ΤΟΠΙΚΑ

Οριστικό το διαζύγιο με Χαυτούρα

οριστικό-το-διαζύγιο-με-χαυτούρα-646585

Η οργάνωση του Βόλου αποφάσισε ομόφωνα τη διαγραφή του από μέλος, βολές από το δημοτικό σύμβουλο εναντίον της Ν.Ε. του κόμματος

Χωρίζουν οριστικά «οι δρόμοι» ΣΥΡΙΖΑ και Νίκου Χαυτούρα. Σε ψηφοφορία που συμμετείχαν 40 μέλη της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ του Ανατολικού Τομέα Βόλου, αποφασίστηκε ομόφωνα η διαγραφή από μέλους της, του δημοτικού συμβούλου Βόλου Νίκου Χαυτούρα.

Τα μέλη της οργάνωσης κλήθηκαν να αποφασίσουν επί της πρότασης που είχε κάνει πριν από περίπου ένα μήνα η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή του κ. Χαυτούρα, για την «συμπεριφορά που επέδειξε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ο κ. Νίκος Χαυτούρας εάν και είχε προσκληθεί απουσίαζε από τη συνεδρίαση της συνέλευσης καθώς προτίμησε να αποστείλει επιστολή στην οποία εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά των μελών της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο «για κατασυκοφάντηση της προσωπικότητάς του».

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ είχε παραπέμψει το θέμα στην οργάνωση του Ανατολικού τομέα όπου είναι μέλος ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου με το αίτημα της διαγραφής καθώς κρίθηκε όπως τονίστηκε στη σχετική απόφαση ότι «ο κ. Χαυτούρας στην προεκλογική περίοδο προέβη σε δημόσιες κατηγορίες κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τοπικά αλλά και κεντρικά και ότι με τη συμπεριφορά του έβλαψε το ΣΥΡΙΖΑ».

Αντί παρουσίας επιστολή

«Νιώθω βαθιά πικραμένος – προσβεβλημένος – απογοητευμένος – σοκαρισμένος από τις συμπεριφορές της Νομαρχιακής και όσων τις στήριξαν. Εχω διασυρθεί κατά συρροή με κατασυκοφάντηση της προσωπικότητάς μου με στόχο τη διαγραφή μου» τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή που απέστειλε στην οργάνωση ο κ. Χαυτούρας που δεν παρευρέθηκε και συνεχίζοντας τονίζει μεταξύ άλλων: «Την διαγραφή μου που την προσπάθησαν πρώτη φορά με την κριτική που έκανα στον κ. Πατσιαντά και τώρα την έχουν προαναγγείλει πριν καλά – καλά ολοκληρωθούν οι δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό με τη συνέλευση που γίνεται σήμερα. Η αλήθεια δεν είναι μονόπλευρη, δεν πρέπει να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Η γλώσσα της αλήθειας που εκφράζω όσο και να πετροβοληθεί όσο και να λοιδορηθεί δεν διαγράφεται είναι βαθιά χαραγμένη μέσα από τα ιδανικά και τις αρχές της αριστεράς.

Είναι αλήθεια από τους αγώνες που δώσαμε όλοι οι αγωνιστές ανάμεσα σε αυτούς και εγώ και εννοώ και τους αγώνες για το Νοσοκομείο που έγιναν γνωστοί στο πανελλήνιο καλλιεργήθηκε το υψηλό ποσοστό του Σύριζα στη Μαγνησία.

Είναι αλήθεια ότι στις αμέτρητες συνεντεύξεις που έδωσα το κύριο μήνυμα ήταν η αφύπνιση των πολιτών και ότι η μόνη λύση για την διάσωση της δημόσιας υγείας αλλά και άλλων αγαθών είναι η ανατροπή. Και ότι μόνο με κυβέρνηση του Σύριζα θα έρθει η ανατροπή. Η πορεία μου αυτή δεν μπορεί να διαγραφεί από καμία Νομαρχιακή. Το αντίθετο αυτή η πορεία ενδυναμώνεται. Οι τακτικές αυτές της ανθρωποφαγίας αμαυρώνουν και υπονομεύουν το μέλλον της τοπικής νομαρχιακής του Σύριζα που επιβάλλεται να παλέψει ενωτικά κόντρα στην κρίση και το μνημόνιο».

Τέλος ο κ. Χαυτούρας αναφέρει για τη Ν.Ε.: «Είναι αλήθεια ότι ο πρόεδρος της Νομαρχιακής συναντήθηκε μαζί μου προεκλογικά και αντί να λειτουργήσει ενωτικά προσπάθησε να με συκοφαντήσει ότι πληρώνω τα κανάλια για να με βγάζουν. Παρόλο την αποβολή μου από το ψηφοδέλτιο δήλωσα δημόσια στο TRT ότι στήριζα και θα στηρίζω το Σύριζα. Και βοήθησα με όλες μου τις δυνάμεις για το ποσοστό αυτό που επιτεύχθηκε στη Μαγνησία. Πέρα από τις πικρίες πρέπει να συμπορευτούμε ενωτικά σε κοινούς αγώνες για τη σωτηρία της πατρίδας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου