ΤΟΠΙΚΑ

Συναντήσεις του Αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Σούρλα

συναντήσεις-του-αντιπροέδρου-της-βου-851206

Δύο σημαντικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Κοινοβούλιο μεταξύ του Αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Σούρλα, ο οποίος είχε επαφές με τον Καναδό Πρόεδρο της Βουλής κ. P. Milliken και βουλευτές από την Ομάδα Φιλίας της Κορέας.
Τον Καναδό Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων συνόδευε ο eλληνικής καταγωγής Βουλευτής κ. John Cannis. Να σημειωθεί ότι το Καναδικό Κοινοβούλιο διαθέτει έξι βουλευτές ελληνικής καταγωγής, εκ των οποίων ο ένας είναι ο Υπουργός Υγείας της χώρας.
Ο κ. Σούρλας με την ιδιότητά του και ως υπευθύνου για τις Ομάδες Φιλίας με βουλευτές από τα Κοινοβούλια όλου του κόσμου αναφέρθηκε στη συνεργασία με τα μέλη των δύο Κοινοβουλίων, ενώ με ικανοποίηση άκουσε τον Καναδό Πρόεδρο να αναφέρεται στη δημιουργική παρουσία των Ελλήνων στη χώρα του.
Επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας συναντήθηκε με την Ομάδα Φιλίας της Νότιας Κορέας και οι Κορεάτες βουλευτές εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την Ελλάδα σχετικά με την συμπαράσταση και συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο της Κορέας (1950-53).
Οι βουλευτές της Ν. Κορέας τόνισαν με έμφαση ότι τους δύο λαούς τους ενώνει το αίμα των αγώνων, αφού στη χώρα τους υπηρέτησαν πάνω από 10.000 Έλληνες και εξ’ αυτών στο πεδίο της μάχης 186. Ζωντανή κρατά τη μνήμη αυτής της αλληλεγγύης το γεγονός της ανέγερσης μνημείων τόσο στην Κορέα, όσο και στην Ελλάδα (στην περιοχή Παπάγου), το οποίο ανεγέρθηκε με χρήματα της Κυβέρνησης της Κορέας. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τα πολιτιστικά θέματα και τη μεγάλη ιστορική προσφορά της Ελλάδας στη Δημοκρατία και την Tέχνη.
Οι Κορεάτες βουλευτές τόνισαν στον κ. Σούρλα ότι θα συμβάλλουν στην ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη των σχέσεων με την Ελλάδα με σημαντικές επενδύσεις που θα γίνουν στη χώρα μας, ενώ δήλωσαν θαυμαστές του ελληνικού πολιτισμού και «μαθητές της Δημοκρατίας» που γεννήθηκε στην Ελλάδα πριν 2.500 χρόνια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου