ΤΟΠΙΚΑ

Αύριο στο Βόλο ο Αλέξης Τσίπρας

αύριο-στο-βόλο-ο-αλέξης-τσίπρας-851206

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες εν όψει της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης αύριο Σάββατο στις 8.30 μ.μ. στην παραλία του Βόλου με ομιλητές τον πρόεδρο του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα και τον Τ. Γιαννόπουλο από την οργάνωση Ξεκίνημα.
Την ίδια ώρα αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο μοιράζεται ο προεκλογικός χρόνος στα κόμματα στα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα αφήνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.
“Είχαμε επισημάνει τη μεροληπτική κατανομή του χρόνου των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την προπαγάνδα των καθημερινών αλλεπάλληλων δημοσκοπήσεων που στοχεύουν στη χειραγώγηση και στην επιβολή κατεύθυνσης της λαϊκής ψήφου” επισημαίνει η Νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, που παράλληλα επανέρχεται
στο θέμα της μη αναγραφής στο ευρωεψηφοδέλτιο του πολιτικού φορέα των άλλων τάσεων.
“Πρόκειται για απαράδεκτη απόφαση του Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου να διαγράψει από τη δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, την ΚΕΔΑ, την Κίνηση Ενεργών Πολιτών, το Κόκκινο, καθώς και το ΔΗΚΚΙ, το Ξεκίνημα, τους Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας και την Ομάδα Ρόζα.
Ο Μανώλης Γλέζος μάλιστα με διάβημά του προς τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασ. Νικόπουλο τονίζει ότι «αποτελεί αποκλειστικό δικαίωμα των πολιτών που συγκροτούν ένα πολιτικό σχήμα, αν αυτό θα είναι μονολιθικό ή πολυμερές, ομοσπονδία ή συνομοσπονδία, συνεργασία ή συνασπισμός πολιτικών κομμάτων και κινήσεων» και επισημαίνει ότι «προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι οι πολιτικές κινήσεις ΚΕΔΑ, Κίνηση Ενεργών Πολιτών και Κόκκινο στις τελευταίες εθνικές εκλογές είχαν υπογράψει με τους ίδιους εκπροσώπους, χωρίς να δημιουργηθεί θέμα, παρόμοια δήλωση».
«Αλλά και πάλι -σημειώνει ο Γλέζος- αν υπήρχε σήμερα διαφορετική αντίληψη, γιατί δεν κλήθηκαν οι υπογράφοντες να ενημερωθούν;» «Αντικειμενικά», υπογραμμίζει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, «προκύπτει με την επέμβαση αυτή ένα τεράστιο πολιτικό θέμα. «Είναι ανεπίτρεπτο η διορισμένη από την εκτελεστική, δικαστική εξουσία, να επεμβαίνει στην εσωτερική λειτουργία των πολιτικών σχηματισμών της χώρας. Τα πολιτικά κόμματα δεν μπορούν να κωφεύουν. Οφείλουν να πάρουν θέση».
Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας καλεί τους πολίτες της Μαγνησίας να δώσουν μαζικά το παρών στην αυριανή συγκέντρωση για να δώσουν, όπως τονίζει, “την απάντησή του σ’ όλους τους υποστηρικτές των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που οι δύο εταίροι τού καταρρέοντος δικομματισμού υλοποιούν . Θα δώσει την απάντησή του σ’ αυτούς που με κάθε είδους μεθοδεύσεις επιχειρούν να αναστηλώσουν το δικομματισμό για να υπηρετήσει τα συμφέροντά τους.“

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου