ΤΟΠΙΚΑ

Οι καυτοί φάκελοι

οι-καυτοί-φάκελοι-851206

Στο κόκκινο η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή το επίμαχο έγγραφο της Mayo. «Για άθλια προεκλογική προβοκάτσια» έκανε λόγο ο Κ. Μητσοτάκης, ενώ η ΝΔ υπενθυμίζει ότι το μόνο που έχει αποδειχθεί είναι τα χρήματα που έλαβε ο Θ. Τσουκάτος.
Αναλυτικά, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ K. Mητσοτάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του ανατράπηκε το 1993 ακριβώς επειδή αρνήθηκε να επικυρώσει σύμβαση στην οποία συμμετείχε και η Siemens.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι αμέσως μετά τις εκλογές του 1993, το ΠΑΣΟΚ υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου υπέγραψε -αφού βελτίωσε- την επίμαχη σύμβαση.
Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου να κάνει πράξη τα περί διαφάνειας στην πολιτική ζωή του τόπου και επανέλαβε ότι το μόνο βέβαιο είναι τα χρήματα που πήρε ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ από τη Siemens.
«Η άθλια προεκλογική προβοκάτσια κατέρρευσε αδόξως εν τη γενέσει της» είπε χαρακτηριστικά, για να επαναλάβει ότι από τη Siemens δεν εδόθη ούτε ένα μάρκο στη Νέα Δημοκρατία.
Σαφείς και επαρκείς έκρινε τις εξηγήσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για την υπόθεση Μayo, ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. «Νομίζω ότι έχουν δοθεί επαρκέστατες εξηγήσεις για ένα θέμα, το οποίο αφορά μια περίοδο προ 17 ετών» είπε.
Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος: «Το ΠΑΣΟΚ καταφεύγει στην τακτική της κατασυκοφάντησης των πολιτικών του αντιπάλων που τους αποκαλεί συλλήβδην βαρβάρους, χωρίς να ντρέπεται» τόνισε.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Γ. Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα προσπαθούν να εφαρμόσουν και σήμερα, για μία ακόμη φορά, όπως κάνουν συνήθως πριν από τις εκλογές, λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, καταδικασμένες πρακτικές του παρελθόντος.
O κ. Αντώναρος άφησε αιχμές για το ρόλο του Γ. Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση του ΟΤΕ: «Αν θέλουν περισσότερες λεπτομέρειες ίσως θα μπορούσε να τους βοηθήσει και ο σημερινός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ηγετικό στέλεχος της σημερινής ηγετικής ομάδας του κ. Παπανδρέου, που σε ένα τμήμα αυτού του χρονικού διαστήματος, για δύο ολόκληρα χρόνια, ήταν τοποθετημένο μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ και συνυπήρξε με σημερινό υπόδικο, κορυφαίο συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος για δεκαπέντε χρόνια ήταν σε όλα τα ΔΣ του ΟΤΕ» είπε.
Η αναφορά αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τόνισε:
«Όποιος κάνει τον κόπο να ελέγξει το βιογραφικό μου θα δει ότι ήμουν μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ, από το 2002 έως το 2004. Δεν χρειαζόταν η σημερινή αναφορά του κ. Αντώναρου για να γίνει αυτό γνωστό.
» Οι δε ομόφωνες αποφάσεις εκείνου του ΔΣ στο οποία συμμετείχα, δεν έχουν αμφισβητηθεί από τη Δικαιοσύνη. Ένα απλό ερώτημα στον κ. Αντώναρο: Θα κάνει τις ίδιες συκοφαντικές και άθλιες επιθέσεις στα δεκάδες άτομα που συμμετείχαν διαχρονικά στα Διοικητικά Συμβούλια του ΟΤΕ τα τελευταία 10 χρόνια;»

Το Πρώτο Θέμα
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το «Πρώτο Θέμα» επιμένει στην ακρίβεια του δημοσιεύματος σχετικά με την ύπαρξη εγγράφου που πιστοποιεί τα 6 εμβάσματα ύψους 20 εκατ. μάρκων της SIEMENS προς την offshore εταιρία MAYO.
Θυμίζουμε ότι και στο παρελθόν η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης είχαν αρνηθεί την σχέση τους με την ΜΑΥΟ όταν καταγγέλθηκε το 1989 ότι πήρε από αυτή 2,5 εκατ. δολάρια για τις προεκλογικές ανάγκες της τότε αντιπολίτευσης.
Αναγκάστηκαν όμως να το παραδεχθούν όταν προέκυψαν οι αποδείξεις. Επιπροσθέτως, ενώ υποστήριζαν και τότε ότι η ΜΑΥΟ ήταν ανενεργή από το 1989, εν τούτοις βρέθηκε το 1990 έμβασμα 400.000 δολαρίων στην Royal Bank of Scotland.
Το δημοσίευμά μας στηρίζεται σε αδιαμφισβήτητη πληροφορία εκτός Ελλάδος, που επιβεβαιώθηκε πλήρως από ελληνική δικαστική πηγή, η οποία σαφέστατα είναι σε θέση να γνωρίζει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου