ΤΟΠΙΚΑ

Τα παλιά Σφαγεία για χώρο στάθμευσης

τα-παλιά-σφαγεία-για-χώρο-στάθμευσης-851206

Επτακόσιες και πλέον θέσεις στάθμευσης θα εξασφαλίσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Βόλου με την διαμόρφωση και λειτουργία δύο περιφερειακών δημοτικών γκαράζ που θα λειτουργούν με πολύ χαμηλό αντίτιμο για τους χρήστες, στην προσπάθεια που καταβάλλει η νέα δημοτική αρχή αποτροπής του Ι.Χ από το κέντρο της πόλης.
Η δημοτική αρχή του Βόλου εξάλλου προχωρά στην τοπογράφηση των εκτάσεων που είχαν παραχωρηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών στο Δήμο Βόλου το 1971 στην περιοχή της Νεάπολης, με στόχο στο χώρο αυτό να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο, όπως έχει προτείνει και η ΕΠΟ για τις ανάγκες των αθλητικών σωματείων της περιοχής. Για το συγκεκριμένο θέμα χθες υπήρξε συνάντηση του Δημάρχου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Πολεοδομίας με το Διευθυντή της Κτηματικής Υπηρεσίας κ. Δ. Ευθυμίου.
Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης μετά από τη συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΛΒ υποβλήθηκε από το δήμο πρόταση για την παραχώρηση των κτιρίων των παλαιών σφαγείων που θα ανακαινιστούν για να στεγαστεί η Υπηρεσία Πρασίνου και το Φυτώριο του Δήμου, ενώ επίσης θα δημιουργηθεί δημοτικό πάρκινγκ για τα Ι.Χ που εισέρχονται στο Βόλο από την Αθηνών, με περίπου 550 θέσεις στάθμευσης.
Το δεύτερο δημοτικό πάρκινγκ θα κατασκευαστεί στην είσοδο της πόλης από την Αγριά, δίπλα από τις εγκαταστάσεις του ΝΟΒ, περίπου 250 θέσεων, Αν και εξετάζονται διάφορες εναλλακτικές λύσεις για την κατασκευή ώστε να εξασφαλιστούν και επιπλέον θέσεις.
Και στα δύο πάρκινγκ, όπως τόνισε χθες ο δήμαρχος Βόλου, το αντίτιμο θα είναι πολύ χαμηλό, ενώ θα υπάρξει συμφωνία με το Αστικό ΚΤΕΛ για τη λειτουργία μίνι μπας που θα μεταφέρουν το επιβατικό κοινό μέσα στην πόλη.
Στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Ιωαν. Στάμος με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού κ.κ. Πέτρο Σούρλα και Διονύση Βαλασσά, η δημοτική αρχή επίσης ζήτησε από τον ΟΛΒ να παραχωρηθούν τα κτίσματα των παλιών αποθηκών 385 τ.μ. δίπλα στο Τελωνείο που θα διαμορφωθούν προκειμένου να φιλοξενηθούν πολιτιστικές δραστηριότητες με επίκεντρο την ΑΡΓΩ , ενώ ο Δήμος θα αναλάβει να διαμορφώσει χώρο πρασίνου και πλατεία στο χώρο που κατεδαφίστηκε η παλιά ιχθυαγορά και ο ΟΛΒ προγραμματίζει να δημιουργήσει χώρο στάθμευσης.
Όπως τόνισε ο κ. Αλ. Βούλγαρης τα θέματα αυτά θα τεθούν προς έγκριση στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΛΒ

Η ρύπανση στο Π. Λιμεναρχείο
Ο δήμαρχος Βόλου στη συνάντηση με τον ΟΛΒ ζήτησε ενημέρωση για το θέμα της ρύπανσης στο Παλιό Λιμεναρχείο, επισημαίνοντας ότι η δημοτική αρχή ενδιαφέρεται να ληφθούν μέτρα που θα ανακουφίζουν την περιοχή που έχει επιβαρυνθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.
Από την πλευρά του ΟΛΒ έγινε γνωστό ότι άμεσα θα αποκτηθεί μία μόνιμη σκούπα για την απορρόφηση της σκόνης την ώρα της φόρτωσης και εκφόρτωσης του σκραπ, ενώ επίσης μετά από αίτημα και της δημοτικής αρχής επισημάνθηκε ότι θα καθιερωθεί το βρέξιμο των χώρων κατά τη διάρκεια των εργασιών της φόρτωσης.
Η διοίκηση του ΟΛΒ έκανε γνωστό επίσης ότι προτίθεται να υλοποιήσει όλες τις προτάσεις που θα περιλαμβάνει η δεύτερη φάση της περιβαλλοντικής μελέτης που βρίσκεται σε εξέλιξη και όπως τόνισε ο κ. Αλ. Βούλγαρης, η δέσμευση αυτή δείχνει πως το Δ.Σ του ΟΛΒ κινείται προς τη θετική κατεύθυνση για τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος.
Από πλευρά της δημοτικής αρχής πάντως υπογραμμίστηκε ότι υπάρχει βούληση να δρομολογηθούν έργα συνολικής ανάπλασης της περιοχής που είναι ιδιαίτερα υποβαθμισμένη.
Τέλος ο κ. Βούλγαρης έκανε γνωστό χθες ότι αποφασίστηκε να δοθούν όπως κάθε χρόνο και φέτος από το Κληροδότημα Στρεφτάρη πέντε υποτροφίες σε φοιτητές, τρεις από το Βόλο, ένας από την Καρδίτσα και ένα από τη Ν. Ιωνία. Το ποσό της υποτροφίας είναι 1.350 ευρώ για κάθε χρόνο σπουδών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου