ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Αθάνατο μαθητικό σκονάκι!!!
Στη δεκαετία του ‘80 μας γύρισαν μερικοί μαθητές που διαγωνίζονταν στις εξετάσεις, μιας και μαθητικό σκονάκι συνεχίζει να υφίσταται και μάλιστα σε εμφανή σημεία του σώματος, που βέβαια μπορούν να καλυφθούν από τα ρούχα. Ο εν λόγω μαθητής που έγραψε τις σημειώσεις του για να μην τις ξεχάσει από το άγχος των εξετάσεων, δεν είναι ο μοναδικός και ούτε αποτελεί την εξαίρεση, μιας και όσο υπάρχει το σχολείο και ειδικά οι εξετάσεις και τα διαγωνίσματα αυτά τα σκονάκια θα συνεχίζουν να υφίστανται! Άντε και καλά αποτελέσματα!!!
Δ.Π

Τους κάρφωσε!
Από τους πρώτους που βρέθηκαν χθες στην έναρξη του Συνεδρίου για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων ήταν ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. κ. Σωκράτης Αναγνώστου, ο οποίος στην ομιλία του επικεντρώθηκε στη σπουδαιότητα των ομιλιών και των ερευνών στα θέματα τις κλιματικής αλλαγής. Όμως ο πρόεδρος στο τέλος της ομιλίας του δεν παρέλειψε να πετάξει και το καρφάκι του, μιας και κανένας υπεύθυνος του Συνεδρίου δεν μπήκε στον κόπο να τον καλέσει, αλλά ούτε και επιδιώξει κάποια επαφή, πράγμα που δημιουργεί ερωτήματα… Όμως, όπως συμβαίνει συνήθως, τέτοιου είδους ερωτήματα δεν βρίσκουν ποτέ τη λύση τους.
Δ.Π

Συσπειρώνονται οι κρεοπώλες
Να δημιουργήσουν Πανθεσσαλική Ένωση Σωματείων Κρεοπωλών αποφάσισαν οι κρεοπώλες της Θεσσαλίας την Κυριακή κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποίησαν με κύριο θέμα τις ζυγιστικές μηχανές. Παρόμοιες Ενώσεις δημιουργήθηκαν στη Μακεδονία και τη Θράκη, πράγμα που δείχνει πως τα μέλη του κλάδου έχουν συσπειρωθεί για να αντιμετωπίσουν όλοι μαζί τα προβλήματά τους. Τώρα αν κάποιος τους ακούσει, καλό θα είναι, αλλιώς θα βρουν μια πιο ευρωπαϊκή διέξοδο…
Δ.Π

Το ίδιο και το αυτό!
Να μας μπερδέψουν πάνε για το θέμα της Κάρλας, με τις γεωτρήσεις και τον περιβόητο Ταμιευτήρα που θα πέσει το νερό και θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα. Το θέμα είναι όμως σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πως ακόμη και να γίνουν οι γεωτρήσεις και την ίδια στιγμή να λειτουργήσει και ο Ταμιευτήρας είναι ίδιο και το αυτό, καθώς δεν φαίνεται ότι θα λυθεί το πρόβλημα. Τι θα γίνει όμως με αυτό το ζήτημα κανείς δεν ξέρει και ο κόσμος της περιοχής ανησυχεί εδώ και καιρό. Ας βγει κάποιος να εξηγήσει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να γίνει, για να μην επέλθει η ερημοποίηση που όλοι φοβούνται.
Δ.Π

Πλαγίως…
Στον απολογισμό της περασμένης Δευτέρας ο Αλέκος Βούλγαρης προανήγγειλε εμμέσως την υποψηφιότητά του και στις επόμενες δημοτικές εκλογές, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Ξέρουμε ότι έχουμε σχεδόν έξι χρόνια για να πετύχουμε όσα ονειρευόμαστε»…
Χθες ο πρώην Δήμαρχος Βόλου Κυρ. Μήτρου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι πάντα παρών». Λίγο νωρίτερα είχε σημειώσει ότι δεν είναι «επαγγελματίας πολιτικός» και ότι για τον ίδιο «η Αυτοδιοίκηση είναι μεράκι. Είναι πάθος και συνειδητή επιλογή. Δεν είναι επιλογή, όπως είπε, ανάγκης, μετά από αποτυχίες σε άλλους τομείς», αφήνοντας έτσι αιχμές για τον πιθανό αντίπαλό του σε 16 περίπου μήνες από σήμερα…
Α.Τ.

Στρατηγική
αποδόμησης
Στην ανάγνωση ενός κειμένου 2,5 σελίδων, που είχε ετοιμάσει νωρίτερα και το οποίο διένειμε σε όλους τους δημοσιογράφους, εξαντλήθηκε η εισαγωγική ομιλία του πρώην Δημάρχου Κυρ. Μήτρου, πριν δεχθεί τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στη χθεσινή συνέντευξη που έδωσε ως απάντηση στον απολογισμό της περασμένης Δευτέρας του Αλέκου Βούλγαρη. Το κείμενο περιείχε πολλές και έντονα επικριτικές αιχμές, με επανειλημμένες προσωπικές αναφορές στο όνομα του Δημάρχου, κάτι που έδειχνε τη συνειδητή επιλογή του ίδιου και των συνεργατών του να αποδομήσουν πολιτικά τον Αλέκο Βούλγαρη και να του χρεώσουν προσωπικά και στο σύνολό τους την ευθύνη για όλα συμβαίνουν στο Δήμο.
Πάντως οι σκληρές εκφράσεις που εμπεριέχονταν στο κείμενο ήταν σε μερική αντιστοιχία με τη χαλαρή διάθεση που είχε γενικά χθες το μεσημέρι ο πρώην Δήμαρχος. Ίσως το μυστικό να κρύβεται σε αυτό που σημείωνε σε κάποιο σημείο της γραπτής του ομιλίας, όπου τόνιζε χαρακτηριστικά… «Εχω τη δουλειά μου, έχω πράγματα να ασχοληθώ, σύντομα θα γίνω και παππούς»…
Α.Τ.

Η Γη από τη Σελήνη
Στον απολογισμό της περασμένης Δευτέρας ο Αλέκος Βούλγαρης, είχε πει αναφερόμενος στους Μεσογειακούς του 2013 ότι το όνειρο από την πραγματικότητα είναι όσο είναι η απόσταση της Γης από τη Σελήνη, υπονοώντας ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή κέρδισε επί των ημερών της την εθνική υποψηφιότητα για τους Αγώνες και ότι η δική του τη Δημοτική Αρχή το στοίχημα απέναντι στις υποψηφιότητες των άλλων χωρών, που κατέληξαν στην αίσια έκβαση της Πεσκάρας τον Οκτώβριο του 2007.
Το θυμήθηκε αυτό χθες ο Κυριάκος Μήτρου και είπε ότι είναι πράγματι όσο η απόσταση της Γης από τη Σελήνη η δική του οραματική επιλογή για τη διεκδίκηση και διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων στην περιοχή μας, με τη δική του παντελή, όπως πρόσθεσε, έλλειψη έστω και ενός αντίστοιχου οραματικού έργου για την πόλη μέσα στα επόμενα χρόνια.
Α.Τ.

Ελεύθερο
γήπεδο
Ο νομάρχης βρήκε γήπεδο ελεύθερο και παίζει μπάλα. Με τον τρόπο αυτό σχολίασε ο Κυρ. Μήτρου στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες στα ΜΜΕ ως απάντηση στον απολογισμό του Αλ. Βούλγαρη την υπερδραστηριότητα του κ. Παπατόλια σε θεματικά πεδία που θεωρεί ότι έπρεπε να είναι, αν όχι στην αποκλειστική, τουλάχιστον στην καθοριστική αρμοδιότητα του Δήμου. Ανέφερε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα το Φορέα Διαχείρισης του Πανθεσσαλικού Σταδίου, για τον οποίο εξέφρασε επιφυλάξεις για τη συμμετοχή της ΤΕΔΚ και της Ιεράς Μητρόπολης, ενώ καυτηρίασε και την ολιγωρία του Δήμου στο θέμα του ιδρύματος Ντε Κίρικο, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε αρκούντως, όπως είπε, η Νομαρχία…
Α.Τ.

Τα εύσημα
από αντίπαλο…
Αφού μέχρι τώρα δεν έχει πάρει τα εύσημα από τους… «συντρόφους» του, τα πήρε τουλάχιστον από συνάδελφό του της μείζονος μειοψηφίας. Ο λόγος για τον προκάτοχο τού Γιάννη Στάμου στη Διεύθυνση Πρασίνου και δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας κ. Τέλη Δουλόπουλο, που στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου του Κυρ. Μήτρου αναγνώρισε στον πολιτικό του αντίπαλο οικονομική ανιδιοτέλεια και πάθος, όπως είπε, με την πολιτική, του καταλόγισε ωστόσο λάθος την εμπλοκή του σε πολλές νευραλγικές υπηρεσίες του Δήμου και σε Διαδημοτικές Επιχειρήσεις και Συνδέσμους, κάτι που όπως πρόσθεσε καθιστά ανθρωπίνως αδύνατη τη συστηματική και καθημερινή παρακολούθησή τους…
Α.Τ.

Χαμένη
Ατλαντίδα
Για μία ακόμη φορά βγήκαν στο δρόμο χθες οι κάτοικοι της Νεάπολης. Πρόκειται για τη συνοικία που στην καλύτερη περίπτωση θυμίζει Κάτω Χώρες και στην καλύτερη… χαμένη Ατλαντίδα. Η συνοικία του Βόλου που πλήττεται συνεχώς από πλημμυρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα την καταστροφή περιουσιών, παραμένει ανοχύρωτη. Μέχρι και την ύπαρξη εικονικών φρεατίων τα οποία δεν αντιστοιχούν σε δίκτυο ομβρίων (!) δηλαδή από κάτω δεν υπάρχουν αγωγοί απορρόφησης των νερών, καταγγέλλουν επαγγελματίες της περιοχής!
Χ.Μ

Πολιτικό
φλερτ;
Την εκτίμηση ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν είναι «φούσκα» έκανε ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας σε δηλώσεις του χθες στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Βόλο.
Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ βλέπει στους Οικολόγους έναν μελλοντικό σύμμαχο σε μία διακυβέρνηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυτό που παρατήρησε είναι ότι οι απόψεις του ΠΑΣΟΚ για πράσινη ανάπτυξη και οικολογία ταυτίζονται με πολλές προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων. Πολιτικό φλερτ εν όψει;
Β.Κ

Εχουν
βάλει στοίχημα
Μεγάλη κινητοποίηση γίνεται σε τοπικό επίπεδο για τη συγκέντρωση του Γιώργου Παπανδρέου στη Λάρισα. Προχθές το βράδυ στη Ν.Ε βρέθηκαν τα πρωτοκλασάτα αυτοδιοικητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, συνδικαλιστές από μαζικούς χώρους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Γιάννης Μίχας μαζί με στελέχη του Οργανωτικού από την Αθήνα. Νωρίτερα στην Λάρισα ο ίδιος ο Κώστας Σκανδαλίδης προήδρευσε σε αντίστοιχη σύσκεψη. Έχουν βάλει ψηλά τον πήχη οι “πράσινοι για την συγκέντρωση της Κυριακής, αφού θεωρούν ότι θα πρέπει να είναι μία δυναμική απάντηση στη συγκέντρωση του πρωθυπουργού που προηγήθηκε το προηγούμενο Σάββατο.
Β.Κ

Υστερούν
Στο νομαρχιακό συμβούλιο που είχε πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο πριν ένα μήνα περίπου είχε αποφασιστεί η κοινή παράσταση που πραγματοποίησαν χθες στον υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Νάκο ο Νομάρχης και οι Δήμαρχοι Σκοπέλου και Αλοννήσου. Θέμα της συνάντησης η αναβάθμιση του επαρχιακού δικτύου των δυο νησιών, τα οποία, όπως έλεγε χθες ο Νομάρχης, δεν μπορούν να υστερούν έναντι της Σκιάθου, το οδικό δίκτυο της οποίας έχει πλήρως εκσυγχρονιστεί, ύστερα από πιέσεις που ασκήθηκαν με πρωτοβουλία της ΝΑΜ. Το παράδειγμα της Σκιάθου θέλουμε να λειτουργήσει πιλοτικά για τα άλλα δυο νησιά μας, τόνισε ο κ. Παπατόλιας.
Ν.Τ.

Τελευταίο αντίο
Τον μεγάλο ευρωπαϊστή πολιτικό Μιχάλη Παπαγιαννάκη αποχαιρέτησε χθες στην Αθήνα ο Νομάρχης, καθώς συνδέονταν μαζί του με βαθειά εκτίμηση από τα χρόνια στο Παρίσι. Συγκινημένος έλεγε πως «για μένα ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης ήταν δάσκαλος, μια διαρκής πηγή έμπνευσης. Από τα χρόνια τα παλιά είχαμε αναπτύξει μια ουσιαστική πολιτική επαφή και εκτίμηση. Δεν θα ξεχάσει κανείς ποτέ πως είναι εκείνος που έδωσε την ψυχή του για την κοινωνία της Ευρώπης, για την Ευρώπη των λαών».
Ν.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου