ΤΟΠΙΚΑ

Ο θεατρικός λόγος συναντά την ποίηση

ο-θεατρικός-λόγος-συναντά-την-ποίηση-851206

Τρεις ακόμη παραστάσεις θα πραγματοποιήσει το Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου με το έργο της Μάρως Αισώπου «Η παραπαίουσα Κόρη» μετά από απαίτηση του κοινού. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των παραστάσεων που, όπως και οι προηγούμενες, θα πραγματοποιηθούν στο Αχίλλειον έχει ως εξής: Τετάρτη 10, Πέμπτη 11, Παρασκευή 12 Ιουνίου, στις 9.30 το βράδυ. Η φετινή παραγωγή του Ερασιτεχνικού Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου γράφτηκε από τη Μάρω Αισώπου, συμπολίτισσα μας και μέλος του Ερασιτεχνικού. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα έξυπνη και ανατρεπτική ιλαροτραγωδία, μετά πολλών ασμάτων και τέλος αίσιον, όπως χαρακτηριστικά λέει η συγγραφέας του, που έγινε ιδιαίτερα αγαπητή από το κοινό. Μια παράσταση διαφορετική όπου ο έμμετρος λόγος δένει αρμονικά με τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο αλλά και παραδοσιακά, ενώ Γιαπωνέζοι και πολεμικές τέχνες συνυπάρχουν επί σκηνής με ράπερ πειρατές και γοργόνες, πλαισιώνοντας μία κόρη παραπαίουσα ανάμεσα στη φωνή της καρδιάς και τις πατρικές επιταγές.
Συνεχείς ανατροπές αλλάζουν με ξεκαρδιστικό τρόπο τη ροή των γεγονότων, ενώ οι ερμηνείες με την υπερβολή στο έπακρο δικαιώνουν τον χαρακτηρισμό «ιλαροτραγωδία» και συνθέτουν μία cult παράσταση, πρωτόγνωρη για τα θεατρικά δεδομένα της πόλης μας.
Τη σκηνοθεσία της παράστασης έκανε ο Δημήτρης Δακτυλάς, τη μουσική επιμέλεια η Βίκυ Νούσια, η οποία έχει αναλάβει και τη διδασκαλία των τραγουδιών και ο Ηλίας Χατζόγλου, τις χορογραφίες η Δέσποινα Ακρίβου, τα κοστούμια ο Κωνσταντίνος Μαγαλιός.
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Ράνια Θεοχαροπούλου, Μαλβίνα Παππά, Άννα Μανιαδάκη, Εβίτα Αλεξάνδρου, Μάρω Αισώπου, Ευάγγελος Κάβουρας, Ειρήνη Σκουλή, Θέμης Σισμανόπουλος, Στάθης Καραδημητρίου, Μιλίτσα Νίκολιτς, Γιοχάνα Τσιάκα, Αποστολία Κεχαγιά, Νίκος Πλακόπουλος, Ειρήνη Μυλωνά, Κων/νος Μαγαλιός, Πόπη Τσιτσιγιάννη, Ζωή Σωτηρίου και ο Γαβρήλος Μουσκής. Χορέυει ο Ράπερ Κωνσταντίνος Ντόρι. Στο αρμόνιο συνοδεύει ο Στάθης Καραδημητρίου και τραγουδούν επίσης η Βίκυ Νούσια, ο Γαβρήλος Μουσκής και ο Δημήτρης Δακτυλάς. Η τιμή εισιτηρίου είναι 5 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου