ΤΟΠΙΚΑ

Ελλειμματικός ο ισολογισμός για τις γυναίκες

ελλειμματικός-ο-ισολογισμός-για-τις-γ-851206

«Ο ισολογισμός ανάμεσα στα θετικά και τα αρνητικά δεδομένα καταλήγει την ημέρα αυτή ακόμα ελλειμματικός» επισήμανε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Βουλής Αννα Μπενάκη Ψαρούδα στην ομιλία της σε ειδική τελετή της Ολομέλειας του Σώματος για την Ημέρα της Γυναίκας. «Παρά τις προόδους που σημειώνονται, εξακολουθούν να υπερτερούν, σε σχέση με τη γυναίκα η ανισότητα, οι δυσμενείς συνθήκες ζωής, η άδικη μεταχείριση, τα υπέρμετρα βάρη και οι δυσβάσταχτες υποχρεώσεις» σημείωσε η πρόεδρος της Βουλής.
Εκ μέρους της κυβέρνησης πήρε το λόγο ο παριστάμενος υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, που τόνισε ότι η 8η Μαρτίου είναι ημέρα διεκδίκησης για ισότητα μεταξύ των δύο φύλλων σε όλους τους τομείς, όπως στην εκπαίδευσης της απασχόλησης, της ίσης αμοιβής αλλά και της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.
«Οι άνδρες έχουμε την ψευδαίσθηση ότι είμαστε το ισχυρό φύλο ενώ οι γυναίκες είναι το πανίσχυρο φύλλο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σιούφας προκαλώντας το χειροκρότημα όλων των βουλευτών αλλά και της προέδρου της Βουλής που τον ευχαρίστησε επίσης για την χειρονομία του να προσφέρει από ένα τριαντάφυλλο σε όλες τις γυναίκες βουλευτίνες και κοινοβουλευτικές συντάκτριες.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Μαγγίνας έδωσε έμφαση στην ενεργή και ουσιαστική παρουσία της γυναίκας σε όλους τους τομείς, τονίζοντας ότι απομένουν ακόμα πολλά να γίνουν για την πραγματική ισότητα των δύο φύλων.
Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης επεσήμανε ότι «η 8η Μαρτίου πρέπει να μια μέρα περισσότερης σκέψης, όχι για αυτά που έγιναν αλλά για αυτά που δεν έγιναν», προσθέτοντας ότι «οι γενικές αναφορές λειτουργούν πολλές φορές και ως παραμορφωτικός φακός όταν δεν θέλουμε να κοιτάξουμε την πραγματικότητα»
Εκ μέρους του ΚΚΕ μίλησε η βουλευτής του κόμματος Εύα Νικολαϊδου που σημείωσε ότι «οι επιμέρους κατακτήσεις των γυναικών είναι προσωρινές και η μεγάλη πλειοψηφία τους δέχεται νέες μορφές κρίσεων στο όνομα της ισότητας».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΝ Φώτης Κουβέλης, υπογράμμισε ότι «η ημέρα της γυναίκας πρέπει να εγείρει διεκδικήσεις, προκειμένου η ισότητα των δύο φύλων να αφορά επί της ουσίας και να μην παραμένει κενή σε θεσμικό επίπεδο».
Η ειδική τελετή, έκλεισε με ποίημα του Οδυσέα Ελύτη που διάβασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Γεωργακόπουλος και αφιέρωσε σε όλες τις γυναίκες κάτω από τα χειροκρότημα όλων των πτερύγων της Βουλής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου