ΤΟΠΙΚΑ

Ο Βολιώτης συνήγορος του Καραβέλα

ο-βολιώτης-συνήγορος-του-καραβέλα-851206

«Οταν το 1991 μετακομίσατε από την Καισαριανή στην Εκάλη δεν σας έκανε εντύπωση ο ξαφνικός πλουτισμός σας;», φέρεται να ήταν μία από τις ερωτήσεις που απηύθυνε ο 4ος Ειδικός Ανακριτής Ν. Ζαγοριανός τις κόρες του Χρήστου Καραβέλα και περίμενε να πάρει απάντηση για το πώς πριν από 18 χρόνια έβλεπαν την αλλαγή κατοικίας τους τρία μικρά παιδιά…

Στο κλίμα γενικής κατακραυγής για τη σύλληψη και τα εντάλματα σύλληψης των τριών παιδιών του κατηγορούμενου Χρ. Καραβέλα, ο συνήγορος της οικογένειας, δικηγόρος από το Βόλο Γιάννης Βλάχος, κάνει λόγο για σκοπιμότητα.

Με δηλώσεις του στον «Ταχυδρόμο» χαρακτηρίζει πρωτοφανή για τα δικαστικά χρονικά την απόφαση του Ειδικού Ανακριτή να προφυλακίσει τη σύζυγο του κατηγορουμένου και τη μεγάλη κόρη του και να επιβάλει επαχθέστατους περιοριστικούς όρους στις άλλες δύο κόρες του Χρ. Καραβέλα.
Ενέργεια στην οποία, όπως αναφέρει, οδήγησαν τον κ. Ζαγοριανό, οι χρόνιες εγγενείς αδυναμίες της Δικαιοσύνης, οι διαρκείς παρεμβάσεις στο έργο της και η πρόταξη της σκοπιμότητας απέναντι στη νομιμότητα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, τα εντάλματα σύλληψης τεσσάρων γυναικών εκδόθηκαν εσπευσμένα χωρίς επαρκή και προπαντός πειστική αιτιολογία. Εκδόθηκαν δίχως καν να προηγηθεί κλήση να παρουσιαστούν στην ανάκριση.

Μητέρα και κόρες μόλις πληροφορήθηκαν την ύπαρξη των ενταλμάτων, δήλωσαν ότι θα παρουσιαστούν αυτοβούλως στον Ανακριτή.
«Η δε προφυλακισθείσα Χρυσάνθη πήρε αμέσως το αεροπλάνο και ταξίδεψε από το Παρίσι, όπου σπουδάζει, για να βρεθεί λίγο αργότερα σε κελί του Κορυδαλλού», αναφέρει ο κ. Βλάχος.

Σε ό,τι αφορά τον όρο εγγυοδοσίας ποσού 1 εκατ. ευρώ για την κάθε μία, σχολιάζει ότι είναι πρωτοφανές για τα δικαστικά χρονικά και στην ουσία ισοδυναμεί –πρέπει να καταβληθεί εντός πέντε ημερών- με παράταση της απόφασης για προφυλάκιση, αφού οι λογαριασμοί της οικογένειας είναι ήδη δεσμευμένοι.

«Πρόκειται για κατάσταση ομηρίας, στην οποία τέθηκε η οικογένεια, με προφανή σκοπό την άσκηση πίεσης στον πατέρα τους να παραδοθεί στη Δικαιοσύνη», προσθέτει ο δικηγόρος και μιλά για ηθική καταστροφή των τριών θυγατέρων του Χρ. Καραβέλα, όποια και να είναι η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης.

Πέραν αυτού υποχρεώνονται να διακόψουν και πιθανώς να σταματήσουν οριστικά στις σπουδές τους, καθώς στους όρους που επιβλήθηκαν είναι και η υποχρεωτική διαμονή τους στην Αθήνα.

«Η κατακραυγή της ελληνικής κοινωνίας και προπάντων σύσσωμου του νομικού κόσμου απέναντι στις πρωτοφανείς και απαράδεκτες μεθοδεύσεις πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τη Δικαιοσύνη», τονίζει ο κ. Βλάχος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου