ΤΟΠΙΚΑ

Κοντά στη ρήξη στο Επιμελητήριο Μαγνησίας

κοντά-στη-ρήξη-στο-επιμελητήριο-μαγνη-851206

Στο κόκκινο οι πολιτικές ισορροπίες στο Επιμελητήριο Μαγνησίας.
Μετωπική σύγκρουση μεταξύ Γραμματέα και Προέδρου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, προκαλεί ο αποκλεισμός της Μαγνησίας από την ευνοϊκή ρύθμιση Λέγκα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με εγγύηση μέχρι 80% στις Τράπεζες από το Ελληνικό Δημόσιο.
Το “ποτήρι” στις σχέσεις μεταξύ Στάθη Πλαστάρα και Γιώργου Σπηλιόπουλου ξεχείλισε μετά και τη συνέλευση των Βιομηχάνων, για την οποί α προκλήθηκε πολύς θόρυβος εξαιτίας των όσων ειπώθηκαν.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν ο Γραμματέας του Επιμελητηρίου Στάθης Πλαστάρας -που εξαρχής είχε αφήσει αιχμές για το γεγονός ότι το Επιμελητήριο δεν παρενέβη υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Υπουργείο Οικονομικών- ζήτησε εξηγήσεις από τον Πρόεδρο Γιώργο Σπηλιόπουλο.
Τα επιχειρήματα του Προέδρου -σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ- δεν έπεισαν τον κ. Πλαστάρα, που επανέλαβε τις επικρίσεις του για τα μειωμένα αντανακλαστικά του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και επέρριψε τις ευθύνες στον Πρόεδρο, διότι εκτός όλων των άλλων δεν είχε ενημερώσει τα υπόλοιπα μέλη ότι υπάρχει ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο το οποίο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί υπέρ των μικρομεσαίων.
Ο Γραμματέας του Επιμελητηρίου εκτός από το παραπάνω θέμα έθεσε ζήτημα με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στην Ετήσια Συνέλευση των Βιομηχάνων και ειδικότερα με τα όσα καταλόγισε εις βάρος των μικρομεσαίων στην ομιλία του ο βουλευτής της Ν.Δ Σίμος Κεδίκογλου.
Ο κ. Πλαστάρας παρατήρησε τον κ. Σπηλιόπουλο ότι είχε χρέος να βγει και να αντιπαρατεθεί με τον κ. Κεδίκογλου, προκειμένου να υπερασπιστεί το κύρος των επαγγελματιών ως ο εκπρόσωπος του καθ ύλην αρμόδιου θεσμού, πράγμα που δεν έγινε, όπως τον κατηγόρησε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, προκειμένου να μη ”θιγεί” ο κομματικός του ομοϊδεάτης. Ο κ. Σπηλιόπουλος αντέτεινε ότι ο Σίμος Κεδίκογλου μπορεί να είναι βουλευτής της Ν.Δ., αλλά ο πατέρας του ήταν υπουργός του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα η κόντρα να μεταφερθεί πλέον στην πολιτική και κομματική ιδιότητα των δύο αντρών, να σημειωθεί έντονο φραστικό επεισόδιο και τα πνεύματα να οξυνθούν επικίνδυνα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου