ΤΟΠΙΚΑ

«Οχι» στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών

οχι-στην-ιδιωτικοποίηση-των-λιμανι-851206

Στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ, την παραχώρηση του οποίου κατήγγειλε με δριμύτητα, βρέθηκε χθες το πρωί η Αλέκα Παπαρήγα.
«Εσείς ξέρετε τι θα πει ΕΕ από πρώτο χέρι. Η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών έγινε με την βούλα των κομμάτων που λένε ότι μέσα στην ΕΕ έχουμε δυνατότητες. Δηλαδή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ ψήφισαν τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών» είπε η γγ του ΚΚΕ, τονίζοντας:
«Όταν έρχονται βέβαια στην Ελλάδα και εσείς ξεσηκώνεστε, τότε αρχίζουν τα κόλπα. Η μεν ΝΔ είναι κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω, το ΠΑΣΟΚ ανακαλύπτει ότι πρέπει να βρούμε το καλό τίμημα, δεν μας αρέσουν οι όροι τις πώλησης και ο ΣΥΝ περίπου τα ίδια και μετά όταν το κίνημα φουντώνει και όταν έχουν ανάγκη από ψήφους, τότε πετάνε και ένα όχι στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού».

Όπως είπε, το ΚΚΕ τάχθηκε εξ αρχής κατά της παραχώρησης του εμπορευματικού σταθμού του Πειραιά. «Tα λιμάνια όχι απλώς πρέπει να ανήκουν στο κράτος, πρέπει να γίνουν λαϊκή περιουσία, ανήκουν στο λαό, δεν μας ενδιαφέρει αν είναι κινέζος ή όποιος και να είναι» υποστήριξε.

Η κ. Παπαρήγα ζήτησε από τους εργαζόμενους στις 7 Ιουνίου να καταψηφίσουν «τα κόμματα που υιοθέτησαν την ιδιωτικοποίηση, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τις αρνητικές αλλαγές σε όλους τους τομείς».
«Αν δεν βγει ένα τέτοιο σαφές μήνυμα καταδίκης, το οποίο μπορεί να βγει αποκλειστικά μέσα από το ΚΚΕ, ανεξάρτητα αν συμφωνείτε σε όλα, πρέπει να σας πω ότι το καλοκαίρι έρχονται πολύ χειρότερα» συνέχισε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου