ΤΟΠΙΚΑ

Εφάπαξ επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο

εφάπαξ-επίδομα-2-000-ευρώ-για-κάθε-νεογένν-851206

Ο διπλασιασμός των βρεφονηπιακών σταθμών και των νηπιαγωγείων μέσα σε τέσσερα χρόνια, η πλήρης κάλυψη των αναγκών φύλαξης παιδιών και νηπίων στις δυο επόμενες τετραετίες, η χρηματοδότηση και ενίσχυση της κατ οίκον φύλαξης παιδιών κι η ανάπτυξη των υποδομών ώστε να ενισχυθεί η λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, αποτελούν βασικές προτεραιότητες για το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ο Πρόεδρός του Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια χθεσινής του επίσκεψής του στον πρότυπο Παιδικό Σταθμό Καλλιθέας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου επισκέφθηκε χθες, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το σταθμό, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που του απηύθυναν οι εκλεγμένες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γυναίκες των δήμων Καλλιθέας, Μοσχάτου και Ταύρου.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε την προγραμματική θέση του Κινήματος για εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο – με εισοδηματικά κριτήρια – και την κατάθεση, σε προθεσμιακό επενδυτικό λογαριασμό, των πρώτων 1.000 ευρώ για το παιδί αυτό, από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Τα χρήματα υπάρχουν, το ζήτημα είναι ποιές προτεραιότητες θέτει κάποιος, είπε ο κ. Παπανδρέου και τόνισε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να εφαρμόσει το πρόγραμμα από την επόμενη τετραετία.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήρε το ρόλο της γυναίκας και απέτισε φόρο τιμής στην προσφορά της στην πολιτική, την επιστήμη, τον πολιτισμό, την εργασία, την κοινωνία και την οικογένεια, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τις συγκεντρωμένες γυναίκες και να απαντήσει στις ερωτήσεις που του έθεσαν.
Στο πλαίσιο αυτού του διαλόγου, ο κ. Παπανδρέου είπε μεταξύ άλλων ότι στόχος είναι τα νηπιαγωγεία να λειτουργούν όλες τις απαραίτητες ώρες και να μην είναι κλειστά στη διάρκεια του καλοκαιριού και επιπλέον να λειτουργούν βρεφονηπιακοί σταθμοί ακόμα και το καλοκαίρι στους τόπους διακοπών.
Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι μπορούν να ενισχυθούν προγράμματα που να προσφέρουν “πιστοποίηση” για γυναίκες ότι είναι ικανές για φύλαξη παιδιών, έτσι ώστε οι γονείς να ξέρουν ότι τα παιδιά τους είναι σε καλά χέρια κάποιες ώρες, αλλά και οι γυναίκες αυτές να μπορούν να αποκτούν ένα επιπλέον εισόδημα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι ο θεσμός της πρόσθετης διδακτικής στήριξης για τον οποίο κάποιες γυναίκες είπαν ότι παρουσιάζει κάμψη, θα επανέλθει και θα ενισχυθεί.
Ενα ιδιαίτερο θέμα που έθεσαν οι γυναίκες στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο του αποκλεισμού τους από την αγορά εργασίας, που εγκυμονεί τον κίνδυνο και του κοινωνικού αποκλεισμού και στο σημείο αυτό ο κ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση ότι μετέτρεψε, όπως είπε, σε ρουσφετολογικά τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για χρηματοδότηση προγραμμάτων “δεύτερης ευκαιρίας” σε γυναίκες για την παρακολούθηση των προγραμμάτων αλλά και του ανοιχτού πανεπιστημίου και τέλος αναφέρθηκε στη σύνδεση των προγραμμάτων με επιχειρήσεις και τις ανάγκες της οικονομίας, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί και η επαγγελματική αποκατάσταση των άνεργων γυναικών.

Να φύγει ο Πολύδωρας
Την απομάκρυνση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα τον οποίο χαρακτηρίζει “ακατάλληλο” και “επικίνδυνο” καθώς και της ηγεσίας της Αστυνομίας την οποία χαρακτηρίζει αποδεδειγμένα ανεπαρκή, ζήτησε χθες βράδυ με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή τα εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.
Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδείχθηκε σήμερα πλήρως ανεπαρκής και προσθέτει ότι το μόνο ερώτημα που απομένει στον πολίτη είναι “αν αυτό οφείλεται απλά σε ανικανότητα ή και σε συνειδητή πολιτική πόλωσης και αξιοποίησης της βίας ως μεθόδου επηρεασμού της κοινής γνώμης”.
Ιδιαίτερη μνεία κάνει ο κ. Παπανδρέου στα επεισόδια μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, κάνοντας λόγο για βεβήλωση του μνημείου και τονίζοντας ότι ήταν και είναι χρέος κάθε κυβέρνησης και κάθε Αρχής να προστατεύσει το μνημείο από κάθε μορφής βανδαλισμό. Τονίζει, επίσης, ότι ο ίδιος είχε προειδοποιήσει ότι η κυβερνητική επιλογή της αντιμετώπισης των θεμάτων παιδείας ως θεμάτων τάξεως είναι επικίνδυνη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου