ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλη συγκέντρωση Καραμανλή

μεγάλη-συγκέντρωση-καραμανλή-851206

Σε μεγάλη πολιτική ανοιχτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας μίλησε χθες βράδυ ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, εξαπολύοντας επίθεση προσωπικά τον πρόεδρο ο ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου για το σύνθημά του περί «σοσιαλισμού ή βαρβαρότητας», αποδίδοντάς του προθέσεις εξαπάτησης του εκλογικού σώματος και χαρακτηρίζοντας ως «φθηνό λαϊκισμό» τις απόψεις και προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα συνοδευόταν από τον Γ. Σουφλιά, τον Πρ. Παυλόπουλο και όλους τους Θεσσαλούς βουλευτές, στη διάρκεια της ομιλίας του η οποία συχνά διακοπτόταν από τα συνθήματα των συγκεντρωμένων, αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο δίνοντας έμφαση στα μέτρα για την ενίσχυση των αγροτών και το αγροτικού εισοδήματος, καταλήγοντας με τη φράση «απέναντι στον εύκολο λαϊκισμό των άλλων, εμείς αντιτάσσουμε τη δική μας υπευθυνότητα».

Επισκέψεις
Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την πορεία των έργων στα Τέμπη, εξέφρασε χθες το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ξεκίνησε την επίσκεψή του στην Θεσσαλία από το εργοτάξιο της ΠΑΘΕ στο ύψος του Ομολίου. Εκεί ενημερώθηκε για το έργο από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά, ο οποίος δήλωσε ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν το 2012.

«Όταν τα έργα αυτά ολοκληρωθούν, θα έχουμε μια εξαιρετική Εθνική Οδό, από την αρχή μέχρι το τέλος της. Έναν ασφαλή, σύγχρονο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών αυτοκινητόδρομο», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.

Ο πρωθυπουργός αφού ξεναγήθηκε στις υπό κατασκευήν δίδυμες σήραγγες, σε δήλωσή του, είπε:
«Θέλω, με την ευκαιρία αυτή, να συγχαρώ το ΥΠΕΧΩΔΕ για την προώθηση και αυτού του μεγάλου έργου και να διατυπώσω την πεποίθηση, τη βεβαιότητα ότι όλοι όσοι ασχολούνται με αυτό το μεγάλο και δύσκολο έργο θα κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια, για να ολοκληρωθεί το συντομότερο».
Από την πλευρά του, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς σχολίασε χαρακτηριστικά: «Κάναμε φιλικό από φονικό το πέταλο του Μαλιακού».

Στα Τρίκαλα
Επίσκεψη σε δύο έργα πραγματοποίησε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο νομό Τρικάλων, μετά την επίσκεψή του στα Τέμπη. Η πρώτη στάση του Πρωθυπουργού ήταν ο κόμβος Μεγαλοχωρίου στο ύψος των Ταξιαρχών.
Ο ΓΓ της Περιφέρειας Θεσσαλίας Φώτης Γκούπας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την πορεία του έργου της Εθνικής Οδού Τρικάλων – Λάρισας λέγοντας πως θα παραδοθεί σύντομα ολοκληρωμένο στην κυκλοφορία, ενώ απάντησε στις ερωτήσεις που διατύπωσε ο πρωθυπουργός.
Στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε το νέο κτίριο του διδακτηρίου του 10ου δημοτικού σχολείου, αντί του σπηλαίου της Θεόπετρας, όπως είχε αρχικά αποφασιστεί..

Δήλωση ΣΥΡΙΖΑ
«Η προεκλογική αξιοποίηση των πρωθυπουργικών επισκέψεων σε ημιτελή έργα, όπως και το όψιμο ενδιαφέρον του κ. πρωθυπουργού για τα προβλήματα της καθημερινότητας, ενοχλούν τους έλληνες πολίτες», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. «Τους υπενθυμίζουν επίσης όχι μόνο τις σοβαρές καθυστερήσεις πραγματοποίησης των αναγκαίων δημόσιων έργων αλλά και τον μονομερή προσανατολισμό σε μεγάλα οδικά έργα. Διότι την ίδια ακριβώς στιγμή η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πρακτική του ΠΑΣΟΚ, διαλύει τον ελληνικό σιδηρόδρομο», επισημαίνει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου