ΤΟΠΙΚΑ

«Σταθερή η ευρωπαϊκή πορεία της Ν.Δ.»

σταθερή-η-ευρωπαϊκή-πορεία-της-ν-δ-851206

Το πολιτικό διακύβευμα των Ευρωεκλογών αφορά άμεσα στην Ελλάδα και την πορεία της σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ και εκ νέου υποψήφιο Γιώργο Παπαστάμκο που επισκέφτηκε χθες στο Βόλο και περιόδευσε, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιώργο Σούρλα και στελέχη της ΝΟΔΕ, σε διάφορους φορείς και υπηρεσίες στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας εν όψει της 7ης Ιουνίου.
Το κλιμάκιο επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Βόλου, το Τ.Ε.Ε., την ΤΕΔΚ Μαγνησίας, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και την Πρυτανεία.
Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο εκλογικό κέντρο του κόμματος, παρουσία και του υφυπουργού Θανάση Νάκου και του αντιπρόεδρου της Βουλής Γ. Σούρλα, χαρακτήρισε τις Ευρωεκλογές κρίσιμο σταυροδρόμι για τη χώρα αλλά και την Ευρώπη, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα και κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στην κάλπη, προκειμένου να υπερψηφίσουν τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματός του.
«Είμαστε το κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα. Η κορυφαία επιλογή του ιδρυτή μας Κωνσταντίνου Καραμανλή να εντάξει τη χώρα στην ΕΟΚ και αυτό αποτελεί μία βαριά παρακαταθήκη” τόνισε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ., που παρατήρησε ότι μία μαζική συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών στις Ευρωεκλογές θα αποτελέσει πρόκριμα για τη θέση της χώρας στα διεθνή φόρα.
Ο κ. Παπαστάμκος εμμέσως πλην σαφώς αναγνώρισε ότι σε αυτή την προεκλογική περίοδο έχει αφιερωθεί ελάχιστος χρόνος στο διάλογο για τα ευρωπαϊκά θέματα, μίλησε για τα πολιτικά προτάγματα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και επισήμανε ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα κόψει και πάλι πρώτο το νήμα.
“Ο εμπεριστατωμένος διάλογος για την Ευρώπη αποτελεί πρόκληση για το πολιτικό μας σύστημα” τόνισε ο κ. Παπαστάμκος και άφησε να εννοηθεί ότι ακόμη και στο προχθεσινό ντιμπέιτ τελικά ακολουθήθηκε η πεπατημένη, αφού η συζήτηση περιορίστηκε στην εσωτερική επικαιρότητα και όχι στα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαστάμκο, το πρώτο πολιτικό πρόταγμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι η έξοδος της Ε.Ε από την οικονομική κρίση με μία σειρά από μέτρα, όπως τόνισε, τα οποία θα εξασφαλίζουν και στη χώρα μας δημοσιονομική σταθερότητα, ανάπτυξη και διεύρυνση του κοινωνικού δικτύου για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Εξίσου σημαντικό πολιτικό πρόταγμα αποτελούν οι σχέσεις της Ε.Ε με την ευρύτερη περιοχή αλλά και χώρες όπως η Τουρκία , θέμα για το οποίο ο κ. Παπαστάμκος επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης για πλήρη ένταξη μετά την πλήρη προσαρμογή στα κριτήρια που θέτει η Ευρώπη.
Όσον αφορά στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε ότι θα ληφθούν μέτρα για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος.
Στη συνέντευξη Τύπου παρενέβη και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας, για να καλέσει και αυτός με τη σειρά του τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες. Μάλιστα άφησε αιχμές για ΜΜΕ, τα οποία κατήγγειλε χωρίς να κατονομάσει, ότι “έχουν αναλάβει εργολαβικά να παρασύρουν τον κόσμο να απέχει από τις κάλπες” και τόνισε ότι μία τέτοια λογική εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα, ενώ σχολιάζοντας το ντιμπέιτ και συμμεριζόμενος και τις επιφυλάξεις του κ. Παπαστάμκου, τόνισε ότι θα πρέπει να γίνεται ένα ακόμη ντιμπέιτ με τους ευρωβουλευτές, για να δίνεται η δυνατότητα σε κάθε παράταξη να παρουσιάζει τις προτάσεις της για την Ευρωπαϊκή Προοπτική.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου