ΤΟΠΙΚΑ

Ηχηρές παραιτήσεις συνδικαλιστών

ηχηρές-παραιτήσεις-συνδικαλιστών-851206

Παραιτήσεις είχαμε χθες από το Σωματείο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας. Πιο συγκεκριμένα παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας κ.κ. Στ. Νικηφόρος και Γ. Παναγόπουλος αντίστοιχα. Οι παραιτήσεις τους μπορεί να ξάφνιασαν πολλούς, καθώς ήλθαν σε μία περίοδο κατά την οποία βρέθηκαν στο επίκεντρο πολλά ζητήματα που είχαν άμεση εμπλοκή το Σωματείο εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Χθες πολλοί συνέδεαν τις δύο παραιτήσεις των συνδικαλιστών με την πρόσφατη κόντρα που σημειώθηκε στη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Βόλου και την κόντρα που έχουν οι εργαζόμενοι με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιαν Στάμο. Ωστόσο εκπρόσωποι του Σωματείου που ρωτήθηκαν σχετικά σημείωναν ότι οι παραιτήσεις δεν συνδέονται με το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά έχουν να κάνουν, όπως σημείωναν, με τις σημαντικές υπηρεσιακές θέσεις ευθύνης που έχουν οι κ.κ. Νικηφόρου και Παναγόπουλος, καθώς ο μεν πρώτος είναι Διευθυντής της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου Νέας Ιωνίας, μία υπηρεσία που ιδιαίτερα τώρα που ανοίγουν οι προκηρύξεις – προσκλήσεις για τα επιμέρους δράσεις του ΕΣΠΑ απαιτείται να είναι σε διαρκή εγρήγορση, ενώ ο δεύτερος είναι προϊστάμενος του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, έχοντας υπό την εποπτεία του περισσότερα από 130 άτομα. Μάλιστα η αποχώρηση του δεύτερου ήταν γνωστή εδώ και ένα μήνα περίπου, λόγω της αδυναμίας που εξέφραζε προς τους συναδέλφους του να ανταποκριθεί επαρκώς σε όλα τα καθήκοντά του.
Το ίδιο άλλωστε επικαλείται στη γραπτή του δήλωση παραίτησης που έδωσε στη δημοσιότητα και ο παραιτηθείς πρόεδρος κ. Στάθης Νικηφόρος, ο οποίος αιτιολογώντας την απόφασή του σημειώνει ότι αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι «έχουν ανοίξει πολλά θέματα, τα οποία απαιτούν τη συνεχή παρουσία του Συλλόγου και ιδιαίτερα του προέδρου, πράγμα που σημαίνει ότι το μόνο που πρέπει να ασχοληθεί κάποιος ο οποίος θέλει να είναι πρόεδρος και όχι απλά να προεδρεύει είναι ο σύλλογος. Μία τέτοια επιλογή, προσθέτει ο κ. Νικηφόρος, να γίνω επαγγελματίας συνδικαλιστής, ούτε ήταν ούτε είναι στα σχέδια μου και θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στο έργο μου σαν υπηρεσιακός παράγοντας, πράγμα που δεν το επιθυμώ»
Τη θέση του Στάθη Νικηφόρου που παραιτείται καταλαμβάνει η πρώτη επιλαχούσα του Συνδυασμού «Συσπείρωση Δημοτικών Υπαλλήλων» κ. Αίγλη Καραμανλή. Από την άλλη τη θέση του Γ. Παναγόπουλου από το συνδυασμό «Δημοτική Συνεργασία» θα καταλάβει στο Δ.Σ ο Δημ. Μπαντής. Σήμερα το πρωί εξάλλου θα συγκληθεί το Δ.Σ., προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα μετά τις χθεσινές παραιτήσεις. Πιθανότερη για το αξίωμα του προέδρου φέρεται η μέχρι χθες αντιπρόεδρος Θάλεια Στάχτου. Σημειώνεται ότι Δημοτική Συνεργασία και Συσπείρωση Δημοτικών Υπαλλήλων έχουν κάνει μετεκλογική συμφωνία για εκ περιτροπής προεδρία για διάστημα 18 μηνών. Ήδη η Συσπείρωση έχει την προεδρία για επτά μήνες, κάτι που σημαίνει ότι εκπρόσωπός της θα έχει την προεδρία για έντεκα ακόμη μήνες.
Η δήλωση
του Στ. Νικηφόρου
Για την παραίτησή του ο κ. Στάθης Νικηφόρος αναφέρει και τα εξής:
«Η απόφασή μου να παραιτηθώ από την θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου των ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας και από μέλος του συμβουλίου, έγκειται στο γεγονός ότι έχουν ανοίξει πολλά θέματα τα οποία απαιτούν συνεχή παρουσία του συλλόγου και ιδιαίτερα του προέδρου, σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα πράγμα που σημαίνει ότι με το μόνο που πρέπει να ασχοληθεί κάποιος ο οποίος θέλει να είναι πρόεδρος και όχι απλά να προεδρεύει, είναι ο σύλλογος. Η άποψή μου ότι ο κάθε εργαζόμενος πρέπει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό, γιατί μόνο έτσι μπορεί να έχει σύμμαχο την κοινή γνώμη στις διεκδικήσεις του, παραμένει σταθερή και προκειμένου να δώσω την δυνατότητα εκπροσώπησης του συλλόγου σε άλλους που μπορούν ενδεχομένως καλύτερα λόγω θέσεων και χρόνου να εκπροσωπήσουν τους εργαζόμενους και τα συμφέροντά τους παραιτούμαι από την θέση του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ και εύχομαι στους συναδέλφους του διοικητικού συμβουλίου δύναμη και κουράγιο για τη συνέχεια»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου