ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Καθαρίζουν και τους αγαπάνε
Τον Άναυρο καθάρισαν οι εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας κι έβγαλαν όλα τα άπλυτα στη φόρα από πλαστικά και σακούλες, μέχρι και παλιά πλυντήρια! Εκείνο όμως που έχει σημασία επί του προκειμένου είναι, πρώτο, ότι ο Άναυρος πήρε γαλάζια σημαία και δεύτερο ότι ο Δήμος Βόλου προσέφερε για τον καθαρισμό πλαστικές σακούλες και η Νομαρχία… μόνο την αγάπη της…
Δ.Π

Παράδρομοι για την ομιλία
Από νωρίς χθες το απόγευμα έκλεισε τμήμα της οδού Ιάσονος εξαιτίας της ομιλίας του υπουργού Υγείας. Οι άνδρες της τροχαίας διοχέτευαν από άλλους δρόμους την κίνηση, ενώ τα μικροεπεισόδια, κυρίως φραστικά, δεν έλειπαν από τους οδηγούς που εκνευρίστηκαν με όλες αυτές τις αλλαγές. Όμως αυτό πέρασε εύκολα και προτίμησαν οι περισσότεροι να πάνε να πιούνε ένα καφέ στην παραλία και να ξεχάσουν τις προεκλογικές φιέστες!
Δ.Π

Από τώρα το άγχος!
Για τις άδειες και τους μισθούς τους ρώτησαν οι περισσότεροι φοιτητές τους Προϊστάμενους της Πρωτοβάθμιας, μιας και απ’ ότι φαίνεται η αβεβαιότητα υπάρχει ακόμη και στους εν δυνάμει δημοσίους υπαλλήλους. Κι αυτό δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, μιας και ειδικά το τελευταίο διάστημα όλοι αρχίζουν κι ανησυχούν για τη θέση τους και το μέλλον τους. Οι νέοι δάσκαλοι τώρα φαίνεται ότι θα ζήσουν με το άγχος, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι κάθε τομέα.
Δ.Π

Τους κόψανε το γάλα!
Πέρα από τις περικοπές σε προσωπικό στον κλάδο του μετάλλου, στην εταιρία ΚΑΝΑΚΗΣ προχωράνε και σε άλλες περικοπές, όπως το γάλα στους εργαζομένους. Αυτό τουλάχιστον μας έλεγε χθες ο κ. Λινάρδος, ότι επειδή η εταιρία δεν μπορεί να πληρώσει την πίστωση αναγκάστηκε να σταματήσει την προμήθεια… Ας μη δούμε και τα χειρότερα…
Α.Φ.

Παράπονα
Ακούμε παράπονα από πάρα πολύ κόσμο πως τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ, ειδικά του Αστικού, σε πολλές περιοχές όπως είναι το Νέο Δέλτα, όχι μόνο δεν είναι πυκνά, αλλά μερικές από τις γραμμές περνάνε ανά μισή ώρα και κάνουν και άλλη μισή ώρα να φτάσουν στον προορισμό τους. Αναρωτιόμαστε γιατί λοιπόν υλοποιείται το πρόγραμμα «Συν – Κοινωνία». Υποτίθεται ότι θα λύνονταν τέτοιου είδους προβλήματα, και πέρα από αυτό γιατί δεν αναλαμβάνονται δράσεις, ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση;
Α.Φ.

Γκράφιτι παντού
Αναγνώστης της εφημερίδας αναρωτήθηκε τι κάνουν οι αρμόδιοι, που κάθε μέρα και ένας καινούργιος τοίχος έχει ζωγραφιστεί και όχι με κάτι καλαίσθητο, να πούμε και εμείς, άντε, δεν πειράζει, ας πάει και το παλιάμπελο, αλλά με ύβρεις και συνθήματα… Μην περιμένετε απάντηση από εμάς, είπαμε, αυτό θα σας το πούνε οι υπεύθυνοι!
Α.Φ.

Η ανακοίνωση
του Σωματείου
Eίχε προαναγγελθεί ότι σήμερα θα δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας. Τελικά δόθηκε χθες. Η πλειοψηφία υιοθέτησε μία μετριοπαθή στάση, δίδοντας έτσι δείγματα γραφής ως νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε μετά τις παραιτήσεις των κ.κ. Νικηφόρου και Παναγόπουλου. Ο πρώτος είχε κατηγορηθεί για συνδιοίκηση της Συσπείρωσης με τους ανεξάρτητους και τους συνδικαλιστές της ΔΑΣ και στην υιοθέτηση μίας πιο σκληρής γραμμής, που εστίαζε άκομψα και μέχρι παρεξηγήσεως την κριτική της αποκλειστικά στο Δήμο Βόλου. Δεν αποκλείεται στην υιοθέτηση του κειμένου να συνέβαλαν και οι πιέσεις που δέχονταν τις τελευταίες μέρες οι συνδικαλιστές της Δημοτικής Συνεργασίας από μέλη της παράταξής τους, να παραιτηθούν όλοι από το Διοικητικό Συμβούλιο, να χρεώσουν την αποτυχία της συνεργασίας στη Συσπείρωση και εν ανάγκη το Σωματείο να οδηγηθεί σε προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Τι λέει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο; Το αυτονόητο. Ότι οι υπερωρίες είναι μία πάγια πρακτική που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια στους Δήμους και που ξαφνικά ορισμένοι με αφορμή τις υπερωρίες στη Διεύθυνση Πρασίνου, θεωρούν ότι ανακάλυψαν την… Αμερική. Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι παίρνουν υπερωρίες, ανάμεσά τους και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ!!!
Πολλές φορές ο Δήμος πληρώνει υπερωριακά υπαλλήλους που εργάζονται για τη σύνταξη μίας μελέτης. Στο Δήμο Βόλου πρόσφατα μας έλεγε χθες Αντιδήμαρχος υπάλληλοι συνέταξαν τη μελέτη για τους ποδηλατόδρομους. Αν την έκαναν, πρόσθεσε, ιδιώτες, θα πληρώνονταν 120.000 ευρώ, αφού ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 1.200.000 ευρώ. Προτιμήθηκε να συνταχθεί από υπαλλήλους του Δήμου που δούλεψαν υπερωριακά και με πολύ λιγότερα χρήματα…
Α.Τ.

Σκηνές απείρου
κάλλους…
Σκηνές απείρου κάλλους έχουν αρχίσει ήδη να εκτυλίσσονται με αφορμή τη διακοπή καπνίσματος από 1ης Ιουλίου. Χθες στην Πολεοδομία του Δήμου Βόλου υπάλληλος της υπηρεσίας απομάκρυνε τα ειδικά τασάκια που υπάρχουν για τους καπνιστές στο διάδρομο και τα κλείδωσε στην τουαλέτα των υπαλλήλων…
Στο ίδιο κτίριο λίγη ώρα αργότερα μία προϊσταμένη, μανιώδης καπνιστής, μας εξομολογούνταν τον καημό της. Ότι έχει μετατρέψει σε καπνιστήριο το γραφείο που φυλάσσεται το αρχείο. Ε, ρε γλέντια που θα κάνουμε…
Α.Τ.

Κρύβει λόγια…
Δεν θα λέγαμε ότι ήταν διαφωτιστικά τα στοιχεία που δόθηκαν από την Πολεοδομία για τη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στο κτίριο Σκενδεράνη για την ιχθυόσκαλα. Γενικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δείχνει τελευταία επιφυλακτικός. Σα να θέλει κάθε φορά να κρύβει λόγια από τους εκπροσώπους του Τύπου. Του έβαλαν «πάγο» κάποιοι από πάνω ή έχει φοβηθεί το μάτι του μ΄ αυτά που βλέπει, οπότε σου λέει να κρατάμε για καλό και για κακό και καμία πισινή;
Α.Τ.

Προβοκάτσια
Δεν ξέρω αν ήταν προβοκάτσια ή σύμπτωση, αλλά το καταγράφουμε, καθώς το είδαμε χθες σε αφίσα σε στύλο της οδού Δημητριάδος, που προπαγάνδιζε τα της έλευσης και ομιλίας του Δημ. Αβραμόπουλου, όπου κάποιοι από τους Οικολόγους Πράσινους, επικόλλησαν χειρόγραφη – ανακοίνωση που ξεκινούσε με τη φράση «λίγα λόγια για το τσίρκο»…
Α.Τ.

Γκρίνιες
Ενα πουλάκι… μας ψιθύρισε ότι ο πρώην Νομάρχης Γιάννης Πρίντζος έκανε μούτρα χθες… το βράδυ και δεν εθεάθη στη συγκέντρωση, μόλις ενημερώθηκε ότι στο Volos Palace τα έλεγαν στο χαλαρό πίνοντας καφεδάκι ο Σάκης Κοκκίνης με τον πρώην Πεσυάρχη και Γενικό πλέον Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Ντίνο Κόκκινο.
Ο επικεφαλής των Νέων Δρόμων διατηρεί χρόνια φιλία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας… Το πολιτικό πηγαδάκι ωστόσο που στήθηκε… προκάλεσε γκρίνιες. Μέσα σε όλα τα άλλα υπάρχουν και τα εσωτερικά… της κάθε παράταξης.
Β.Κ

Η Αργώ
Μία αναμνηστική πλακέτα με την Αργώ χάρισε η ΝΟΔΕ στον υπουργό Υγείας μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του και ανέβηκαν οι βουλευτές και οι πολιτευτές στην εξέδρα. “Η Αργώ είναι η Ελλάδα και εμείς όλοι οι Αργοναύτες” επισήμανε ο κ. Αβραμόπουλος και είναι σίγουρο ότι ορισμένοι από το κόμμα του θα τον άκουσαν και θα έβγαλαν καντήλες… Ονόματα και διευθύνσεις δεν λέμε… Γνωστά είναι.
Β.Κ

Αντίπαλο
δέος;
Ο υπουργός Υγείας πάντως με πολύ προσεκτικό τρόπο επιχειρεί να πλασαριστεί στη μετά Καραμανλή εποχή. Επικαλείται διαρκώς τον πρωθυπουργό, εκθειάζοντας τις αρετές και τις δυνατότητές του, όμως επί προεδρίας του κ. Καραμανλή στην προεδρία του κόμματος ίδρυσε το ΚΕΠ αφενός και, αφετέρου, όλοι γνωρίζουν ότι θέλει να είναι το “αντίπαλο δέος” στην Ντόρα Μπακογιάννη.
Β.Κ

Ωρα ΠΑΣΟΚ
Με αρκετή καθυστέρηση ξεκίνησε η εκδήλωση της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ στον πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου. Οι νεολαίοι… έχουν κολλήσει το μικρόβιο από τους μεγαλύτερους. Ανακοινώνουν έναρξη εκδήλωσης στις 7 και την ξεκινούν στις 8.10 το βράδυ. Ώρα ΠΑΣΟΙΚ… όπως έλεγαν και παλαιότερα. Κάποια πράγματα τελικά δεν αλλάζουν.
Β.Κ

Ολιγόλεπτη
κατάληψη
στο Δημοτικό
Ραδιόφωνο
Δεκαπεντάλεπτη κατάληψη του Δημοτικού Ραδιοφώνου Βόλου είχαμε το πρωί της περασμένης Δευτέρας, όταν ομάδα νεαρών που συμμετέχουν στην κατάληψη του κτιρίου Ματσάγγου εισέβαλε στο στούντιο και ζήτησε να μεταδοθεί μήνυμα συμπαράστασης για το Νίκο Κουρνταδά που είναι προφυλακισμένος για τα γεγονότα του περασμένου Δεκέμβρη. Σημειώνουμε πως ανάλογη κατάληψη του Δημοτικού Ραδιοφώνου είχαμε και τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν επίσης ομάδα καταληψιών του κτιρίου του Ματσάγγου, κατέλαβε το σταθμό και ζήτησε να μεταδοθεί μήνυμα συμπαράστασης για τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.
Α.Τ. .

Γυμναστήριο Αλοννήσου
Είναι εκπληκτικό αυτό που καταγγέλλουν οι διπλωματούχοι εργολήπτες της Μαγνησίας (ΠΕΔΜΕΔΕ Μαγνησίας) για τα «πράγματα και θάματα» που έγιναν αναφορικά με τη δημοπρασία του έργου «Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Αλοννήσου».
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε έγγραφη καταγγελία τους, έγινε πρόσκληση πέντε εργοληπτών, από το Δήμο Αλοννήσου, κανενός από τη Μαγνησία, προκειμένου να αναλάβουν το έργο, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ!!!
Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για Ολυμπιακό έργο (και όμως είναι αληθινό) το οποίο είχε ξεκινήσει εργολάβος εκ των Αθηνών, για το οποίο κηρύχθηκε έκπτωτος, καθώς δεν μπόρεσε να το κατασκευάσει.
Θα υπάρξει συνέχεια…
Δ.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου