ΤΟΠΙΚΑ

Τιμήθηκε για την προσφορά του

τιμήθηκε-για-την-προσφορά-του-655063

Ο «ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ»

Σύνδεσε στενά το όνομά του με την εμπορική αγορά του Βόλου. Από εφηβική ήδη ηλικία ο χώρος του εμπορίου τον μαγνήτισε. Από τα μαθητικά του ακόμη χρόνια, περνούσε την είσοδο ως υπάλληλος σε εμπορικό κατάστημα. Περίπου μία δεκαετία αργότερα ξεκινούσε τα δικά του αυτόνομα βήματα στο χώρο. Μέχρι τη συνταξιοδότησή του το όνομά του ήταν «ηχηρό» στον κλάδο των εμπόρων, καθώς εκτός από την επαγγελματική ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δραστηριότητα.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Διόλου τυχαία, ο Αλέξανδρος Μαγαλιός αναγορεύτηκε το 2014 ως «Γερουσιαστής του Ελληνικού Εμπορίου». Ηταν ο ένας από τους τρεις Γερουσιαστές σε όλη τη χώρα, οι οποίοι βραβεύτηκαν στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, πέρυσι.

Φέτος και συγκεκριμένα στις 10 Φεβρουαρίου, ο Αλ. Μαγαλιός βραβεύτηκε και πάλι. Αυτή τη φορά, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, τον τίμησε για την προσφορά του στο ελληνικό εμπορίου.

Ο Αλέξανδρος Μαγαλιός, γιος του Κωνσταντίνου και της Γεωργίας Μαγαλιού, γεννήθηκε στα Κανάλια Μαγνησίας, στις 3 Ιανουαρίου 1949.

Παντρεμένος με την Γιόλα Μαγαλιού το γένος Αντωνιάδη και πατέρας της Μαρίας Μαγαλιού σύζυγο του Νικόλαου Μαριτσούδη, του Κωνσταντίνου Μαγαλιού σύζυγο της Χρυσούλας Ζαφειροπούλου και της Αποστολίας Μαγαλιού σύζυγο του Απόστολου Παπαδόπουλου. Εχει πέντε εγγόνια.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία σε ηλικία 15 ετών, ως εμποροϋπάλληλος στην επιχείρηση υφασμάτων του Γιάννη Ευτυχίδη στην πόλη του Βόλου το 1964. Παράλληλα με την εργασία του φοιτούσε στο Νυχτερινό Γυμνάσιο Βόλου.

Το 1974 ταυτόχρονα με τη δραστηριότητα του Εμπορικού Αντιπροσώπου ιδρύει μαζί με τον πεθερό του, Απόστολο Αντωνιάδη, την εταιρεία συναρμολόγησης και πώλησης Τηλεοράσεων TELEAN στην πόλη του Βόλου.

Το 1985 ιδρύει μαζί με την σύζυγο του Γεωργία Μαγαλιού την εταιρεία κατασκευής ενδυμάτων ΑΝ-ΜΑ, Αλέκος & Γιόλα Μαγαλιού στην πόλη του Βόλου.

Το 2002 στην εταιρεία προστίθεται ως τρίτος εταίρος ο Κωνσταντίνος Μαγαλιός και η εταιρεία μετονομάζεται σε Αλέκος & Γιόλα Μαγαλιού & Υιός Ο.Ε. Την ίδια χρονιά εκλέγεται μέλος του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας.

Το 2005 επανεκλέγεται και καταλαμβάνει τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας και αναλαμβάνει καθήκοντα στην Επιτροπή Λαϊκών Αγορών της Νομαρχίας Μαγνησίας. Επίσης εκλέγεται εκπρόσωπος στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας και εκλέκτορας στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Το 2006 εκλέγεται στη θέση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας και διατελεί εκπρόσωπος στην Τοπική Διοικητική Επιτροπή του Οργανισμού Ασφαλίσεως Ελευθέρων Επαγγελματιών στη Λάρισα. Αγωνίστηκαν και πέτυχαν τη δικαίωση των εμπόρων της Μαγνησίας, που είχαν πέσει θύματα της υπεξαίρεσης στο Ταμείο Ασφάλισης Εμπόρων.

Από το 2007 ήταν εκπρόσωπος των εργοδοτών στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (Ο.Κ.Ε) με συνεχείς παρεμβάσεις και αγώνες για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών και την τήρηση των νόμων του κράτους.

Ο Αλέξανδρος Μαγαλιός είναι μέλος του Δ.Σ του Οργανισμού Ασφαλίσεως Ελευθέρων Επαγγελματιών στην Αθήνα και μέλος της επιτροπής επίλυσης διαφορών της Α’ Δ.Ο.Υ. Βόλου.

Το 2008 επανεκλέγεται στη θέση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, ενώ το 2009 εκλέγεται μέλος του Δ.Σ. στη Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας και εκλέκτορας στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Το 2010 συνταξιοδοτείται και εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο των Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ (πρώην ΤΑΕ) νομού Μαγνησίας.

Το 2013 επανεκλέγεται στο Σύλλογο Συνταξιούχων Εμπόρων και κατέχει μέχρι και σήμερα τη θέση του Γενικού Γραμματέα στο Συμβούλιο.

Ολες οι θεσμικές του θέσεις, όλα τα χρόνια της συνδικαλιστικής του δραστηριότητας, είναι άμισθες.

Επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης του 58ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Είναι εθελοντής Αιμοδότης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου