ΤΟΠΙΚΑ

Στη Λάρισα σήμερα ο Καραμανλής

στη-λάρισα-σήμερα-ο-καραμανλής-851206

Το νέο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο “Αγιοι Ανάργυροι” στην Κηφισιά επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Το νοσοκομείο είχε καταστραφεί από το σεισμό του 1999 και στη θέση του κατασκευάστηκε και λειτουργεί νέα σύγχρονη μονάδα, όπου στεγάζονται είκοσι κλινικές συνολικής δυναμικότητας 335 κλινών.
Ο κ. Καραμανλής αφού περιηγήθηκε στο νοσοκομείο στους θαλάμους και είδε το σύγχρονο εξοπλισμό, δήλωσε: “Κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις μας δώσαμε πνοή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με νέες υποδομές και προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού”.
Ακολούθως αναφέρθηκε στις αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις λέγοντας ότι η κυβέρνηση “θεσπίζει για πρώτη φορά ολοκληρωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας, δημιούργησε το εθνικό κέντρο επιχειρήσεων υγείας, οργάνωσε το σύστημα εφημεριών, ώστε να διασφαλίζεται αξιοπρεπής περίθαλψη και εξάλειψη των ράντζων, κάνει λειτουργικότερη τη διοίκηση των υπηρεσιών υγείας, μειώνοντας σε επτά τις υγειονομικές περιφέρειες κατά τρόπο που να εξοικονομούνται 70 εκατομμύρια ευρώ ετησίως”.
Ο κ. Καραμανλής είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση ενισχύσει την αποδοτική λειτουργία των νοσοκομείων και την χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος με σύνταξη ισολογισμών και την εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος και των διεθνών λογιστικών προτύπων σε όλα τα νοσοκομεία μέχρι το 2010.
«Με έργα -και όχι στα λόγια- ισχυροποιούμε, ενισχύουμε το ΕΣΥ. Με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα κάνουμε το Σύστημα πιο ευέλικτο, πιο ανθρώπινο, πιο διαφανές, πιο αποτελεσματικό» κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Σχολιάζοντας την επίσκεψη Καραμανλή, ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σε θέματα Υγείας Γιώργος Φλωρίδης δήλωσε: «Είναι αργά για τον κ. Καραμανλή και τραγικό για τη δημόσια υγεία να επισκέπτεται ο πρωθυπουργός νοσοκομεία, που έπρεπε να λειτουργούν πλήρως εδώ και πέντε χρόνια.
» Νοσοκομεία τα οποία παραμένουν κλειστά στα βασικά τους τμήματα, επειδή λείπουν γιατροί, λείπουν εργαλεία, λείπει εξοπλισμός, ενώ έχουν χαθεί σχεδόν όλα τα χρήματα της ευρωπαϊκής επιχορήγησης για την αγορά του εξοπλισμού αυτού του νοσοκομείου που επισκέφθηκε.»
«Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού […] κρύβουν την πραγματικότητα και υπηρετούν τις προεκλογικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης της ΝΔ. Είναι μέθοδος παραπλάνησης του λαού που εφαρμόστηκε και από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ» τόνισε το ΚΚΕ.
Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Ο κ. Καραμανλής, μιλώντας σήμερα στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αγ.Ανάργυροι, αναφέρθηκε σε προσλήψεις γιατρών που υποτίθεται ότι έγιναν και σε νέες υποδομές που υποτίθεται ότι δημιουργήθηκαν. Εμείς θυμόμαστε τις απλήρωτες εφημερίες των γιατρών, τους απλήρωτους ειδικευόμενους, την έλλειψη στοιχειώδους υγειονομικού υλικού, καθώς και τα μεγάλα κενά σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Δεν ξεχνάμε την διάλυση του ΕΣΥ.
Περιοδεία Καραμανλή
στη Θεσσαλία
Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα περιοδεύσει σήμερα σε περιοχές των Νομών Τρικάλων, Καρδίτσας και Λάρισας.

Ειδικότερα, ο κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί τα εργοτάξια της ΠΑΘΕ στα Τέμπη και τον κόμβο Μεγαλοχωρίου Τρικάλων (Τμήμα της οδού Λάρισας – Τρικάλων) καθώς και το Σπήλαιο Θεόπετρας.

Επίσης, θα επισκεφθεί το εργοτάξιο του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65),(περιοχή Ανάβρας στην Καρδίτσα), το αρδευτικό έργο του Σμοκόβου και το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας.

Ο πρωθυπουργός το βράδυ του Σαββάτου θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου