ΤΟΠΙΚΑ

Ολοκλήρωση της μελέτης για τον Κραυσίδωνα

ολοκλήρωση-της-μελέτης-για-τον-κραυσί-637649

Σύσκεψη χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

Πραγματοποιήθηκε χθες, στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων η παρουσίαση της μελέτης που εκπονείται για την ολοκλήρωση του αντιπλημμυρικού έργου στον χείμαρρο Κραυσίδωνα, με απώτερο σκοπό την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

Η Περιφερειακή Ενότητα ανέθεσε από ίδιους πόρους τη μελέτη με τίτλο «Μελέτη για την εκβάθυνση του χειμάρρου Κραυσίδωνα στο ύψος της σιδηροδρομικής γέφυρας του ΟΣΕ», η οποία ολοκληρώθηκε και το προβλεπόμενο έργο έχει εξασφαλίσει τη σχετική χρηματοδότηση.

Στόχος της να αποτυπωθούν και μελετηθούν σε λεπτομέρεια, μετά από απαίτηση του ΟΣΕ, οι εργασίες στο ύψος της εν λόγω γέφυρας. Σημειώνεται ότι στo αντιπλημμυρικό έργο στον Κραυσίδωνα έχει ήδη ολοκληρωθεί η κύρια εργολαβία και απομένει η υλοποίηση μόνο κάποιων πρόσθετων τελικών εργασιών στη γέφυρα Παπαδιαμάντη.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν από τους μελετητές όλες οι προβλεπόμενες εργασίες για την εκβάθυνση της γέφυρας, και συμφωνήθηκαν, μέσω των εκπροσώπων της, και με τον ΟΣΕ (Διεύθυνση Σιδηροδρομικών Συστημάτων / Τμήμα Κανόνων, Τεχνικών και Κτιριακών Εργων).

Οι εκπρόσωποι του ΟΣΕ δεσμεύτηκαν να δώσουν άμεσα τη σύμφωνη γνώμη τους, ώστε στη συνέχεια η Δ.Τ.Ε. να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου. Με τον τρόπο αυτό θα αντιμετωπιστούν τα σημειακά πλημμυρικά φαινόμενα στο ύψος της γέφυρας του ΟΣΕ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Σποράδων κα. Δωροθέα Κολυνδρίνη, εκ μέρους της Δ.Τ.Ε. των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων ο διευθυντής Κ. Φλαμπούρης και η επιβλέπουσα Καλ. Πασχάλη, οι εκπρόσωποι του ΟΣΕ/ΔΙΣΣΥ/ΤΚΑΤΚΕ Ε. Μπιρλιράκης και Ε. Γιαννακίδου και ο προϊστάμενος του ΟΣΕ Βόλου Γιάννης Αντωνιάδης, καθώς και ο ανάδοχος που εκπονεί τη μελέτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου