ΤΟΠΙΚΑ

Παναγιώτικο, Κάρλα και περιβάλλον

παναγιώτικο-κάρλα-και-περιβάλλον-635185

Συζητήθηκαν στη συνάντηση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με το Γ. Τσιρώνη

Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη είχαν οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Τζήκα Δανάη, Δελημήτρος Κώστας, Παπανάτσιου Κατερίνα και Μπαλλής Μάκης όπου συζητήθηκαν τα έργα με περιβαλλοντικό χαρακτήρα στη Μαγνησία όπως η λίμνη Κάρλα και το Φράγμα Παναγιώτικο.

Οι βουλευτές σχετικά με το έργο της ανασύστασης της λίμνης Κάρλας επεσήμαναν στον Υπουργό την επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου και ζήτησαν τη δική του συνδρομή τόσο για την χρηματοδότηση του έργου ολοκλήρωσης , όσο -κυρίως- να εξετάσει τη δυνατότητα εξασφάλισης των αναγκαίων πόρων που απαιτούνται άμεσα, προκειμένου να γίνουν τεχνικές παρεμβάσεις και ενέργειες, που θα διασφαλίσουν τον εμπλουτισμό της Κάρλας με νερό κατάλληλης ποιότητας.

Αναφορικά με το φράγμα Παναγιώτικο, οι βουλευτές αναφέρθηκαν στις σοβαρές κατασκευαστικές του αστοχίες και τα σοβαρά ερωτήματα που έχουν προκύψει σε ότι αφορά στην εκτέλεσή του, στη μελέτη και στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, με αποτέλεσμα να χάνονται τεράστιες ποσότητες νερού αλλά και σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση των οικισμών του Νοτίου Πηλίου στο άμεσο μέλλον ενόψει της θερινής περιόδου.

Επίσης, στη συζήτηση τέθηκε το πρόβλημα υποστελέχωσης του Δασονομείου Σκιάθου σε συνδυασμό με το εκτεταμένο φαινόμενο παράνομης υλοτόμησης στα δάση των Σποράδων, αλλά και του Πηλίου γενικότερα. Ο κ. Τσιρώνης απάντησε ότι το πρόβλημα είναι γνωστό, αλλά για την ενίσχυση του Δασονομείου με έμψυχο υλικό, θα γίνει προσπάθεια μερικής αντιμετώπισης για την ώρα, στο πλαίσιο των συνολικών προσλήψεων που έχουν προβλεφθεί για το 2015.

Τέλος, οι βουλευτές επεσήμαναν στον Υπουργό τον κίνδυνο να περάσει σε ιδιώτες το έργο των επιθεωρητών περιβάλλοντος, με βάση σχέδιο προεδρικού διατάγματος που είχε ετοιμάσει η προηγούμενη κυβέρνηση με τον κ. Τσιρώνη να τονίζει ότι θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για την ενίσχυση του σώματος των επιθεωρητών περιβάλλοντος και την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου