ΤΟΠΙΚΑ

Φροντίζουν τα παιδιά

φροντίζουν-τα-παιδιά-645786

Ενα τόνο ρούχα συγκέντρωσε ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αγχιάλου για το «Χαμόγελο του παιδιού»

Πρωτοβουλίες ευαισθησίας και κοινωνικής αλληλεγγύης αναπτύσσει ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Νέας Αγχιάλου, ο οποίος συγκέντρωσε ένα τόνο ρούχα, προκειμένου να ενισχύσει τη δράση του «Χαμόγελου του παιδιού» στη Θεσσαλονίκη.

Ο εθελοντισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι στη μέχρι τώρα δράση του Συλλόγου, ο οποίος έχει υλοποιήσει και στο πρόσφατο παρελθόν ανάλογες πρωτοβουλίες, με αποδέκτες συλλόγους και αδύναμα οικονομικά μέλη της τοπικής κοινωνίας.

Τα παιδικά ρούχα που συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία του ίδιου Συλλόγου θα αποσταλούν άμεσα στο «Χαμόγελο του παιδιού» προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών που φιλοξενούνται.

Η προσπάθεια συγκέντρωσης των ρούχων ξεκίνησε πριν από δύο περίπου μήνες και ήταν καθοριστική, αλλά και συγκινητική, ταυτόχρονα, η συνδρομή του Ορφανοτροφείου Βόλου, που ανταπέδωσε με γενναιοδωρία ανάλογη πρωτοβουλία του Φιλοπρόοδου, που είχε προσφέρει τρόφιμα, παιχνίδια και διάφορα ακόμη είδη για τα παιδιά του Ορφανοτροφείου.

«Εχουμε στείλει τουλάχιστον τρεις φορές διάφορα είδη στο «Χαμόγελο του παιδιού» και γενικώς υποστηρίζουμε κάθε ανάλογη πρωτοβουλία» όπως αναφέρει ο Γιώργος Ταβέλης, πρόεδρος του Φιλοπρόοδου.

Η προσφορά βοήθειας όπου απαιτείται, αγκαλιάζει παράλληλα και την τοπική κοινωνία της Αγχιάλου, αλλά και της περιοχής μας γενικότερα, προκειμένου να υποστηριχθούν όσοι έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό, δόθηκαν σε άπορες οικογένειες της Αγχιάλου και των Μικροθηβών οι ποσότητες των εορταστικών εδεσμάτων που περίσσεψαν από τις εκδηλώσεις του τριημέρου. Επιπροσθέτως, προσφέρθηκαν, με πρωτοβουλία του ίδιου Συλλόγου, τρόφιμα στο Σπίτι Γαλήνης που λειτουργεί στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Αγχιάλου, για την εξυπηρέτηση δεκάδων άπορων οικογενειών της περιοχής.

Οι ποσότητες των τροφίμων που διατέθηκαν σε απόρους, περιελάμβαναν επίσης νηστίσιμα εδέσματα, όπως φασόλες, ρύζι, λαγάνες και χαλβά, τα οποία έγιναν δεκτά με πολλές ευχαριστίες και αισθήματα ευγνωμοσύνης από οικογένειες που στερούνται ακόμη και τα αναγκαία.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου