ΤΟΠΙΚΑ

Συγχώνευση προανήγγειλε ο Γιδόπουλος!

συγχώνευση-προανήγγειλε-ο-γιδόπουλο-851206

Μέχρι προχθες δεν ξέραμε ποιος θα είναι ο διοικητικός ηγέτης της Νίκης, τι παίκτες θα φέρει, τι θα γίνει με τη νέα σεζόν και τα σενάρια έπαιζαν μεταξύ Γ’ και Δ’ Εθνικής… Τώρα προστέθηκε κι άλλο δίλημμα. Οι φίλαθλοι της Νίκης καλούνται να διαλέξουν κατηγορία σύμφωνα με το Στράτο Γιδόπουλο. Σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε χθες στο TRT και στον Σωτήρη Πολύζο είπε ότι η ΠΑΕ της Νέας Ιωνίας μπορεί του χρόνου, αν το θέλουν φυσικά και οι φίλαθλοί της, να αγωνίζεται στη Β’ Εθνική!
Δηλαδή τώρα έχουμε τρεις περιπτώσεις… Αν φύγει ο Στράτος Γιδόπουλος και δεν βρεθεί διάδοχη κατάσταση, ίσως η ομάδα πέσει στη Δ’ Εθνική για να γλυτώσει από τα χρέη. Μετά όμως από τις χθεσινές του συναντήσεις φαίνεται πως πείστηκε να παραμείνει. Χωρίς παράλληλα να αποκλείσει όμως το ενδεχόμενο αν βρεθούν επενδυτές που μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα να αποχωρήσει…
Δεύτερον, αν μείνει ο Στράτος Γιδόπουλος η ομάδα θα κρατηθεί στην Γ’ Εθνική με στόχο τον πρωταθλητισμό και, τρίτον, αν θέλουν οι φίλαθλοι, η ομάδα μπορεί να ανέβει και στη Β’ μέσω απορρόφησης άλλης ΠΑΕ!
Αντί δηλαδή να ξεμπερδέψει η κατάσταση, μπερδεύτηκε ακόμη περισσότερο και όλα αυτά, την ώρα που η Νίκη πρέπει να ξεκινήσει τον προγραμματισμό της. Ο Στράτος Γιδόπουλος πάντως αυτό που ξεκαθάρισε ήταν πως ό,τι είναι να γίνει, πρέπει να γίνει γρήγορα, ενώ κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητά και μεταγραφικούς στόχους… Ολα αυτά δείχνουν ότι μένει, αλλά από την άλλη χθες αργά το βράδυ θα είχε ραντεβού και μια ομάδα Βολιωτών επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται για την ΠΑΕ.
Ετσι η Νίκη αρχές Ιουνίου δεν ξέρει ποιον πρόεδρο θα έχει, σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται και βάσει ποιων σχεδίων πρέπει να ξεκινήσει ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν και πότε…

«Φως στο τούνελ»
Αρχικά ο Γιδόπουλος μίλησε για τη δύσκολη καμπή που βρίσκεται η Νίκη, ενώ τόνισε ότι τόσο ο Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας, Παύλος Μαβίδης, όσο και η Ερασιτεχνική, έδειξαν καλή διάθεση. Ετσι φάνηκε κάποιο φως στο αδιέξοδο που βρίσκεται η ομάδα. Συγκεκριμένα για τις συναντήσεις που είχε σχολίασε σχετικά: «Η Νίκη έχει δυναμική, που δυστυχώς τον τελευταίο καιρό κοιμάται. Αυτή την σεζόν υπήρξε σίγουρα ένας πιο σωστός δρόμος από τους προηγούμενους για την ομάδα, όμως κάποια γεγονότα μας έφεραν σε δύσκολη καμπή. Από την συνάντηση με την Δημοτική Αρχή υπήρξε ένα φως στο τούνελ. Μπορεί να ανεβάσαμε κάποια στιγμή τους τόνους με τον Δήμαρχο αλλά είναι γεγονός ότι καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως και οι δύο θέλουμε το καλό της Νίκης. Ετσι προσπαθήσαμε να βρούμε μια χρυσή τομή. Ο Δήμαρχος έχει δίκαιο από την πλευρά του να δηλώνει εγκλωβισμένος καθώς δεν μπορεί να βοηθήσει νόμιμα μια Ανώνυμη Εταιρεία, αλλά πρέπει να βρεθεί τρόπος. Τουλάχιστον αναγνώρισε ότι πρέπει να δοθεί στη Νίκη το ποσό των 50.000 ευρώ για τα διαρκείας από περασμένη σεζόν, έτσι ώστε να υπάρξει μια βοήθεια από τον Δήμο. Επίσης έγινε συνάντηση με την Ερασιτεχνική με τον πρόεδρο, Κώστα Μανιατάκη και κάποιους συνεργάτες του που εξέφρασαν την αγωνία τους για την ΠΑΕ και υποσχέθηκαν ότι θα βοηθήσουν σε ότι μπορούν. Φυσικά και πιστεύω ότι το νέο αυτό Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής μπορεί να οδηγήσει τη Νίκη πιο σωστά. Πιστεύω ότι μετά την καλή θέληση που έδειξαν ο Δήμος και η Ερασιτεχνική θα ξυπνήσει και ο κόσμος της Νίκης».

Δεν ξεκαθάρισε
Μιλώντας για την δική του απόφαση να αποχωρήσει, ο Γιδόπουλος δεν ξεκαθάρισε τα πράγματα: «Αν η διάδοχη κατάσταση που ίσως υπάρξει είναι καλύτερη και μπορεί να τα καταφέρει πιο καλά από μένα θα αποχωρήσω. Θα συζητήσω με κάποιους ενδιαφερόμενους. Διαβεβαιώνω ότι και αν φύγω και έρθουν άλλοι, όπως μπορώ θα βοηθάω. Εχω δεθεί με τη Νίκη και αυτό δεν αλλάζει. Το βράδυ όταν θα κοιτάω τις ειδήσεις θα θέλω να δω τι έκανε η ΑΕΚ και η Νίκη. Σίγουρα όταν ξεκινάω κάτι θέλω να το τελειώνω και ακόμα και όταν ήμουν στην Αθήνα προσπαθούσα να διευθετήσω εκκρεμότητες για τη Νίκη».

Δημοψήφισμα για την κατηγορία
Αυτό που προκάλεσε αίσθηση πάντως ήταν η είδηση ότι ο Στράτος Γιδόπουλος διαπραγματεύεται με ομάδα της Β’ Εθνικής για να απορροφηθεί από τη Νίκη και η ομάδα της Νέας Ιωνίας να πάει στην μεγαλύτερη κατηγορία. Κάτι τέτοιο έχουν καταδικάσει στο παρελθόν οι φίλαθλοι της ομάδας, ωστόσο ο Γιδόπουλος προσπάθησε να τους πείσει λέγοντας ότι δεν θα αλλάξει το όνομα. Ετσι χθες οι πρώτες αντιδράσεις ήταν θετικές. Αναμένεται όμως και η επίσημη θέση των οργανωμένων σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
«Υπάρχει μια μεγάλη περίπτωση να απορροφήσουμε ομάδα Β’ Εθνικής. Ό,τι δεν καταφέραμε δηλαδή αγωνιστικά να το καταφέρουμε με άλλους τρόπους. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το όνομα της Νίκης θα παραμείνει ως έχει. Δεν θα αλλάξει τίποτα. Η Νίκη είναι μια ιστορική ομάδα και πρέπει να προστατευτεί. Ξεκινάμε από αυτή την προϋπόθεση. Οτι δεν θα αλλάξει το όνομα της ομάδας. Όμως πρέπει να το θέλουν και οι φίλαθλοι αυτό. Σε δύο ημέρες θα μπορούν οι φίλαθλοι της Νίκης να ψηφίζουν για το αν θέλουν να ανέβει η ομάδα κατηγορία μέσω δημοψηφίσματος που θα γίνει σε συγκεκριμένη τηλεφωνική εταιρεία. Οι φίλαθλοι σίγουρα είναι επιφυλαχτικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά ξεκινάμε από αυτό. Να μείνει το όνομα ως έχει. Το δημοψήφισμα θα κρατήσει μια εβδομάδα».
Οσο για το σενάριο να πέσει η Νίκη στην Δ’ Εθνική για να γλιτώσει από τα χρέη τη ήταν κατηγορηματικός: «Οι φίλαθλοι είναι ήδη αποστασιοποιημένοι. Η αγωνιστική απαξίωση τούς έκανε να παρακολουθούν την ομάδα από τον καναπέ. Αν η Νίκη έπεφτε κατηγορία πιστεύω ότι θα ήταν ο οριστικός της θάνατος. Και αυτό που θέλουμε είναι να την κρατήσουμε με νύχια και με δόντια στην Γ’ Εθνική, ενώ αν οι φίλαθλοι το αποφασίσουν ίσως να την φέρουμε και στην Β’. Εκεί υπάρχουν περισσότερα έσοδα, θα έρθουν καλύτεροι παίκτες και η ομάδα θα έχει καινούριες προοπτικές. Ομως καλούνται να αποφασίσουν οι φίλαθλοι».
Κλείνοντας ο έμπειρος παράγοντας είπε ότι πρέπει να γίνουν άμεσα κινήσεις: «Ο,τι είναι για το μέλλον της Νίκης, πρέπει να γίνει γρήγορα, γιατί πρέπει να ξεκινήσει ο προγραμματισμός της ομάδας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου