ΤΟΠΙΚΑ

450 προσλήψεις σε δήμους της Μαγνησίας

450-προσλήψεις-σε-δήμους-της-μαγνησίας-851206

Τριακόσιες θέσεις εργασίας στους ΟΤΑ του Νομού Μαγνησίας μέσα από το Ειδικό Συνδυασμένο Πρόγραμμα Απασχόλησης.
Εκατό και πλέον θέσεις από αυτές προβλέπονται για το Δήμο Βόλου και Νέας Ιωνίας, όπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος. Οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν για 36 μήνες (τρία χρόνια), ενώ οι διαδικασίες πρόσληψής τους θα είναι ταχύτατες, αφού αναμένεται να ξεκινήσουν δουλειά από 1ης Ιουλίου.
Οι πληροφορίες εξάλλου αναφέρουν ότι μέσα στις επόμενες μέρες επίκειται νέα ανακοίνωση για την υλοποίηση νέου προγράμματος μερικής απασχόλησης, από το οποίο στη Μαγνησία θα απασχοληθούν 150 άνεργοι στους ΟΤΑ του Νομού Μαγνησίας.
Από τις θέσεις αυτές κατανέμονται στους Δήμους και τις Κοινότητες του Νομού Μαγνησίας 299 θέσεις και συγκεκριμένα ανά Ο.Τ.Α. ως εξής:
ΑΓΡΙΑΣ, 10, ΑΙΣΩΝΙΑΣ, 7, ΑΛΜΥΡΟΥ, 16, ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ, 5, ΑΡΓΑΛΑΣΤΗΣ, 6, ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ, 8, ΑΦΕΤΩΝ, 7, ΒΟΛΟΥ, 84, ΖΑΓΟΡΑΣ, 9, ΙΩΛΚΟΥ, 5, ΚΑΡΛΑΣ, 10, ΜΗΛΕΩΝ, 10, ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ, 10, ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ, 10, ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, 31, ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ, 6, ΠΤΕΛΕΟΥ, 7, ΣΗΠΙΑΔΟΣ, 8, ΣΚΙΑΘΟΥ, 8, ΣΚΟΠΕΛΟΥ, 8, ΣΟΥΡΠΗΣ, 11, ΦΕΡΩΝ, 12, ΑΝΑΒΡΑΣ, 3, ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ, 4, ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ, 2, ΤΡΙΚΕΡΙΟΥ, 2
Με βάση την κατανομή αυτή οι Ο.Τ.Α. και τα Νομικά τους Πρόσωπα θα κληθούν να υποβάλουν ηλεκτρονικό αίτημα στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ., περιγράφοντας τις συγκεκριμένες θέσεις εργασίας (ειδικότητα, προσόντα κλπ.). Ακολούθως ο Ο.Α.Ε.Δ. θα προβαίνει σε κάλυψη των θέσεων με ανέργους, επιδοτούμενους η μη.
Οι Ο.Τ.Α. με πληθυσμό άνω των 5.000 κατοίκων θα πρέπει να προσλάβουν σε ποσοστό τουλάχιστον 70% των θέσεων επιδοτούμενους ανέργους και σε ποσοστό μέχρι 30%, μη επιδοτούμενους ανέργους, εγγεγραμμένους στον Ο.Α.Ε.Δ. Αντίστοιχα, Ο.Τ.Α. με πληθυσμό λιγότερο των 5.000 κατοίκων θα πρέπει να προσλάβουν σε ποσοστό τουλάχιστον 30% των θέσεων επιδοτούμενους ανέργους και σε ποσοστό μέχρι 70% μη επιδοτούμενους ανέργους, εγγεγραμμένους στον Ο.Α.Ε.Δ.
Σε σχετικές δηλώσεις του ο υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος ανέφερε τα ακόλουθα:
«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, παρουσιάζουμε σήμερα στους πολίτες της Μαγνησίας την υλοποίηση μιας ακόμη δράσης της κυβέρνησης, που αφορά στο σημαντικότερο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, την απασχόληση. Το «Ειδικό Συνδυασμένο Πρόγραμμα Απασχόλησης», που ξεκινάει σήμερα με την κατανομή των θέσεων εργασίας στους Ο.Τ.Α. σε συνδυασμό με την παράταση των προγραμμάτων απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (“Stage”) που ανακοινώθηκε χθες, καθώς και την εκ νέου κατανομή θέσεων μερικής απασχόλησης, από το Υπουργείο μας προς τους Ο.Τ.Α., που αναμένεται εντός των ημερών, αποτελεί μια ουσιαστική και καίρια παρέμβαση της κυβέρνησης στον τομέα της απασχόλησης προς όφελος του εργαζόμενου Έλληνα πολίτη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου