ΤΟΠΙΚΑ

Απάντηση Νάκου σε καταγγελίες εναντίον του

απάντηση-νάκου-σε-καταγγελίες-εναντί-851206

Σε μακροσκελέστατη καταγγελία εναντίον του Υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου προχώρησαν προχθές έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με σχετική επερώτηση. Άμεση ήταν η αντίδραση του Βολιώτη πολιτικού ο οποίος ζητά από τους βουλευτές να συναινέσουν στην άρση της βουλευτικής τους ασυλίας, αφού θεωρεί το σύνολο των καταγγελιών ανυπόστατο και συκοφαντικό. Για το θέμα αναλυτική απάντηση μάς απέστειλε και η τεχνική εταιρία «Κώστας και Σταύρος Νάκος».
Οι έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με την μακροσκελέστατη επερώτησή τους που φτάνει τις έντεκα δακτυλογραφημένες σελίδες ισχυρίζονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Αδιαφάνεια, μεθοδεύσεις υπέρ επενδυτών, ξεπούλημα δημοτικής περιουσίας, καταστροφή διατηρητέων ιστορικών κτιρίων στο βωμό της κερδοσκοπίας, ύποπτες αγοραπωλησίες εταιριών, Υπουργικές δηλώσεις και παρεμβάσεις υπέρ της συγκάλυψης και της αδιαφάνειας και κατά της ενημέρωσης των πολιτών και της δημοσιοποίησης στοιχείων, διορισμοί που ανταμείβουν παράνομες αποφάσεις της Διοίκησης, υπόδικοι «γαλάζιοι» δήμαρχοι: Όλα αυτά συνθέτουν την «παράγκα της εξουσίας», που χαρακτηρίζει συνολικά την Κυβέρνηση Καραμανλή και που στην συγκεκριμένη περίπτωση λειτουργεί σε βάρος των συμφερόντων του κοινωνικού συνόλου και προς όφελος της κατασκευαστικής εταιρίας του Υφυπουργού Εσωτερικών και των επιχειρηματικών συμφερόντων φίλων του και υψηλόβαθμων στελεχών της παράταξης της Ν.Δ., ενώ ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ήδη από τον Μάρτιο του 2005 και συγκαλύπτει».
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Αθανάσιος Νάκος, με ανακοίνωσή του σχετικά με την ερώτηση των 6 βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., δήλωσε τα εξής:
«Όλα όσα αναφέρονται στην ερώτηση του βουλευτή Μιχάλη Καρχιμάκη, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε, είναι ανυπόστατα και αναληθή και συνιστούν αισχρή συκοφαντία. Είναι βέβαιο ότι άλλοι λόγοι, πέραν των πολιτικών, ωθούν τον κ. Καρχιμάκη σ΄ αυτή την προσωπική κακοηθέστατη επίθεση. Ποιους θέλει να εξυπηρετήσει;
Είμαι σίγουρος ότι, οι θιγόμενοι από τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς του κ. Καρχιμάκη θα προβούν στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για να προστατευθούν από τον πόλεμο λάσπης που δέχονται.
Περιμένω δε, οι βουλευτές που υπογράφουν την ερώτηση, να έχουν το πολιτικό ανάστημα ώστε να παραιτηθούν, όταν έρθει η ώρα, από την ασυλία τους.
Καλώ τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να πάρει θέση και να σταματήσει, έστω και τώρα, τον επικίνδυνο για την πολιτική ζωή του τόπου δρόμο, που έχουν επιλέξει κάποια από τα στελέχη του».
Εξάλλου και η τεχνική εταιρία «ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ Ο.Ε.» απέστειλε μακροσκελέστατη απάντηση οκτώ δακτυλογραφημένων σελίδων με την οποία απαντά σε όλα τα σημεία της επερώτησης των έξι βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, προβάλλοντας τις δικές της θέσεις, ενώ η ανακοίνωσή της καταλήγει ως εξής: «Επειδή τα ως άνω παρατεθέντα στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα και επειδή είναι συκοφαντικά για το όνομα και τη φήμη της εταιρίας μας και ημών προσωπικά επιφυλασσόμεθα σε άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός μας. Λόγω άλλωστε της ανάγκης αμέσου απαντήσεως επιφυλασσόμαστε ν’ απαντήσουμε με λεπτομέρειες και στοιχεία σε κάθε μία από τις εναντίον μας διαδοθείσες αναλήθειες.»
Όπως είναι φυσικό οι 19 δακτυλογραφημένες σελίδες, έντεκα της επερώτησης των έξι βουλευτών και οι οκτώ της τεχνικής εταιρίας «ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ Ο.Ε.» δεν είναι δυνατόν να φιλοξενηθούν στο σύνολό τους, αφού κάτι τέτοιο θα απαιτούσε την κατάργηση του μεγαλύτερου μέρους της σημερινής τοπικής ύλης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου