ΤΟΠΙΚΑ

Ούτε ευρώ χαμένο από την αγορά

ούτε-ευρώ-χαμένο-από-την-αγορά-637333

Άντίθετοι οι έμποροι με το παζάρι ~ Στη γενική συνέλευση θα συζητηθούν αναλυτικά οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν

Κάθετα αντίθετος στη διοργάνωση παζαριού, οπουδήποτε και οποτεδήποτε κι αν γίνει στο Βόλο, είναι ο Εμπορικός Σύλλογος και φέρνει το θέμα στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κώστας Τσέλιος, είπε ότι αυτή τη στιγμή η αγορά του Βόλου δεν μπορεί να χάσει ούτε ένα ευρώ, για να διοργανώνει η Αναπτυξιακή Εταιρεία Βόλου εμποροπανήγυρη και να επιτρέψει να φύγει μέρος της τοπικής οικονομίας σε επιχειρηματίες άλλων πόλεων.

«Το παζάρι θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντική πηγή εσόδων για το δήμο Βόλου. Ομως, εν μέσω κρίσης που η τοπική αγορά ασφυκτιά, η δημοτική αρχή επιβάλλεται να αναζητήσει άλλους τρόπους να αυξήσει τα έσοδά της» είπε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου υπενθύμισε ότι πριν τρία χρόνια που λειτούργησε το παζάρι για τελευταία φορά, όταν έκανε έλεγχο το ΣΔΟΕ αποδείχτηκε ότι οι έμποροι δεν είχαν ταμειακές μηχανές και αποχώρησαν κακήν κακώς.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο εμπορικός κόσμος δεν είναι αντίθετος με το ψυχαγωγικό κομμάτι του παζαριού, όμως όπως είπε, η εμπορική αγορά περνάει δύσκολες μέρες για να δεχτεί έστω και για δέκα μέρες ακόμη ένα πλήγμα και μάλιστα από το παραεμπόριο.

Το θέμα θα συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση με σκοπό η απόφαση να τεθεί υπόψη κάθε αρμόδιου, ενώ θα επιδιωχτεί συνάντηση με την ΑΝΕΒΟ.

Εξάλλου, ο Εμπορικός Σύλλογος θα ξεκινήσει καμπάνια στήριξης της τοπικής αγοράς και στην προσπάθειά του αυτή θα ζητήσει από όλους τους φορείς του Νομού να είναι στο πλευρό του.

Παράλληλα, ο κ. Τσέλιος είπε ότι οι τοπικές επιχειρήσεις θα ευχαριστήσουν τους καταναλωτές για την προτίμησή τους στην αγορά της πόλης. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε, θα εκδώσουν κάρτα με ποσοστά μπόνους από αγορές με εκπτώσεις σε 50 καταστήματα.

Να σημειωθεί ότι η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητήριου Μαγνησίας.

Θέματα της ημερήσιας διάταξης εκτός των προαναφερόμενων είναι ο οικονομικός απολογισμός 2014 και η έκθεση ελεγκτικής επιτροπής, η έγκριση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015, ο διοικητικός απολογισμός και ο διοικητικός προγραμματισμός 2015.

Ειδικά όσον αφορά στο τελευταίο, η Συνέλευση θα ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις γύρω από τη ρύθμιση για τις οφειλές προς τον ΟΑΕΕ αλλά και το θέμα εργασίας τις Κυριακές.

Η Συνέλευση θα βραβεύσει τέλος τους επιχειρηματίες που διαγωνίστηκαν και ξεχώρισαν με την καλύτερη Χριστουγεννιάτικη Βιτρίνα κατά την εορταστική περίοδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου