ΤΟΠΙΚΑ

Ο πολυσυζητημένος δήμαρχος Τιράνων Εντι Ράμα στο Βόλο

ο-πολυσυζητημένος-δήμαρχος-τιράνων-ε-851206

Mία από τις πλέον εξέχουσες πολιτικές φυσιογνωμίες των Βαλκανίων, ο Δήμαρχος Τιράνων, πραγματοποίησε χθες το πρωί εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο του Βόλου, όπου είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις με το Δήμαρχο Αλέκο Βούλγαρη και τους συνεργάτες του.
Ο Εντι Ράμα, δήμαρχος της πρωτεύουσας της Αλβανίας, είναι μία ξεχωριστή φυσιογνωμία. Σπούδασε αρχιτέκτων – πολεοδόμος, ενώ διακρίθηκε και ξεχώρισε ως ζωγράφος για πολλά χρόνια στο Παρίσι. Δύο ιδιότητες που τις αξιοποιεί στο έπακρο με τη νέα του πολιτική ιδιότητα. Επί των ημερών του η αλβανική πρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια αλλάζει θεαματικά, κάτι που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της γειτονικής χώρας. Ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στα Τίρανα απαλλοτριώθηκαν και στη θέση των αντιαισθητικών κτηρίων κατασκευάστηκαν τεράστια πάρκα και πλατείες, ενώ ολόκληρες υποβαθμισμένες γειτονιές φιλοτεχνήθηκαν με εικαστικές παρεμβάσεις, δίνοντας έτσι ζωντάνια και αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης του. Ο Εντι Ράμα, λάτρης των νέων τεχνολογιών και ένας πολίτης του κόσμου, πολλές φορές έχει συγκεντρώσει πάνω του τα φώτα δημοσιότητας όλων των μεγάλων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Ευρώπης, που παρακολουθούν από κοντά όλες τις πολιτικές του κινήσεις, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί στη γείτονα χώρα που διαβλέπουν ότι οι φιλοδοξίες του Εντι Ράμα επεκτείνονται πολύ πέρα από τα στενά όρια του Δημαρχείου των Τιράνων.
Στη χθεσινή εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο του Βόλου ο Εντι Ράμα είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από το Δήμαρχο Βόλου για την ιστορία της πόλης, για την αναπαλαίωση παλαιών βιομηχανικών κτιρίων, για το ταξίδι της Αργούς, και για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 και πρότεινε στον ομόλογό του των Τιράνων οι δύο Δήμοι να εγκαινιάσουν ανταλλαγές με επισκέψεις αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών ανάμεσα στις δύο πόλεις. Πρόταση που έγινε αποδεκτή.
Από την πλευρά του ο Εντι Ράμα εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σύντομο πέρασμά του από το Βόλο και για το γεγονός ότι οι χιλιάδες ομοεθνείς του έχουν ενσωματωθεί στην τοπική κοινωνία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου