ΤΟΠΙΚΑ

Από το Νοσοκομείο τα φάρμακα για τους κατόχους βιβλιαρίων απορίας

από-το-νοσοκομείο-τα-φάρμακα-για-τους-κ-639772

Θα εξυπηρετούνται μέσω ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα εξυπηρετούνται πλέον οι άποροι ασθενείς και στη συνέχεια μόνο από το φαρμακείο του Νοσοκομείο Βόλου θα προμηθεύονται τα φάρμακά τους.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση και για τους κατόχους βιβλιαρίων απορίας. Μόνο από τα δημόσια νοσοκομεία θα παίρνουν φάρμακα όσοι έχουν βιβλιάριο απορίας μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από γιατρό που συνταγογραφεί ηλεκτρονικά. Προϋπόθεση για όλους η κατοχή ΑΜΚΑ τον οποίο θα πρέπει να γνωρίζει ο άπορος ασθενής.

Το έγγραφο «σχετικά με την εφαρμογή e-syntagografisi για κατόχους βιβλιαρίου Οικονομικής Αδυναμίας» αναφέρει συγκεκριμένα:

«Προκειμένου να εφαρμοστεί ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στους κατόχους Βιβλιαρίου Οικονομικής Αδυναμίας, από την ερχόμενη εβδομάδα η συνταγογράφηση θα γίνεται ηλεκτρονικά με τη χρήση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και το «Βιβλιάριο Οικονομικής Αδυναμίας» το οποίο θα χρησιμοποιείται για λόγους ταυτοπροσωπίας. Ο ιατρός θα έχει την ευθύνη καταχώρησης των στοιχείων του ασθενή στην ειδική εφαρμογή-φόρμα του ειδικού συστήματος, επιλέγοντας κατά την επεξεργασία του ασφαλιστικού φορέα «Ταμείο Πρόνοιας».

Η εκτέλεση των συνταγών θα γίνεται μόνο από το φαρμακείο του Νοσοκομείου Βόλου.

Σε περίπτωση που το φαρμακείο του Νοσοκομείου δεν διαθέτει απόθεμα για την πλήρη εκτέλεση της συνταγής, τότε θα εκτελείται η συνταγή μερικά και το υπόλοιπο ανεκτέλεστο μέρος θα ακυρώνεται, θα μαρκάρεται ηλεκτρονικά η ένδειξη «στερείται» και ο ασθενής αποκτά δικαίωμα εκτέλεσης σε άλλο φαρμακείο Νοσοκομείου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση όμως των ηλεκτρονικών συνταγών είναι όλοι οι κάτοχοι βιβλιαρίου Οικονομικής Αδυναμίας να διαθέτουν ΑΜΚΑ.

Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι κατέχουν ήδη βιβλιάριο Οικονομικής Αδυναμίας και δεν έχουν ΑΜΚΑ, τα Νοσοκομεία θα πρέπει για τελευταία φορά να εκτελούν τις συνταγές και ταυτόχρονα να ενημερώνουν τους δικαιούχους προφορικά και ενυπόγραφα επί του βιβλιαρίου Οικονομικής Αδυναμίας για την υποχρέωσή τους να εκδώσουν ΑΜΚΑ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου