ΤΟΠΙΚΑ

«Φρένο» στην επένδυση τυποποίησης 10 εκατ. ευρώ

φρένο-στην-επένδυση-τυποποίησης-10-εκ-635636

Λόγω του ρευστού οικονομικού περιβάλλοντος ζήτησαν οι εταιρείες που συνομιλούν με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου και την ΕΒΟΛ

Το ρευστό οικονομικό περιβάλλον «φρενάρει», όπως είχε γράψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ πρώτος πριν από ένα μήνα περίπου, την επένδυση, που σχεδίαζε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου, μαζί με τρεις εταιρείες για την κατασκευή της μονάδας τυποποίησης αγροτικών προϊόντων και την προώθησή τους στα ράφια της Αττικής.

Πρόκειται για μία επένδυση που εκτιμάται ότι θα κοστίσει συνολικά 10 εκ. ευρώ και θα δημιουργήσει τουλάχιστον 100 θέσεις εργασίας, ενώ ο προγραμματισμός είναι να υπάρξει συνεργασία του Α.Σ. Βόλου μαζί με τρεις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο.

Οπως έκανε γνωστό χθες στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Πρίντζος οι εκπρόσωποι των εταιρειών με δεδομένο το ρευστό οικονομικό περιβάλλον, πρότειναν ο προγραμματισμός για την υλοποίησή της να «φρενάρει» για ένα τρίμηνο τουλάχιστον μέχρι να σταθεροποιηθεί η αγορά έτσι ώστε το εγχείρημα να μην μπει σε κίνδυνο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα κεφάλαια που θα διατεθούν.

Η γκάμα των τοπικών προϊόντων ώστε να δημιουργηθεί η μονάδα τυποποίησης περιλαμβάνει παραγωγές όπως φασόλια, ρεβίθια, κρεμμύδια, σκόρδα, τσάι, ρίγανη, αρωματικά φυτά και βότανα που «ανθούν» στη Μαγνησία με απώτερο στόχο να βρεθούν μέχρι και το τελευταίο ράφι της Αττικής και όχι μόνο.

«Κάθε τοπικό προϊόν αλλά και μεγάλες ποσότητες παραγόμενων προϊόντων που έχουν ήδη γίνει πολύ γνωστά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα αποτελέσουν την πρώτη ύλη για αυτή την επένδυση» σημείωσε ο κ. Νικήτας Πρίντζος, εκτιμώντας ότι με το δίκτυο που θα μπορεί να στηθεί σε συνεργασία με τις τρεις εταιρείες , τα τοπικά προϊόντα θα αποκτήσουν μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία.

Οταν η επένδυση προχωρήσει και πάρει σάρκα και οστά, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός στο νέο σχήμα της εταιρείας θα έχει το 51% και το υπόλοιπο ποσοστό θα μοιραστεί στις άλλες τρεις εταιρείες.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου