ΤΟΠΙΚΑ

Γνωστοί εικονογράφοι στο Ντε Κίρικο

γνωστοί-εικονογράφοι-στο-ντε-κίρικο-851206

“Με μια εικόνα ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο των βιβλίων”οι επισκέπτες του δεύτερου ορόφου του Κέντρου Τέχνης Ντε Κίρικο, όπου εκτίθενται από προχθές έργα γνωστών εικονογράφων. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, οι παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου Βόλου, που βρίσκονται στο «Στέκι Παιδιού» του Καλλιτεχνικού Οργανισμού και «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Νεάπολης του Δ.Ο.Υ.Κ, διοργάνωσαν την συγκεκριμένη έκθεση με έργα των εικονογράφων παιδικών βιβλίων που συμμετείχαν στο φετινό πρόγραμμα «Παιχνίδια με την Τέχνη… Καλλιτέχνες γράφουν για τη ζωή τους ζωγραφίζοντας με τα παιδιά». Πρόκειται για τους: Σοφία Ζαραμπούκα, Oxana Chaus, Φωτεινή Στεφανίδη, Χρήστο Δήμου και Ελένη Βλάχου, οι οποίοι καταθέτουν το εικαστικό τους ταλέντο, αλλά και τους καρπούς της φαντασίας τους. “Η έκθεση αυτή, αναφέρει η Βούλα Τσιμά, υπεύθυνη στο Στέκι Παιδιού και στο ΚΔΑΠ Νεάπολης, αποτελεί την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Στέκι Παιδιού και το ΚΔΑΠ Νεάπολης, με γνωστούς εικονογράφους. Τα έργα των εικονογράφων θα εκτίθενται έως το τέλος του μήνα, συνεχίζει η κ. Τσιμά και παράλληλα, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Για κάθε καλλιτέχνη έχουμε ετοιμάσει ένα διαφορετικό εργαστήρι, ενώ δημιουργήσαμε, επίσης, ένα μεγάλο βιβλίο όπου θα τοποθετηθούν οι εργασίες των παιδιών και θα μπορούν να τις βλέπουν οι επισκέπτες”.
Η Πηνελόπη Πολυχρόνη, υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης που βρίσκεται στο “Στέκι Παιδιού” υπογραμμίζει ότι “έχουν πραγματοποιηθεί πολλές αξιόλογες δραστηριότητες στο πλαίσιο της λειτουργίας των παιδικών βιβλιοθηκών και η παρούσα πρωτοβουλία, υλοποιείται χάρη στην σημαντική βοήθεια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου”. Κάθε νέα πρωτοβουλία που παίρνει “σάρκα και οστά” είναι βιωματική και όπως επισημαίνει η κ. Πολυχρόνη “σφραγίζει την ψυχή των παιδιών αυτή η διαδικασία και πιστεύω ότι το ίδιο θα συμβεί και με την παρούσα έκθεση”. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιείται εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά γ΄ έως στ΄ Δημοτικού και θα μπορούν να το παρακολουθήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κατόπιν συνεννόησης με την γραμματεία του ΚΔΑΠ (στο τηλέφωνο 24210 64336) . Το πρόγραμμα διάρκειας δύο ώρες ωρών θα ολοκληρώνεται με εργαστήριο. Είναι άξια υπογράμμισης, στο σημείο αυτό, η αγαστή συνεργασία με την πρωτοβάθμια και όπως αναφέρει ο υπεύθυνος του γραφείου πολιτιστικών θεμάτων της πρωτοβάθμιας, Αντώνης Αντωνίου “τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι απαραίτητα στην ανάπτυξη της δημιουργίας και προσπαθούμε μέσω της συγκεκριμένης έκθεσης και των προγραμμάτων που θα ακολουθήσουν, να συμπυκνώσουμε τα νοήματα μέσα από την γλώσσα των εικόνων και των χρωμάτων”.
Η έκθεση που λειτουργεί στον δεύτερο όροφο του Ντε Κίρικο είναι προπομπός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται ανά τον κόσμο στις 2 Απριλίου, γενέθλια ημέρα του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, του μεγαλύτερου παραμυθά όλων των εποχών. Για τον λόγο αυτό θα διαρκέσει έως τις 31 Μαρτίου και θα λειτουργεί Δευτέρα έως Σάββατο: 10.00 – 13.00 πρωί και Δευτέρα έως Παρασκευή: 18.00 – 21.00 απόγευμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου