ΤΟΠΙΚΑ

Η Ντόρα υπεύθυνη για την απόδραση!

η-ντόρα-υπεύθυνη-για-την-απόδραση-851206

Μετά την προχθεσινοβραδινή σύλληψη της κόρης του φυγόδικου Χρ. Καραβέλα, οι Αρχές συνέλαβαν και την άλλη κόρη και τη σύζυγό του!
Η Ελληνική Δικαιοσύνη αυξάνει τις πιέσεις προς το περιβάλλον του Χρ. Καραβέλα προκειμένου να παραδοθεί… «οικειοθελώς», χρησιμοποιώντας σαν μοχλό πίεσης τα μέλη της οικογένειάς του, δηλαδή την σύζυγο και τις κόρες του. Ο γιος του «δραπέτη» τη γλίτωσε καθώς είναι ανήλικος.

Συγκεκριμένα, μετά την προχθεσινοβραδινή βραδινή σύλληψη της 22χρονης κόρης του, το πρωί της Τρίτης η σύζυγός του και η άλλη κόρη του συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος κατά την άφιξή τους από τη Ρόδο. Τη σύλληψη γλίτωσε η τρίτη κόρη του κ. Καραβέλα που βρίσκεται στο Παρίσι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τρίτη κόρη του Χρ. Καραβέλα, Χρυσάνθη – Βαλεντίνα 26 χρόνων, θα βρίσκεται στην Ελλάδα σήμερα. Τα εντάλματα εναντίον τους αναφέρουν ότι κατηγορούνται για συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Ηδη ενώπιον του ανακριτή, Νίκου Ζαγοριανού, οδηγήθηκαν η σύζυγος και η δεύτερη κόρη του Χρήστου Καραβέλα.

Παράλληλα έχει απολογηθεί η 23χρονη κόρη του Χρ. Καραβέλα, η οποία συνελήφθη με την κατηγορία της συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η συλληφθείσα, από τις 8 Δεκεμβρίου του 2004 έως τις 14 Μαΐου του 2008, «δέχθηκε, στην κατοχή της, περιουσία, που προήλθε από εγκληματική δραστηριότητα του πατέρα της, ο οποίος είχε την ιδιότητα του γενικού οικονομικού διευθυντή τηλεπικοινωνιών της Siemens, από το 1996 έως και το 1998.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι κατά το επίμαχο διάστημα μεταφέρθηκαν από τραπεζικό λογαριασμό του Χρ. Καραβέλα, στην Ελβετία, 418.000 ευρώ και 582.000 δολάρια ΗΠΑ, σε κοινούς λογαριασμούς πατέρα και κόρης, σε δύο ελληνικές τράπεζες.
Η κακουργηματική αυτή πράξη που δικαιολογείται από το γεγονός ότι τα μέλη της οικογένειας Καραβέλα είναι συνδικαιούχοι λογαριασμού από τον οποίο κεφάλαια χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά ακινήτου στην Ουρουγουάη, μπορεί να οδηγήσει και στην προφυλάκιση όλης σχεδόν της οικογένειας του φυγόδικου.
Η ηγεσία της ελληνικής Δικαιοσύνης ελπίζει έτσι ότι παρά τις αλγεινές εντυπώσεις για τις μεθοδεύσεις της με μοχλό πίεσης τα παιδιά και τη σύζυγο του Χρ. Καραβέλα, θα μπορέσει να μειώσει το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση, μετά τις δύο «αποδράσεις» κύριων εμπλεκόμενων στην υπόθεση της Siemens.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου