ΤΟΠΙΚΑ

Στις καλένδες η επένδυση στον Αλατά

στις-καλένδες-η-επένδυση-στον-αλατά-851206

Νέα αναβολή έχουμε στην πολύπαθη υπόθεση της επένδυσης στον Αλατά, καθώς αναβλήθηκε η εκδίκαση της προσφυγής που έχουν καταθέσει οικολόγοι στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας. Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί στις 5 Μαΐου και πήρε αναβολή για τις 2 Δεκεμβρίου, με την εισηγήτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση να επικαλείται ότι δεν είναι έτοιμη για την πρότασή της. Η υπόθεση βρίσκεται στην τοπική επικαιρότητα εδώ και δέκα χρόνια περίπου, με τους Κύπριους επενδυτές να έχουν πάρει όλες τις αναγκαίες αδειοδοτήσεις και να περιμένουν το «πράσινο φως» από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Τρικερίου κ. Φουρτούνας που ρωτήθηκε, δεν έκρυψε χθες, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, την απογοήτευσή του για τη νέα αναβολή της προσφυγής στο ΣτΕ, ενώ δοθείσης ευκαιρίας εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον όσων κατέθεσαν την προσφυγή και βάζουν προσκόμματα σε μία επένδυση, που όπως σημειώνει, θα αποτελέσει ανάσα ζωής για την οικονομία σε ολόκληρο το Νότιο Πήλιο. Ο κ. Φουρτούνας κάνει λόγο ότι οι προσφεύγοντες είναι απλοί… τουρίστες από το Νότιο Πήλιο, ενώ τις περισσότερους μύδρους του ο Κοινοτάρχης Τρικερίου τους εξαπολύει κατά του μέλους της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας κ. Κώστα Βολιώτη, τον οποίο κατηγορεί για ασύστολα ψεύδη. Ισχυρισμούς που είχε διατυπώσει κατά τη συζήτηση του θέματος στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Τους επαναλαμβάνω, λέει ο Κοινοτάρχης Τρικερίου. Είναι ψευδής ο ισχυρισμός, όπως σημειώνει, ότι θα σημειωθεί μόλυνση της περιοχής, όταν στην αδειοδότηση των επενδυτών σημειώνεται ότι θα κατασκευαστεί βιολογικός καθαρισμός τριτοβάθμιας επεξεργασίας των λυμάτων καλύτερος από τον αντίστοιχο του Βόλου. Δεν θα μπορούσε άλλωστε, όπως λέει ο κ. Φουρτούνας, να είναι διαφορετικά, αφού το φυσικό περιβάλλον της περιοχής και η προστασία της θάλασσας θα είναι οι δύο παράμετροι που θα αποτελέσουν τα δύο συγκριτικά πλεονεκτήματα για την οικονομική βιωσιμότητα της επένδυσης. Είναι επίσης ψευδές, λέει ο κ. Φουρτούνας, ότι στον Αλατά υπάρχει βιότοπος, όταν είναι γνωστό ότι στο νησάκι δεν υπάρχει ο,τιδήποτε σχετικό.
Ο Κοινοτάρχης Τρικερίου επαναλαμβάνει ότι με την επένδυση θα δημιουργηθούν 300 θέσεις εργασίες, ενώ θα υπάρξουν και πολλαπλασιαστικά οφέλη για μία πληθώρα επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Πηλίου, γεγονός που όπως λέει θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην συγκράτηση των νέων της περιοχής στον τόπο τους.
Ο κ. Φουρτούνας υποστηρίζει ακόμη ότι για την επένδυση έχει υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τα συναρμόδια υπουργεία τα οποία γνωμοδοτούν θετικά υπέρ της επένδυσης, ενώ έχουν εγκριθεί, όπως λέει, και οι περιβαλλοντικοί όροι. Οι επενδυτές, καταλήγει ο Κοινοτάρχης Τρικερίου, ότι θα προχωρήσουν ακόμη και στην αποκατάσταση της εκκλησίας των Αγίων Τεσσεράκοντα, που βρίσκεται πάνω στο νησί και η οποία χρονολογείται από τον 16ο αιώνα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου