ΤΟΠΙΚΑ

Αυτόματη έκδοση εισιτηρίων από το Αστικό ΚΤΕΛ

αυτόματη-έκδοση-εισιτηρίων-από-το-αστ-851206

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου και της Νέας Ιωνίας είκοσι μηχανήματα για την αυτόματη έκδοση εισιτηρίων για τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Ήδη έχουν τοποθετηθεί εννέα τέτοια μηχανήματα σε κεντρικούς δρόμους όπως η Δημητριάδος , η Ιάσονος , η Αναλήψεως κ.ο.κ. και μετά την ολοκλήρωσή τους αναμένεται να συμβάλλουν τα μάλα στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
Είναι μία προσπάθεια της διοίκησης , λέει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου κ. Θανάσης Κραβαρίτης, που στοχεύει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών των τοπικών μέσων μαζικής μεταφοράς . Ελπίζουμε, προσθέτει, ότι μέχρι το τέλος του 2007 θα ενεργοποιηθεί και η προσπάθεια που κάνουμε ως Αστικό ΚΤΕΛ, για τη φερεγγυότητα και την αξιοπιστία των δρομολογίων, μέσω της τοποθέτησης δορυφορικού συστήματος GPS, που θα προειδοποιεί τον επιβάτη που αναμένει στη στάση, για τον ακριβή χρόνο διέλευσης του λεωφορείου από το συγκεκριμένο σημείο αναμονής .
Ωστόσο αυτή την περίοδο η… έγνοια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, όπως και των υπόλοιπων επαρχιακών Αστικών και Υπεραστικών ΚΤΕΛ, είναι στην έγκριση από την Πολιτεία και από τα συναρμόδια Υπουργεία Μεταφορών και Εσωτερικών για την οικονομική ενίσχυση της πρότασης της ΚΕΔΚΕ για τη χρηματοδότηση των ΚΤΕΛ μέσα από το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ. Έχουμε πάρει υποσχέσεις, υπογραμμίζει ο κ. Κραβαρίτης, ότι η συνολική χρηματοδότηση θα ανέλθει σε 163 εκατομμύρια ευρώ και η οποία θα έχει ως χρονικό ορίζοντα εφαρμογής του μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2009. Ανάλογα με τη χρηματοδότηση που θα έχουμε ως Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου, συνεχίζει ο Πρόεδρος του Δ.Σ., θα υπάρξει συνεννόηση με το Δήμο για την πυκνότητα των δρομολογίων στις άγονες γραμμές, για το βαθμό ανανέωσης του στόλου των λεωφορείων, για την πιθανή μείωση του κομίστρου κ.α.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου