οι επιβάτες και το προσωπικό των κρουαζιερόπλοιων που έχουν προσεγγίσει μέχρι στιγμής το λιμάνι του Βόλου στη διάρκεια του χειμώνα, από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς έχουν προγραμματιστεί 43 συνολικά αφίξεις.

Ο απολογισμός των πέντε πρώτων κρουαζιερόπλοιων που αφίχθησαν για πρώτη φορά στη διάρκεια του χειμώνα είναι θετικός και ιδιαίτερα ευοίωνος, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο μέσος όρος των επισκεπτών σε κάθε ταξίδι, υπολογίζεται από 1.300 έως 1.500 άτομα.

Ομάδες τουριστών κινούνται με πούλμαν προς τα Μετέωρα, ενώ αρκετοί παραμένουν στην περιοχή μας και κινούνται προς τις Μηλιές, τη Μακρινίτσα, την Πορταριά, αλλά και το κέντρο του Βόλου, προκειμένου να επισκεφτούν το Αρχαιολογικό Μουσείο, την εμπορική αγορά και τα φημισμένα τσιπουράδικα, τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής μας.

Σε κάθε άφιξη κρουαζιερόπλοιου, παράλληλα, υπάρχουν πάντα στελέχη του τμήματος τουρισμού του Δήμου Βόλου στην υποδοχή, εφοδιάζοντας τους τουρίστες με χάρτες, ενώ παράλληλα τους κατευθύνουν προς το κέντρο της πόλης, εξηγώντας τους με ποιο τρόπο θα μετακινηθούν με μεγαλύτερη ευκολία στην περιοχή μας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ξένων επισκεπτών οι οποίοι πραγματοποιούν κρουαζιέρες στη διάρκεια του χειμώνα, είναι διαφόρων εθνικοτήτων. Στο κρουαζιερόπλοιο που προσέγγισε, ειδικότερα, το Βόλο την προηγούμενη Κυριακή 1η Μαρτίου, επέβαιναν 894 Γάλλοι, 273 Ιταλοί και 6 Αμερικάνοι. Στην πλειοψηφία τους έχουν οικονομική άνεση και ενισχύουν την τοπική αγορά, διότι κινούνται μέσα στην πόλη αλλά και ευρύτερα, αγοράζοντας είδη ένδυσης αλλά και δώρα για φίλους και συγγενείς.

Το εγχείρημα της άφιξης κρουαζιερόπλοιων στη διάρκεια του χειμώνα, που υλοποιείται για πρώτη φορά, κρίνεται ως ιδιαίτερα επιτυχημένο, ενώ στόχος των ιθυνόντων του Δήμου Βόλου, είναι να διατηρηθεί ανοιχτός ο ετήσιος κύκλος αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και ευρύτερα όλο το χρόνο.

Ανάλογες θέσεις διατυπώνουν ταυτόχρονα και οι επαγγελματίες της περιοχής μας, δια στόματος του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Ν. Ιωνίας Κώστα Τσέλιου, ο οποίος υπογραμμίζει ότι η άφιξη των κρουαζιερόπλοιων έχει θετικό αντίκτυπο στην αγορά.

«Δεν είναι κατ’ ανάγκη μεγάλα τα αποτελέσματα, αλλά τα οφέλη που προκύπτουν, άμεσα ή έμμεσα, ενισχύουν την τοπική οικονομία. Οταν δουλεύει ο τομέας της εστίασης, οι εργαζόμενοι στα καταστήματα εστίασης θα έχουν περισσότερα έσοδα για να ψωνίσουν από τα τοπικά καταστήματα. Κατά συνέπεια, τονίζει ο κ. Τσέλιος, ενισχύεται η τοπική αγορά». Κοινή θέση των επαγγελματιών κατά συνέπεια, είναι ότι πρέπει να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η παραπάνω πρωτοβουλία.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου