Μηχανικοί και γιατροί κατά της αέριας ρύπανσης

Τελευταία ενημέρωση: 2015-02-26, 20:22:03
Από τη σύσκεψη στο ΤΕΕ Μαγνησίας
Μηχανικοί και γιατροί κατά της αέριας ρύπανσης

Παρέμβαση ΤΕΕ - Ιατρικού Συλλόγου για δίκτυο σταθμών μέτρησης

Υπόμνημα για τη δημιουργία δικτύου άμεσης ενημέρωσης σταθμών μέτρησης των ορίων αέριας ρύπανσης αποφάσισαν να συντάξουν από κοινού το ΤΕΕ Μαγνησίας και ο Ιατρικός Σύλλογος.

Στη χθεσινή σύσκεψη της Διοικούσας Επιτροπής και του προεδρείου του Ιατρικού Συλλόγου εξάλλου, αποφασίστηκε μηχανικοί και γιατροί να είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και άμεση ενημέρωση για κοινές προτάσεις.

Ειδικά για την αέρια ρύπανση, επισημάνθηκε ότι το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και επικίνδυνο κυρίως την χειμερινή περίοδο, λόγω του φαινομένου της αιθαλομίχλης.

Στη συνάντηση πήραν μέρος, ο πρόεδρος, Ευθύμιος Τσάμης, ο Αντιπρόεδρος, Πρόδρομος Χριστοφορίδης και ο Γ. Γραμματέας, Ευάγγελος Μαναβέλας. Από πλευράς της Δ.Ε. του ΤΕΕ Μαγνησίας παρευρέθηκαν η πρόεδρος κ. Νάνσυ Καπούλα, ο αντιπρόεδρος, Δημήτριος Νιζάμης, η Γ. Γραμματέας, Εφη Αντωνίου, και τα μέλη, Γεώργιος Γαργάλας, Ιωάννα Καραμαργιού και Δημήτριος Κατσαλής. Επίσης ο πρόεδρος της Αντιπροσωπείας Γιώργος Τσαλαπόρτας, το μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, Κατερίνα Καλτσογιάννη και το μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Μαγνησίας, Τάσος Σαλίων.

Η κ. Καπούλα καλωσόρισε το προεδρείο του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου και ιδιαίτερα αναφέρθηκε στις προσπάθειες που θα πρέπει να γίνουν από κοινού από τους δύο φορείς σε όλα τα θέματα που άπτονται της περιβαλλοντικής υγείας.

Από την πλευρά του Ιατρικού Συλλόγου, ο πρόεδρος κ. Τσάμης ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης και διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία των δύο φορέων θα είναι αγαστή σε όλα τα επίπεδα.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και άμεση ενημέρωση για κοινές προτάσεις από τους δύο φορείς σε όλα τα θέματα, ακόμη και στην περίπτωση που κάποιος από τους δύο δεν έχει ενημερωθεί ή δεν του έχει ζητηθεί η άποψή του πάνω σε θέματα που αφορούν την υγεία των πολιτών.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν από κοινού να συνταχθεί υπόμνημα για τη δημιουργία ενός δικτύου άμεσης ενημέρωσης σταθμών μέτρησης των ορίων αέριας ρύπανσης ώστε να πραγματοποιείται άμεσα κοινή παρέμβαση καθώς το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και επικίνδυνο κυρίως την χειμερινή περίοδο, λόγω του φαινομένου της αιθαλομίχλης

Συζητήθηκε να πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την ασφάλεια στους εθνικούς δρόμους η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία και με το Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου κ. Ευθ. Τσάμης ενημέρωσε τη Διοικούσα Επιτροπή για το κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης που λειτουργεί επί των οδών Σκενδεράνη και Δημητριάδος. Οπως ανέφερε σε αυτό μπορούν να απευθύνονται όλοι οι άνεργοι, αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι για οικονομικούς λόγους δεν έχουν πληρώσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές και είναι ανασφάλιστοι. Υπάρχει παθολόγος και παιδίατρος, αλλά και δίκτυο γιατρών άλλων ιατρικών ειδικοτήτων που προσφέρουν αμισθί τις υπηρεσίες τους.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
9
=